Importanța covoarelor în amenajarea casei

Detaliile mici fac diferența în cazul amenajărilor interioare, iar obiectele mari creează tot confortul. Un covor existent în orice încăpere a unei case are mai multe roluri. Nu doar ca are un rol estetic, schimbând total aspectul casei, dar importanța lui constă și în faptul că reține răceala din pardoseală.

Covoare în toată casa

În mod special în sezoanele toamnă-iarnă-primavară, când avem temperaturi scăzute, încercăm orice trucuri pentru un plus de căldură. Răceala vine de jos, indiferent de tipul de suprafață, fie parchet, gresie sau faianță. Dacă mai avem și copii mici în casă, care se joacă pe jos, atunci se impun în mod obligatoriu, să avem covoare în toate camerele casei noastre. Rolul funcțional al unui covor modern din living este de a constitui un strat ce ține răceala la distanță. Pentru holuri putem alege covoare de tip traversă sau covoare din bambus pentru a crea un decor deosebit. Deși pare că aduce o încărcătură încăperii, un covor corect ales, în același ton cu nuanțele mobilierului și care să se încadreze cu arhitectura și designul camerei nu va deranja deloc.

De ce să alegem covoare în casă

Specialiștii susțin faptul că praful este reținut de covoare, fapt care duce la existența unui aer mai curat în casă. Curățat periodic, un covor nu va reprezenta un pericol din punct de vedere al microbilor ce se adăpostesc în el. În prezent se găsesc multe produse dezinfectante care au rolul de a ne proteja cu doar câteva pulverizări, dar asta doar după o curățare prealabilă.

Cum sa poziționăm covoarele în încăpere

În funcție de fiecare cameră, trebuie să le așezăm cât mai corect, atât pentru rolul estetic cât și pentru cel funcțional. În living este de preferat să poziționăm sub masă și scaune sau în centrul camerei, pentru o mai bună acustică și pentru a crea o zonă călduroasă. În dormitor putem alege covoare de mici dimensiuni pe care să le punem lângă pat. Astfel, vom fi înconjurați de căldură și sunetele vor fi atenuate.

Un covor ajută la crearea unui mediu mai sigur

Unele podele sunt alunecoase. Existența unui covor pe astfel de suprafețe elimină producerea unui incident periculos. Covorul va fi o barieră protectoare pentru copii noștri, dar și pentru noi. În cazul în care nici covorul nu este prevăzut cu protecție antialunecare, se pot cumpăra separat covorașe care permit fixarea covorului într-o anumită poziție fără a exista riscul alunecării acestuia. Se găsesc în orice magazin specializat și prețul este unul infim.

Curățarea covoarelor

Dacă avem unde să le spălăm, o putem face în fața blocului sau în propria curte. În caz contrar, putem apela la o spălătorie de covoare. Curățarea zilnică a unui covor o putem face prin aspirare, o dată pe săptămână să îl scoatem la aer și să folosim un bătător de covoare.

De unde cumpărăm covoare

Este de preferat să achiziționăm covoare de la producători. Aici vom găsi o varietate de covoare, de toate dimensiunile, sub toate nuanțele și de diferite materiale. SomProduct ne pune la dispoziție cele mai inedite modele de covoare. De aici putem alege covorul potrivit pentru fiecare încăpere a casei noastre.

Folosiți covoare în fiecare cameră a casei?

You may also like

20 de comentarii

  1. Covorul este important și pentru fetița mea,mai ales pe timp de iarna fiind parchetul rece,având covor cât se cât protejează piceorusele fetiței mele! Multumim pentru articol!

  2. Si mie imi plac covoarele si, recunosc, ca le schimb cam des. Mult mai des decat ar trebui! Multumesc pentru recomandare, deja am pus ochii pe doua covorase de dormitor! :* Superbe sunt si au si preturi bune!

  3. Da, folosesc covoare peste tot, parchetul gol sau pardoseala de oricare ar fi ea, fara covor mi se pare ca pasarea fara pene. Iubesc covoarele, moi, fine, curate, sa te trantesti pe ele vara si sa lenevesti asa, pe jos …

  4. Eu am renuntat la covoare in mare parte. Am doar in dormitor. Stiu ca tine de cald si creeaza impresia de cald si primitor, dar le-am scos din motive practice. Eu am caine si imi era foarte greu sa stau sa perii covorul in fiecare saptamana ca sa nu se acumulez par de Piki in el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.