Doar eu știu ce-i mai bine pentru copilul meu!

Un stil de viață sănătos este impus atâta timp cât ai un copil și trebuie să fii un exemplu pentru el. În momentul când devii mamă începi să citești foarte mult și să cerni toate informațiile primite. Informații primești de peste tot, dar ar fi de preferat să nu ții cont de toate și să cerni ceea ce crezi că este mai bine pentru tine.criss-minDoar eu știu ce-i mai bine pentru copilul meu

Persoanele care au trecut prin perioada creșterii unui copil se cred experți și îndreptățiți să dea sfaturi. Nu de puține ori am întâlnit persoane care încearcă să te convingă de metoda ideală aplicată de ei pe propriul copil. Eu am zis ca ei și am făcut cum am crezut.

Problemele celor din jur, un stres suplimentar pentru mine:

 – Imediat după ce am născut toată lumea din jur era stresată că nu alăptam și la aproape un an erau stresați că nu mai termin alăptarea.

– La 6 luni nu stătea singură în funduleț și au venit imediat ajutoarele care să mă îndrume să o las mai mult pe burtă și să fac exerciții cu ea

– La 1 an nu mergea singură, ci doar ajutată

– La 2 ani vorbește câteva cuvinte, dar nu zice foarte multe cuvinte și au venit imediat sfaturi precum să-i repet un cuvânt de 10 ori

Am început să fiu imună la păreri și de fiecare dată când am o problemă sau o nelămurire am căutat informații online. Multe lucruri am citit pe verzuliu.ro care oferă multe sfaturi pentru mamici și am citit multe article foarte bine documentate. Acolo am găsit multe răspunsuri la întrebările mele.

M-am simțit mult mai confortabil să îmi găsesc răspunsurile online și am avut multe lucruri de învățat.

Subiecte detaliate pe Verzuliu.ro

criss-rokolla-minÎn ultimul timp am fost foarte atentă la alimentație și la sanatate bio, iar acestea au fost cele mai citite articole de pe site. Alimentația este foarte importantă. Tot timpul am în vedere că eu trebuie să fiu un exemplu pentru copilul meu și el încearcă să mă copieze în tot ceea ce fac.

Stilul de viață sănătos al copilului este inițiat încă de mică și părinții sunt cel mai bun exemeplu pentru el. Am învățat să folosesc diverse cereale și pseudocereale și să i le introduc treptat în alimentație. Marele meu noroc a fost că cea mică a acceptat toate combinațiile făcute.

 

 

You may also like

25 de comentarii

 1. Bravo tie , imi place cum ai gandit in aceasta privința. Fiecare copil are propriul ritm si nu trebuie sa ne uitam la tipare . Fetita ta are o mamă responsabilă care ii stie toate nevoile .

 2. Asa suntem noi romanii, ne place sa ne bagam nasu’ in oala altuia 😛 Asa si cu cresterea copiilor. Sa fitit voi sanatoase 🙂

  1. La început citeam multe intrebari puse de mamici la fel de nestiutoare ca si mine. Răspunsurile primite de ele M-au. Ajutat si pe mine

 3. Ahhhh, mie cei care se cred perfecti si atotstiutori numai pentru ca a crescut 1-2-5 copiii mi se par numai ignoranti. Nu conteaza ca ti ai crescut 10 copii si eu sunt la primul, fiecare copil e diferit si mamele la fel. Important e sa facem cum simtim ca e mai bine tinand cont de sfaturile specialistilor.

 4. Ai o familie frumoasa si imi place cum gandesti si cum pui problema. Nici nu ma indoiesc ca tu stii ce-i mai bine pentru copilul tau. Ai o fetita foarte frumoasa

 5. cred ca fiecare face cum simte, eu ii spun fiica-mii cand ma intreaba ce cred…sa faca asa…sau asa…ii zic, nu stiu…eu am considerat asa pentru tine…tu faci cum simti pentru copilul tau!

 6. gandesti sanatos! serios! si pe mine ma calca pe nervi binevoitorii care se tot baga peste viata ta si siu ei exact cum e mai bine. e viata mea, deci in principiu fac cam cum ma taie pe mine capul si-mi cresc copilul in ritmul lui

 7. E greu sa nu iti dai cu parerea, mai ales daca e cineva apropiat de copil, bunici, matusi. Sincer si eu doar citind recunosc ca mi -a parut ciudat sa aud ca la 2 ani nu vorbeste. Probabil pentru ca toti copii din jurul meu sunt vorbareti, dar recunosc ca de la o vrema ma abtin. Adica chiar daca gandesc ceva, nu mai zic cu voce tare. Nu cred ca e cu rautate, toti vor sa ajute, pana la urma tot cum vrei tu faci, nu strica sa asculti sfaturi. Daca iti convine le aplici, daca nu, treci cu vederea.

 8. Ce frumoase sunteți amândouă. Și eu primesc fel si fel sfaturi,dar le pun în aplicare doar pe care le consider eu și cate odată fac exact cum cred. Nu cred ca este nimeni in măsură să-mi spună ce ar trebui sa fac, doar dacă le cer ajutorul.

 9. Noi avem un stil de viata sanatos, dar nu absurd. Am renuntat la zahar si faina alba. Insa din cand in cand mai mancam si ce este neconform. Din pacate, ce e BIO la noi, nu stiu daca e 100% bio.
  Da, trebuie sa avem grija de copii. Alimentatia e importanta pentru ca ii va determina sanatatea pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.