Mini vacanta la mare cu copilul(multe dezamagiri)

Săptămâna trecută am fost la mare cu copilul. Am vrut să văd cum reacționează când vede marea, dacă se joacă cu nisipul, etc. Într-un fel vroiam să o pregătesc pentru vacanța în Grecia de la sfârșitul lunii august. Am stat 3 zile și am să explic punctual cât de nesimțiți pot fi unii.Compleu bebe banggood2-minCostum banggood – link

În primul rând cazarea la hotel a fost imposibilă. Prețurile erau exorbitante și în plus ofereau cazare de luni până vineri sau de vineri până duminică. Eu vroiam să stau 3 zile așa că nu am avut cum să accept oferta lor. Noroc de o prietenă care lucrează la o agenție de turism și m-a sfătuit să caut o pensiune pentru că pot plăti un preț mic și să am condiții foarte bune. Pe scurt m-am cazat la Vila Coral Autoservire din Mamaia Nord.Camera coral-minPrima zi la mare

Criss nu s-a dezlipit de lângă șezlongul meu. A stat cu găletușele și lopățelele și s-a jucat în nisip și din când în când intra în bărcuța cu apă care era tot pe nisip. Nici nu s-a uitat la mare. Am făcut plajă în zona vilei și pe șezlong mi-a cerut 20 lei.

În zonă este magazin mixt deschis non stop. Se știe că la mare prețurile sunt ceva mai mari la orice produs așa că nu te miri să dai 5 lei pe o sticlă de apă plată la 2 litri sau 6 lei pe un pahar de plastic cu bere la plajă. Mâncarea de la plimbă tavă care era la parterul vilei a fost bună și am plătit un preț ok.

Seara am vrut eu să merg în satul de vacanță. Nu mai fusesem de ani buni acolo și mă gândeam poate găsesc ceva distractiv pentru Criss. Nu vreau să vă explic ce țigăneală era acolo și m-am enervat groaznic. Mașina o parchezi acolo unde ai loc și cum locuri de parcare nu sunt apare în drum un tip bronzat bine care face semn că este un loc în parcare. Întreb politicos „cât costă parcarea? Dă și tu 10 lei”. Ce să mai negociezi? Ce să zici că nu-ți convine când ai prins un loc bun. Plătești și mergi mai departe. La intrare era o doamnă tuciurie cu baloane care venea voioasă spre copil de parcă știa că își dorea un balon. Am refuzat-o politicos și i-am zis că nu îmi trebuie. S-a uitat așa mirată la mine și a plecat spre următoarea victimă.

În satul de vacanță erau aceleași chestii. Nimic nou, nimic schimbat. Nu am fost impresionată de nimic. Am dat-o într-un carusel mic pentru copii și cam atât. Când să mă îndrept spre ieșire apare un baiețandru cam la 15-16 ani și el bronzat bine cu o chestie luminoasă care scotea un zgomot ciudat și i-o dă în mână Cristinei. Să mor și alta nu. Mă uit la el … era nespălat și murdar și îmi venea să îl iau la bătaie. Eu continuam să merg cu căruțul la care el întreba insistent „O cumpărați?”. L-am pus s-o ia el din mâna copilului pentru că mă așteptam să plângă și să facă urât copilul că îi iau jucăria din mână. Norocul meu a fost că am scăpat ușor și fără prea mult circ.Compleu bebe banggood3-min

A doua zi la mare

Criss nu este foarte matinală așa că ne-am trezit în jur de 9. Am luat micul dejun și am plecat la plajă. Pentru că am ajuns târziu nu am mai găsit nici un șezlong și nu aveam cum să stăm în soare cu copilul. Ne-am întors la vilă și am plecat cu mașina în zona „La butoaie„. De obicei stăteam în această zonă și ne-am obișnuit aici. Aici am găsit șezlonguri și surprinzător era 10 lei. Mi s-a părut ieftin. De obicei parcă dădea 20-25 lei. Să fi fost așa ieftin pentru că era în cursul săptămânii?! Who know!!!

