Diamantul si rolul sau in infrumusetarea bijuteriilor

Se pare, conform datelor istorice, ca diamantele s-au numarat printre pietrele preferate care impodobeau inelele de logodna ale anticilor. Nici acum aceste nestemate nu sunt mai prejos, ele fiind chiar socotite semnul de eleganta si distinctie suprem. Va invitam sa pasiti in universul celor mai fascinante pietre pretioase, diamantele!

wedding-540905_960_720-minEste important sa stiti ca inelele facute de mesterii din Antichitate dispuneau de diamante cu o taietura antica, avand drept efect o stralucire diferita in comparatie cu cele montate in prezent. Nu este greu sa inteleg de ce: in primul rand, in acele vremuri indepartate, bijutierii nu aveau la indemana tehnologiile din ziua de astazi, iar uneltele de taiat nu se bucurau de aceeasi precizie “la milimetru”. Astfel, diamantele nu erau taiate cu aceeasi perfectiune. In schimb, putem aprecia ca aveau o autenticitate aparte, o personalitate a lor. In Epoca Victoriana, metodele care serveau pentru taierea se caracterizau prin aspecte specifice, precum masivitatea neobisnuita. Luminozitatea gemelor este o alta proprietate distinctiva, cu rol cheie. In vremea perioadei victoriene de care am amintit deja, electricitatea nu fusese inca descoperita, iar oamenii se bazau pe lumina naturala din timpul zilei si pe lumanari pentru a analiza bijuteriile din aur sau argint incrustate cu pietre scumpe.

Taietura antica se recunoaste dupa numarul mai redus de fatete, care permit pietrei sa straluceasca in toate splendoarea, cu o frumusete inerta, bruta. La polul opus, pentru prelucrarea pietrelor moderne, artistii din atelierele de modelare a bijuteriilor cauta sa obtina o forma care sa confere cat mai multa stralucire, prin reflectarea unei cantitati mai mari de lumina.

Mesterii ATCOM va pot realiza o pereche de noi verighete la comanda, fabricate din aurul cu valoare sentimentala – mostenire de familie sau de mare insemnatate pentru dumneavoastra, utilizand echipamente de ultima generatie pentru procesele de topire, rafinare si turnare aferente. Totodata, va oferim diamante la pret de importator  pentru crearea de modele de inele de logodna sau de casatorie. Alaturi de pietrele cu sclipiri diamantine, se mai pot tintui in diverse setari (cu patru gheare, pave, bezel, setare tensionata etc.) si ametiste, safire, rubine, diamante negre, smaralde sau cristale de zirconiu. Astfel, daca optati pentru un model de verighete full-stone, cromatica poate fi una spectaculoasa, utilizand diverse combinatia, ca de exemplu aur alb si diamante cu un safir, smaralde si aur galben si un diamant mare central etc. Taietura pietrelor pe care le includem in modelele fabricate in atelierele noastra este rotund briliant, o taietura moderna, ce confera eleganta si o sclipire fantastica, deosebita.

You may also like

4 comentarii

  1. hai ca eu am plecat de la diamante si verighete si am ajuns la bijuteriile pentru copii de pe site, ca la astea ma tot uit in ultimele zile, si am dat peste niste cercei superbi cu smiley face. Cred ca tocmai am gasit cadoul ideal pentru nepotica mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.