Rupe-i dinții!!!

Atunci când ai în apropierea blocului tău un șantier în lucru tocmai plăcut și când spun asta mă refer că expresiile pe care le poți auzi pot întrece și cele mai mari imaginații și dezastrul care îl fac de la început până la sfârșit nu este pe placul nimănui. Ce fel se lucrează pe șantier?

Nu pot să-mi dau eu cu părerea în ceea ce privește calitatea muncii și nici ce au de făcut fiecare pentru că nu am fost diriginte de șantier dar lucrările au început în primăvară și chiar era nevoie de o modificare pentru că strada cu pricina era găurită și vai de capul ei. M-am bucurat foarte tare că au început lucrările și evident că a dat căldura așa că am mai lăsat geamul deschis și am auzit diverse expresii pe care urechile mele nu le-au mai auzit.

Vocabular de muncitori

Nu am probleme cu un vocabular agresiv și nici nu-mi închipui să aud cum întreabă „cine îmi aduce și mie picamerul?” sau alte expresii frumoase și delicate. De obicei înjurătura ține loc de virgulă și este la ordinea zilei. Evident că se mai ceartă și se contrazic dar când se aude gălăgia cea mai mare închid geamul și îmi văd de treabă.

Când este cald afară și sunt 30 de grade nu prea poți să stai cu geamul închis iar pentru că am un copil mai mic nu pot porni aerul condiționat pentru că nu vreau să răcească. Toate ca toate dar nu-mi place violența așa când îi aud țipând „rupe-i dinții”. Am zis gata. Acum se iau la bătaie și deja m-am panicat dar eram jumătate afară pe geam. Când colo ei au continuat discuția „și până și cei mai puternici dinti de cupa cedează”. Așa am înțeles că buldoexcavatorul are la acea cupă din față câțiva „dinți” cu ajutorul cărora face ca strângerea materialelor să fie mult mai ușoară. Se pare că din diverse motive precum forțarea/lovirea cu putere a unor obiecte foarte tari sau folosirea pe o perioadă mai îndelungată fac ca acestea să cedeze. Fără să vreau am văzut și cum se schimbă acești dinți de cupă și recunosc că a fost o experiență interesantă.

strada-anghel-saligny-min

Nu credeam că vor reuși să termine anul acesta lucrările deși ritmul cu care se lucra părea mult prea lent dar pe sfârșit au tras atât de tare că au făcut o treabă foarte bună și mă bucur să văd că am în dreptul blocului o stradă frumoasă și cred că este singura stradă pe care am văzut-o cu 2 rânduri de becuri pe stâlpul de iluminat și pietonii sunt privilegiul de a avea becurile lor.

A fost o experiență plăcută, interesantă, deranjantă dar pe care nu-mi doresc să o mai trăiesc prea curând și cine va fi pus în această postură va realiza că nu este tocmai o plăcere. Poze din timpul lucrărilor nu am dar mă laud cu noile dungi trasate zilele acestea și cu stâlpii de iluminat.

You may also like

3 comentarii

  1. Stiu ca muncitorii nu au cel mai frumos limbaj dar multi dintre cei care fac munca fizica nu au nici foarte multa carte si nici nu ai ce sa le ceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.