24 rețete de Checuri dulci și sărate – Laura Adamache

Cât am stat la mama acasă nu prea am avut treabă cu gătitul. Eram un fel de musafir prin bucătărie și nu știam să fac decât cartofi prăjiți și ouă. Nu mă lăsa mama fără mâncare și nici nu eram eu o mare gurmandă. Dacă mâncarea făcută de mama nu era pe gustul meu, nu mâncam și punct. Nimeni nu mă forța și nu insista și uite așa mă mențineam. Tot timpul am fost slabă sau cu câteva kilograme peste limită, dar niciodată nu am făcut eforturi să le dau jos.

O dată cu mutarea mea cu Iuby au apărut și primele încercări de gătit. Prima ciorbă a ieșit tocăniță și cam atât am comis-o pentru că după asta am început să folosesc diverse rețete cu cantități exacte. În felul ăsta îmi ieșeau toate la fix.

Laura Adamache – 24 checuri dulci și sărate

checuri-laura-adamache-minAm început să cumpăr cărți de bucate și să mă documentez din diverse surse cum să fac diverse rețete. Chec aperitiv sunt foarte ușor de făcut și marea majoritate pot fi consumate atât calde cât și reci. Cartea Laurei Adamache m-a atras prin faptul că pe copertă scria că sunt ușor de realizat aceste checuri.

Un alt aspect important atunci când vreau să realizez o rețetă, sunt ingredientele. Nu stă anghinara și cine știe ce legumă sofisticată în frigider. Îmi trebuiesc rețete cu ingrediente ușor de procurat și costurile să nu fie exagerate.

Chec cu ceapă și bacon

Pentru că vroiam să vă demonstrez că rețetele sunt chiar ușoare, vin cu o mică demonstrație. Am ales această rețetă pentru că aveam majoritatea ingredientelor și mi-a fost ușor să-l fac.

chec-rapid-min

Baconul îl tăiem bucățele mici și îl punem la prăjit într-o linguriță de ulei. După 2-3 minute adăugăm și ceapa roșie tăiată cubulețe și lăsăm câteva minute pe foc. După ce acest amestec este ușor prăjit, îl așezăm pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă ca să se absoarbă tot uleiul.

Amestecăm 2 ouă, 4 linguri de lapte, 5 linguri de ulei de măsline și 30 g parmezan(eu nu aveam și am sărit peste el). După ce se omogenizează bine toate aceste produse le turnăm peste ingredientele uscate.

Într-un vas amestecăm 200 g făină cu 2 lingurițe de praf de copt și apoi turnăm compoziția de mai sus. Ulterior se mai adaugă și amestecul de bacon și ceapă și 100g de cașcaval afumat(eu am pus cașcaval normal și o cantitate ceva mai mică).

Tot acest amestec l-am turnat într-o tavă unsă cu puțin unt și tapetată cu făină. L-am băgat la cuptorul preîncălzit la 180, timp de 30-35 minute. Important este să vedeți când se rumenește deasupra și când băgați scobitoarea în el să iasă curată.

chec-aperitiv-min

Rezultatul este acesta. A fost foarte gustos și nu aș putea să vă spun exact cum este rece pentru că nu a avut timp să se răcească. L-am terminat când încă era călduț.

Rețeta aceasta nu este de slăbit și deși are ceva ulei în compoziție nu mi s-a părut uleios. Poate fi extraordinar de bun la micul dejun. Voi mai încerca și alte rețete pentru că aceasta m-a cucerit.

Această carte o găsiți pe Editura All și eu mi-am luat mai multe cărți de la ei pe care urmează să vi le arăt în zilele următoare.

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALE
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

You may also like

23 de comentarii

  1. Nu am mai auzit notiunea de chec sarac. Stiam de checurile aperitiv, dar ma gandeam ca poate chec sarat e tot ceva dulce, dar cu branza :))) Si mie imi plac checurile aperitiv, super bune si rapid de facut.

  2. Nu ar strica sa am si eu in casa o astfel de carte. Mie imi place as fac chec, dar faceam foarte mult cand eram adolescenta la mama acasa 😉 . Acum fac mult mai ra si asta din cauza ciptorului care ma scoate din minti. Este unul naspa care imi da batai de cap 😛

  3. Arata super apetisant! Si eu am facut acum cativa ani ceva similar, dar nu mai tin minte reteta, oricum in principiu tot cu ce aveam prin frigider 😛
    Sare, piper, alte condimente nu ai mai pus? E suficient de sarat de la bacon doar?

    1. In reteta era trecuta sare dar eu nu am mai pus pentru ca am folosit bacon si cascaval, iar ele sunt sarate. Sincer nu am mai simtit nevoia. Piper nu am pus pentru ca i-m dat si celei mici

  4. Checurile aperitiv sunt preferatele mele. Pot pune in compozitie tot felul de produse ce le am prin casa. Desi prima oara nu a crescut prea mult, nu m-am descurajat. Retetele Laurei Adamache sunt foarte bune!

  5. Ce bine arata si e super simplu de facut. Sa stii ca eu nici oua si cartofi nu faceam acasa la mama :))) Dar cand m-am mutat cu sotul meu, prima oara i-am facut ciorba de vacuta si pui cu smantana (dupa retete bineinteles)…si chiar au iesit bune 😀

  6. eu am început să gătesc deoarece am devenittit mai preocupati de sănătatea noastră și ne am dorit un stil de viata sănătos.
    Ador checurile. Sunt experta în checuri și negresa cat mai helthy-friedly!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *