Amintiri din copilăria mea și sfaturi de îngrijire primite de la mama

Mama pentru mine mi-a fost cea mai bună prietenă, cea mai bună confidentă, o persoană foarte răbdătoare și cel mai bun specialist în domeniul frumuseții. De multe ori mă gândeam să pot fi și eu la fel de bună pentru fiica mea, așa cum a fost mama pentru mine. Și acum mă gândesc că îi povesteam absolut totul și niciodată nu mi-a spus că o plictisesc cu prostiile mele sau că este mult prea obosită să mă asculte. Nici nu cred că aveam nevoie de sfaturi, ci doar să fiu ascultată.

Vacanța de vară petrecută într-un salon de înfrumusețare

Mama este coafeză de-o viață și o dată cu practicarea acestei meserii lucrează în același loc de mai bine de 30 de ani. Mai rar așa un job în ziua de azi și atâta statornicie. Îmi amintesc și acum de vacanțele de vară petrecute în coafor. Îmi doream foarte mult să le fiu de ajutor și să analizez cum se aranjează fiecare persoană, ce gusturi are în materie de vopsit și tot așa.salon-infrumusetare-min

Atunci când avea o clientă mai sociabilă, mă lăsa să o spăl pe cap sau să scot un permanent și să mă facă să mă simt utilă. Vreau să menționez din start că eu vroiam să am acest program în vacanță și chiar mă rugam de mama să mă lase să vin la ea.

Primele sfaturi de înfrumusețare

Primele sfaturi în materie de pensat, epilat, manichiură, pedichiură și alte mici trucuri de îngrijire le-am primit de la mama. Ea mi-a explicat cel mai bine aceste aspecte și le-a argumentat foarte bine și pe înțelesul meu. Mă bucur extrem de mult că m-a pisat la cap cu pensatul și mi-a spus să nu mă pensez niciodată pe deasupra sprâncenei. Un sfat excelent de care trebuie să țineți și voi cont.

Nimic nu se compară cu epilatul cu ceara clasică. În momentul în care te faci cu ceară caldă nu îți apar fire de păr pe sub piele. În acele timpuri, mama făcea ceara în casă prin combinarea câtorva chestii pe care nu le știu. Cert este că acea combinație era perfectă și era cea mai eficientă metodă de epilare. Acum au apărut tehnicile mai moderne precum ceară cu rolă, epilator sau epilare cu zahăr, dar nici una nu este atât de eficientă ca ceara caldă.

manichiura-gradient-minAm învățat de la ea să-mi fac manichiura și pedichiura singură. Foarte rar s-a întâmplat să mă duc la salon ca să-mi fac unghiile și recunosc că acum mă duc la salon pentru a-mi face unghiile cu ojă semipermanentă doar pentru că timp de aproape o lună nu am grija lor.

Vremea trece și acum eu îi dau sfaturi mamei în materie de îngrijire

Pentru că am primit multe informații utile atunci când am avut nevoie și pentru că am o relație specială cu mama mea, acum mă simt obligată să o pot sfătui și eu cu informațiile pe care le am. Chiar dacă încă se învârte într-un mediu al frumuseții, pot să vin și eu cu noutăți și să o îndrum către o marcă de renume cum ar fi Farmec.

Pentru o femeie trecută de 50 de ani aș putea să spun că principala problemă sau chiar preocupare sunt ridurile. Cu toate astea mama mea are o problemă cu mâinile și lor le oferă cea mai mare atenție. Tot timpul este cu mâinile în soluția de permanent sau vopsea de păr și deși folosește mănuși pentru a se proteja, substanțele mai puțin prietenoase mai intră în contact și cu pielea. Din acest motiv pielea este foarte sensibilă și trebuie să folosească mereu cremă pentru îngrijirea mâinilor.

farmec-crema-maini-si-unghii-100-2-minCrema de mâini și unghii cu Argan de la Farmec au ajutat-o să aibă o piele mult mai catifelată și parcă nu mai este atât de sensibilă la detergenți sau alte produse de curățenie. O folosește foarte des pe parcursul zilei și are în permanență cel puțin un tub de rezervă.

super_blog_martie_argan-mic-300x300-min

Farmec este un brand în continuă dezvoltare și în primăvară a lansat 27 de produse noi, cuprinse în 3 subgame destinate îngrijirii tenului, a părului și a corpului. Aceste produse au la bază ingrediente naturale, iar raportul calitate preț este foarte bun. Eu îmi doresc să încerc gama cu ulei de argan pentru că este cea mai potrivită tenului meu.

Am scris acest articol pentru proba 3 din cadrum competiției Spring Superblog

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

9 comentarii

  1. Multa sanatate mamei tale ! ma apropii si eu de 50 de ani si sa stii ca uneori dupa ce termin un produs cosmetic mai scump , mai la moda , ma intorc cu drag la cate ceva de la FARMEC-ul nostru .

  2. Am foarte multa incredere in brandul Farmec, pe vremea studentiei mele era preferatul meu alaturi de alte marci, straine, rareori intalnite pe rafturile cu cosmetice ale vremii, sau in saloanele de infrumusetare. Si acum pastrez in memorie cremele Farmec, in cutii verde-fistic, si in special deo-parfumul Farmec Romantic. Oare o mai fi existand reteta prin arhivele companiei?

  3. Produsele “Farmec” sunt bune. Recunosc ca in ultimul timp nu le-am mai incercat dar cu ani in urma tot cumparam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.