Cât de importantă este dedurizarea apei?

O apă dură este o apă care ne creează o senzație ciudată când o consumăm și care are un gust neplăcut. Apa dură pe care o folosim ne încarcă instalațiile și conductele cu tartru. Datorită gradului mare de duritate al apei, detergenți și săpunurile nu mai au aceeași putere de acțiune. Folosim apă pentru îngrijirea personală, pentru a găti sau pentru a iriga. Solurile irigate cu apă dură pot deveni infertile în timp. Dedurizarea apei este importantă pentru a evita anumite probleme. Un dedurizator apă ne ajută să avem o apă curată și sănătoasă pe care o putem folosi la orice dorim fără nici un fel de problemă.

Un dedurizator apă – o soluție economică și eficientă

În cadrul locuinței noastre, existența apei dure poate duce la cost mare și cheltuieli suplimentare. Pielea noastră poate avea de suferit. O clătire necorespunzătoare poate duce la apariția unor iritații ale pielii. Astfel, vom ajunge la medic și vom cheltui bani pe tratamente. Obiectele sanitare vin în contact cu apa dura și au și ele de suferit. Hainele noastre nu vor fi bine spălate dacă avem apă dură. Prefiltrarea apei prin intermediul unei stații dedurizare apă eliberează sodiul și ne oferă o apă curată.

Beneficiile dedurizării apei

O stație de dedurizare apă este creată special pentru a veghea la o bună sănătate a consumatorului. Apa dedurizată ajută la prelungirea duratei de viață a aparatelor electrocasnice, a utilajelor industriale și la protecția noastră. O stație de dedurizare apă ne ajută să facem economii. Folosim multe aparate electrocasnice, de la boiler, mașină de spălat, espresoare de cafea, și alte sisteme de încălzire. Un dedurizator apa protejează toate aceste aparate. Ne ajută totodată să reducem costurile de întreținere și reparații a electrocasnicelor.

Cum alegem o stație de dedurizare

Pe piață există o serie de modele de statie dedurizare apa. Aceste stații difere între ele în raport de debitul apei, cantitatea de apă pe care vreți să o dedurizați sau de duritatea apei. Alegem o stație in funcție de nevoile noastre si de cantitatea de apă de care avem nevoie. Putem alege o stație de dedurizare rezidențială sau casnică, în raport cu locul în care urmează a fi folosită. În raport cu zona în care urmează a fi folosite, de volumul lor și de aspect, stațiile se diferențiază între ele. O statie de dedurizare pret și modelul gasiți pe site-ul Aquabiz.ro

Sistemele de dedurizare a apei pot fi folosite la nivelul locuinței, pensiunilor, hotelurilor, alimentației publice, spălătorie, producerea băuturilor, și în orice alte domenii care folosesc foarte multă apă. Un dedurizator este economic și în timp nu se corodează. În plus, nu este deloc pretențios, nu este necesară supravegherea lui. Poate fi folosit cu ajutorul unei telecomenzi electronice. După o scurtă analiză privind raportul asupra conținutului apei curente putem alege ce filtru nu se potrivește. Un aparat dedurizare este foarte necesar, indiferent de mediul în care locuim. Vom veghea la sănătatea noastră, dar și la reducerea unor cheltuieli generate de anumite probleme ce țin de aparate care se bazează pe consumul apei.

Cunoașteți nivelul durității apei din zona în care locuiți? Considerați necesar nu dedurizator apa?

You may also like

20 de comentarii

  1. Am facut mai demult un test pt determinarea duritatii apei si m-am speriat! Se facusera roz toate cele 3 linii ale testului, ceea ce indica o apa foarte dura! Socrii mei locuiesc in Tiglina, asa ca aveam pretentii…

  2. Sincera sa fiu nici nu m am gândit la acest lucru. Lua sotul de la un inzvor apa de baut (cum s ar zice apa vie)dar când am pus apa adusa de la izvor la fier intr un ibric, atât ibricul cat si apa era alb(foarte mult calcar). Acum realizez cat de important acest lucru si cat de util e un dedurizator.

  3. Gustul nu e rau, la noi este apa dura, dar si apa de munte, e mai sălciu gustul apei din zonele de câmpie, insa calcarul intr-adevar se depune unde stie el mai bine, la fiere, la rinichi, etc……

  4. nu stiam eu exact ce si cum, dar imi imaginam ca o apa prea dura ne poate da organismul peste cap. Eu consum apa din put, care e si mai dura decat aia de la robinet, dar… aia e. Poate voi avea vreodata bani si de dedurizator din asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.