Copiii iubesc cărțile ilustrate

Cărțile ajută copilul să se dezvolte frumos, să-și îmbunătățească vocabularul și să-și dezvolte imaginația. Este o adevărată plăcere să vezi privirea curioasă a unui copil care așteaptă cu nerăbdare să vadă ce se întâmplă în poveste sau să vezi cum spune singur pasaje din poveste pe de rost pentru că deja a învățat povestea. Eu îi cumpăr frecvent fetiței mele carti copii pentru că am avut-o drept exemplu pe mama mea care a încercat să-mi insufle dragostea pentru cărți.

Fiecare etapă a vieții are preferințele ei. Având în vedere că cei mici nu știu să citească, ei se bucură de imagini cât timp le este relatată povestea. În momentul când cumperi carti de povesti ilustrate urmaresti ca imaginile să fie de o bună calitate și desenele cât mai expresive pentru ca cel mic să fie atras.

Carti de povesti ilustrate pentru copii

Cărțile pentru cei mici trebuie să fie obligatoriu cu imagini pentru că altfel își pierd rapid interesul. Preferatele fetiței mele sunt celebru animale sau cărțile cu activități.

Cărțile cu animale sunt captivante pentru că o atrag animăluțele și este curioasă să vadă comportamentul lor, dar și să le admire în poveste. Multe cărți pentru vârsta ei sunt bune pentru că prin joc și glumă o învață bunele maniere. Este foarte important să folosești metode noi de învățare și să eviți metoda cladică pentru că am observat că copiii din ziua de astăzi parcă reacționează fix pe dos.

Cărțile de activități le antrenează puțin mintea și sunt perfecte pentru a-i învăța chestii logice care să-i ajute pe viitor. Acum au caiete speciale încă de la grupa mică. Eu am c-o siderat că este puțin cam devreme pentru vârsta lor de 3-4 ani, dar se pare că le-a fost de ajutor. În ritmul ăsta, va ști să scrie când va ajunge la școală.

Pe site-ul editurii UE – Universul Enciclopedic găsim multe cărți utile pentru copiii grupate pe vârste și domenii de interes. Acestea trebuiesc parcurse împreună cu părinții și trebuie să ne găsim timp și pentru a le acorda atenție copiilor. Nu trebuie să-i lăsăm la desene sau pe tabletă până când se plictisesc. Trebuie să împletim joaca cu distracția, cu cititul și cu activități care să-i solicite pe cei mici atât fizic, cât și intelectual.

You may also like

8 comentarii

  1. Si nepoatele mele sunt foarte atrase de carti. Cea mai mica nu le are deloc cu jucariile. La un an si 5 luni ea prefera cartile (tot la fel cu ilustratii colorate) si surubelnita. Mestereste cu una la toate suruburile pe care le gaseste prin curte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.