Cristina citește: Willie fulg de nea scrisă de Jacqueline Briggs Martin

Îmi place să fiu sinceră cu voi și motivul pentru care am ales această carte a fost simplul fapt că era cartea cu cele mai puține pagini de pe lista de lecturi. În ciuda acestui aspect, a fost ultima carte pe care a pus mâna și nu am putut înțelege motivul. Nici nu mai contează acest aspect. Ideea este că intenționez să bifez cam toate titlurile de pe lista de lecturi pentru că cititul ajută și dacă doamna învățătoare le-a trecut pe listă înseamnă că are un motiv și o va ajuta.

Willie fulg de nea – Jacqueline Briggs Martin

Cartea Willie fulg de nea spune povestea lui Wilson Bentley, primul fotograf al fulgilor de zăpadă, supranumit și Snowflake Man (Omul fulg de nea). Adesea neînțeles la vremea lui, Wilson Bentley a realizat fotografii care dezvăluie și astăzi două trăsături fundamentale ale fulgilor de zăpadă: primul, ca fiecare fulg are un model unic și, al doilea, ca fiecare fulg este de o frumusețe uimitoare.

Povestea sa, istorisită cu farmec de Jacqueline Briggs Martin și adusă la viață de superbele xilogravuri realizate de Mary Azarian, le descoperă copiilor viața unui om care a avut nu doar viziunea și perseverența unui om de știință, ci și o pasiune neabătută pentru minunile naturii. Este o introducere poetică în primele lecții de științele naturii și un model de inspirație pentru cei mici.

Mai mult decât o poveste adevărată, Willie Fulg de Nea oferă o lecție despre pasiunea adevărată, despre perseverență, despre modestie și despre bucurie. Copiii descoperă câteva dintre secretele și frumusețile ascunse ale naturii și vor fi cu siguranță și ei tentați să realizeze micile lor experimente…poate chiar cu zăpadă!

Cartea a fost premiata cu prestigioasa medalie Caldecott Medal in anul 1999. Aceasta are foarte multe poze și este ușor de parcurs. Noi am dat-o gata într-o singură zi. O puteți citi cu ușurință și va fi pe placul vostru cu siguranță. Eu am cumpărat-o de pe Libris.

Credeți că o astfel de carte este pe placul vostru?

You may also like

11 comentarii

  1. Tare mă bucură un copil care citește! Cu pagini multe sau mai puține, nici nu mai contează.
    În altă ordine de idei, mi se pare o carte drăguță. Am notat recomandarea, crd o voi lua și eu. Așa de bine prind…!!!

  2. Clar…majoritatea cărților pentru copii sunt interesante… Cred ca i-ar plăcea și piticului…mai ales ca are multe poze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.