Să socotim cu Moș Arici

Să socotim cu Moș Arici este cartea după care o mare parte dintre cadrele didactice se ghidează la clasa pregătitoare sau chiar clasa 1. Sunt ușor indecisă să vă spun exact și asta pentru că cunosc mămici care au copiii la pregătitoare și folosesc cartea deși pe carte este menționat faptul că este pentru clasa 1.

Despre Să socotim cu Moș Arici

Oricum ar fi, ritmul de predare învățare este pe repede înainte așa că este de preferat ca copilul să lucreze măcar puțin acasă pentru a nu rămâne în urmă. Aici sunt convinsă că sunt păreri pro și contra. Pe de-o parte copilul este micuț și nu este indicat să fie aglomerat, pe de ală parte totul poate fi făcut în joacă. Nu este nevoie să petreacă ore întregi lucrând, dar măcar 30 de minute pe zi este perfect. Acum depinde de gradul de concentrare al fiecăruia. Consider că mintea trebuie antrenată și dacă facem asta zilnic, copilul va avea un ritm și nu va vedea aceste exerciții ca pe o povară.

Eu cumpăr destul de multe cărți de activități în speranța că vreuna din ele îi va plăcea atât de mult încât își va dori să lucreze singură. Nu se întâmplă foarte des asta. Lucrăm încă la lucrul ăsta.

Moș Arici se pare că este una dintre cele mai populare culegeri. Eu am aflat recent despre ea. Asta și pentru că n-am mai avut tangențe până acum cu tot ceea ce ține de școală. Acum am aflat că este o culegere pentru matematică și una pentru română. Mi-am luat-o pe cea cu matematică prima oară ca să văd exact cum este.

Părerea mea despre culegere

Eu am luat culegerea de pe Libris și mă bucur tare mult c-am descoperit-o. Noi încă n-am lucrat de pe ea la școală și intenționez să fac exerciții cu Cristina acasă tocmai pentru că sunt exerciții pe care le lucrează în clasă. Evident că gradul de dificultate crește pe măsură ce rezolvăm exercițiile. Îmi plac cum sunt explicate și chiar am găsit și probleme mai complexe care pentru un copil, chiar și de clasa 1, ridică ceva semne de întrebare.

Voi cunoașteți această culegere? Aveți recomandări în ceea ce privesc culegerile de exerciții?

You may also like

24 de comentarii

  1. Sunt super bune aceste cărți,învață multe lucruri copii de pe ele.Mulțumim pentru recomandare draga mea .

  2. Nu stiam de această culegere dar cu siguranță mi-ar plăcea să o am pentru a lucra acasă cu fetița mea

  3. O culegere foarte bine structurată! Fără exerciții suplimentare acasă, consider că un copil ar rămâne foarte mult în urmă.

  4. Mă simt nostalgică față de zilele în care eram mică și învățam adunarea, scăderea, a zburat timpul :))
    Dar o carte super utilă pentru copii, genul ăsta clasic de exerciții m-a ajutat și pe mine la vremea aceea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.