Viseaza cu ochii deschisi

Cum arată casa visurilor tale? Aș vrea … și parcă cu etaj … și un dreesing spațios …. De fapt nu știu exact cum vreau să arate casa dar aș vrea să am puțină curte!

Cine nu a visat măcar o dată cum va arăta casa visurilor. Fiecare are propriile viziuni și modul de relaxare este diferit de la persoană la persoana. O casă nouă îți permite să ai totul exact cum ți-ai dori și suficient spațiu pentru nevoile tale.

Pentru început aveam nevoie de un proiect de casă. Pentru mine această etapă este una dintre cele mai importante.  Pe baza lui se conturează scheletul casei iar acesta ar trebui să fie conform cu cerințele voastre. Am mai auzit variante în care proiectul a fost împrumutat de la diverși cunoscuți/prieteni doar că nu este cea mai fericită alegere. Acesta trebuie făcut în funcție de nevoile voastre și de spațiul pe care vreți să-l alocați fiecărei încăperi în parte.

Am apelat la biroul de proiectare Aia Proiect de la care am primit sfaturi utile ne-a pus în temă cu tot ceea ce implică lucrările ulterioare. Proiectul urma să îl schițăm împreună în funcție de ceea ce aș avea eu nevoie așa că m-a sfătuit să mă gândesc extrem de bine de felul în care aș vrea să arate viitoarea mea casă pentru că proiectul inițial este cel mai important. Se mai pot aduce modificări ulterioare dar asta implică alte costuri.

proiect-casa-min

Pare un lucru ușor în primă fază dar nu este tocmai așa. Trebuie să te gândești cât de mare îți poți amenaja un spațiu astfel încât să te folosești cât mai bine de suprafața pe care o ai și nici să aglomerezi foarte mult lucrurile.

Oare vreau o casă cu un nivel sau ar merge și o mansardă? Poate că ar fi bine să renunț la mansardă și să mai facem un nivel. Așa ar avea și copiii mai mult spațiu și ar fi de preferat să aibă fiecare camera lui.

incalzire-in-pardoseala-min

sursa: www.aia-proiect.ro

700 mp îmi sunt suficienți ca să îți faci o casă frumoasă, o grădină, un foișor și nici nu vreau să încarc foarte mult curtea pentru că o vreau mai aerisită. În casă nu m-am gândit la prea multe detalii dar știu că vreau să îmi pun încălzire prin pardoseală. M-am interesat despre avantajele și dezavantajele montării acestor sisteme și am decis că este mult mai eficientă și mai durabilă decât încălzirea cu calorifere.

În primul când confortul ferit de o gresie caldă, păstrează căldura o perioadă mai lungă de timp, se mai câștigă câțiva centimetri în cameră pentru că dispare caloriferul și nu se mai aud nici un fel de zgomote în momentul funcționării. Acest sistem poate fi montat sub orice fel de pardoseli și având în vedere că au casa liberă este mult mai ușor de montat.

Este foarte important că orice investiție faceți într-o casă nouă trebuie să fie de durată și nu faceți pentru o perioadă scurtă de timp. În timp se pot schimba lucruri minore și din acest motiv trebuie să fiți foarte hotărâți în momentul în care faceți un asemenea pas. Eu nu rămâne decât să aștept …

Acest articol a fost scris pentru proba 12 a competiției SuperBlog

You may also like

19 comentarii

  1. Si eu am in minte o schita pentru un proiect de casa care bineinteles daca se va concretiza forma finala, corecta si legala o vada un proiectant. Pana la urma mai important decat aspectul e siguranta.

  2. Incerc de multe ori cand ma culc, sa imi distrag gandurile de la problemele care ma apasa si atunci, trec in revista cateva scenarii imaginare si-mi aleg unul la care lucrezin seara respectiva. Casuta de vis se afla printre scenarii. Cu mobilier, obiecte casnice, obiecte de decor…. Mi se mai intampla sa intru prea profund in poveste si sa dureze pana adorm :))

  3. Daca ar fi sa iti zic cum arata in mintea mea, viitoarea mea casa, n-as mai termina. Oricum, oamenii astia sunt o recomandare buna pentru cei ce au nevoie de cineva care sa simplifice luarea deciziilor si sa puna pe picioare o casa sau un proiect, asa cum numai eu il pot vedea. Ce-i drept, e nevoie si de siguranta, si de aspect, si de oameni care stiu sa munceasca cu drag. 😛

  4. Iti spun din proprie experienta, niciodata nu ti-e clar ce vrei. Eu incercam sa inteleg cum va arata casa cand se lucra la zidarie. La final, a aratat complet diferit pentru ca pe parcurs am tot modificat.

  5. De cand imi doresc eu o casuta, dar mereu apare cate ceva. Ba transportul, ba actele, ca e curtea prea mica, ba nu-mi place planul casei…

  6. Am vrut si noi incalzire prin pardoseala, problema a fost ca ne-am trezit prea tarziu, dupa ce turnasem deja placa sau cum se numeste stratul de ciment din casa. Trebuia sa spargem, alta investitie, prea multi bani, nu am reusit sa mai facem 🙁 Trebuie sa stii totul de la inceput pentru ca odata ce ai inceput proiectul e greu sa mai dai inapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.