Mâncarea a fost mult mai scumpă în această zonă. Nu am mâncat cine știe ce fomfleuri. Ciorbă și felul doi. Oricum cred că toată lumea știe că mâncarea de la mare este așa cum este și ai șanse mari să pleci cu cine știe ce dureri de burtă sau indigestii.

Pe plajă se juca Criss frumos pe lângă șezlong și am reușit să o conving să nu ia jucăriile copiilor din jur. Mare realizare. Și cum stătea ea cumințică apare o doamnă cu un sac de pufuleți Gusto. Este cunoscută situația că totți bebelușii încep cu acești pufuleți. Aveam orice de ronțăit la mine în afară de pufuleți și nici bine nu mă dezmeticesc că domna îi plasează punga în mână Cristinei. Întreb cât costă și zice 4 lei. Cât???? Punga asta o cumpăr cu un leu. A văzut că m-am strâmbat și a zis repede 3 lei. Am rugat-o să își ia punga și să mă lase. Nu am vrut să mai discut nimic indiferent ce ar mai fi borborosit ea acolo. Am scăpat și de această dată și Criss a înțeles că nu era punga ei și i-am dat altceva.Compleu bebe banggood4-minA treia zi la plajă

Erau niște valuri foarte frumoase dar destul de mari. Am luat un șezlong cât mai aproape de mare și am nimerit în al doilea rând. Pentru că erau atât de puternice valurile ajungeau până la Criss care scotocea prin nisip. A fugit de câteva ori până când a început să îi placă. Nu reușeam să o mai scot din apă și trebuia să o țin foarte bine pentru că valurile mari o dărâmau efectiv din picioare. Sper ca măcar în Grecia să fie obișnuită cu apa și alte chestii și să nu se mai teamă.

Deși aveam găletușă și alte chestii pentru nisip am fost să mai arunc un ochi la magazinele din zonă și am luat-o și pe Criss să își aleagă ceva. La început vânzătorul a părut amabil și îi băga diverse chestii în față în speranța de a nu pleca fără să cumpăr ceva și după ce am cumpărat o găletușă și o buburuză mai avea puțin și închidea magazinul. Mai avea puțin și mă împingea mai încolo să nu îi deranjez colacii și bărcuțele expuse. Am plecat dezgustată și de această dată.

Compleu bebe banggood-minÎn poze vedeți un costum cumpărat de pe Banggood pentru Criss. Mie îmi plac bluzele cu umărul gol și mă gândeam că ar fi potrivită și pentru ea dar se pare că am fost puțin cam neinspirată. Oricum am ales și o mărime puțin mai mare. Sper să îi vină bine la anul. Dacă vreți să vă cumpărați produse chinezești fără să plătiți transport puteți intra pe site-ul lor.

 

You may also like

9 comentarii

    1. Mergem in Lefkada cu masina. Ne oprim pe drum si nu mergem atatia km intr-o singura zi. Suntem o gasca destul de mare cu copii si sper sa fie frumos

  1. Eee pai la noi la mare e multa tiganeala pe plaja si nu numai.Ma mir ca nu te-ai intalnit si cu gasca de personaje animate , pt poze..MicKEY,Minney ,Daisy etc… Noi am fost anul trecut si cam tot asa am patit,In Grecia e alta treaba,liniste,curatenie,nici tipenie de „oameni bronzati” e minunat,apa e linistita i curata…Grecia mie mi-a ramas in suflet ,iar pt la anu vrem o noua vacanta acolo .

    1. Andreia sa stii ca misuna pe plaja un spider man decolorat de stat in soare, o minnie cu burta(nu mi-am dat seama daca o fi insarcinata sau grasuna) si alte personaje care aratau jalnic. Deocamdata nu stie care este faza cu aceste personaje. Cu alea cred ca voi avea probleme abia la anul. 🙂

  2. Imi place maxim atitudinea ta. Alti parinti se lasa manipulati de comerciantii astia care au devenit hoti la drumul mare. Punga aia de pufuleti, daca era din aia mare, o luase cu 80 de bani din supermarket sau cu si putin din vreun complex en-gros.

    1. Eu inteleg ca fiecare trage pentru un profit cat de mic dar m-am simtit hartuita si prostita si asta nu mi-a convenit deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.