Cărți pentru copii de 3 ani

La mulți ani copii! Îmi doresc ca toții copiii din lumea asta să fie fericiți măcar pentru o zi, să se simtă iubiți și apreciați. Sunt convinsă că cei care fac parte dintr-o familie simt dragostea celor din jur și că așa cum pot, încearcă să-și facă copiii fericiți. Mi-aș dori să pot merge și eu la un orfelinat și să fac niște copii fericiți și totuși mi-a fost teamă … se pare că nu sunt suficient de puternică pentru un astfel de pas.

carti-editura-gama-minSper că nu v-am întristat prea tare pentru că astăzi vreau să vă vorbesc despre creație și imaginație. Vreau să vă arăt câteva cărți care sunt potrivite pentru copiii care au în jur de 3 ani. Toate aceste cărți pot fi găsite pe site-ul Editurii Gama.

desene-pentru-3-ani-minPortretul – primele picturi

Portretul este un fel de bloc de desen cu foarte multe figuri. Pe spate se găsesc sugestii de desen. M-am bucurat mult că setul includea un set de acuarele și o pensulă. Eu am cam evitat să-i dau Cristinei acuarele pentru că mă cam deranja apa în care trebuia curățată pensula. Îi place mult să se bălăcească și primele dăți se juca cu degețelul în apă.

desenati-portrete-min

Primul desen a fost cel mai lucrat. A pus foarte multă pasiune Cristina și a acceptat să o ajut. Cred că desenul îi ajută pe cei mici să fie creativi și să aibă diverse viziuni. Este foarte bine să-i lăsăm pe cei mici să-și aleagă culorile și să deseneze așa cum cred. Am citit o carte în care spunea că este bine să aleagă culori deschis și că acestea pot spune multe despre personalitatea copilului. Aceste portrete sunt potrivite atât pentru copiii de peste 3 ani. Măcar de la această vârstă copiii conștientizează cum trebuie să deseneze și ce fel să combine culorile(câtuși de cât). Portretul îl găsiți aici la un super preț.

carte-de-activitati-3-ani-min

Carte de colorat cu activități

Cartea de activități este bună pentru un copil de 3 ani și puțin. Criss nu are suficientă răbdare să găsească diferențe dintre umbre, să meargă pe un traseu să găsească comoara sau multe alte chestii. Cartea este foarte interesantă și cu puțin ajutor sigur s-ar descurca.

carte-de-activitati-min

Cartea este creativă și interesantă și chiar o recomand. O puteți găsi aici la Editura Gama.

carte-de-colorat-editura-gama

Carte de colorat

Cartea de colorat este ușor diferită față de ce ați mai văzut până acum. Aceasta are câteva versuri și are idei de desene. Mai exact te învață cum să desenezi un pui, o broască țestoasă sau multe alte animăluțe. Totul este arătat treptat pentru a  înțelege cât mai bine cum să ajungi la rezultatul final. Cristina era tare bucuroasă că eu puteam desena pe o pagină și ea pe alta. Foarte interesantă cartea. Cel puțin pentru cei mici este foarte atrăgătoare. Puteți găsi aici această carte.

carte-de-coloratCopiii trebuie să aibă cărți. Trebuie să știe să deseneze, să învețe să asculte povești și în felul ăsta învață cuvinte noi. Nu zic că telefonul sau tableta nu au rolul lor, dar trebuie să aibă și altfel de activități și să nu stea toată ziua cu capul în telefon. Sper ca aceste cărticele să vă fie de ajutor și să vă faceți o idee dacă sunt potrivite pentru copiii voștri.

 

 

You may also like

12 comentarii

 1. Imi plac mult cartile pentru copii!
  Le rasfoiesc cu drag mereu, chiar daca copiii mei sunt acum mari.

  Ai dreptate! Copiii trebuie să fie învățați să iubească cărțile!

 2. copii sunt copii si intr-adevar cartile le dezvolta memoria,capacitatea de a intelege,le descopera talentele,copii sunt minunati!

 3. Sa stii ca in copilaria mea si mie imi placeau cel mai mult cartile de colorat si datorita acestora mi-am dezvoltat mai tarziu latura artistica, sau invers… datorita pasiunii pentru aceasta latura artistica, imi placeau mult cartile de colorat… asta-i dilema, acum :))

 4. Copiiilor le place sa coloreze…fetele mele au foarte multe carti de colorat, pe care le-au terminat, dar le-am pastrat sa le arat cand vor fi mai mari capadoperele lor…

 5. In ultima vreme i-am cumparat si eu tot felul de carti de povesti su cu activitati baietelului meu pentru al atrage si ai trezi dragostea de carte.

 6. am notat pentru cand vor face Alexandra si Maria 3 ani. Trebuie sa luam carti de colorat si de activitati. Abia astept. Poate colorez si eu cu ele, ca tot sunt la moda si cartile alea de colorat pentru adulti, care promit sa te scape de stres.

 7. sunt foarte incantata de produsele de la editura gama, noi suntem momentan la cartile invat sa citesc nivel 0,1 si 2 de la aceasta editura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.