Cristina citește: Sâmbătă când vine SAMBO scrisă de Paul Maar

Cartea Sâmbătă când vine Sambo este prima carte de la editura Humanitas Junior. În ultimul timp îmi făcusem un obicei în a mă orienta către editura Arthur. A fost o provocare și o plăcere să încerc ceva nou și să descopăr că alegerea făcută a fost una potrivită pentru fetița mea, o carte antrenantă și foarte captivantă.

Sâmbătă când vine SAMBO – Paul Maar

Cartea este una foarte jucăușă și ofertantă în multe direcții. Sambo este un personaj extrem de simpatic, nu e nici om, nici păpușă, e un trimis special în viața domnului Gambrino Berebum, un funcționar care stătea în gazdă la Madam Pătlăgică. Sambo, după cum era de așteptat, sosește în viața lui Gambrino într-o zi de sâmbătă și reușește să-i dea viața peste cap. Asemenea venirii pe neașteptate a unui copil în viața unora dintre noi, intrarea lui Sambo în universul vieții de zi cu zi a tatălui său ales ad-hoc dintr-o mulțime de oameni mai mult sau mai puțin curioși este mai mult decât intempestivă. Acomodarea unuia cu celălalt nu e nici ușoară și se realizează ca și cum amândoi parcurg un drum inițiatic. Fiecare se insinuează în universul celuilalt, în speranța că nevoia de celălalt va fi satisfăcută cumva.

„Sâmbăta când vine Sambo” o recomand în primul rând părinților și, după ce aceștia se vor fi scufundat în universul copilăriei descris din interior, așa cum o face atât de firesc Paul Maar va veni de la sine nevoia de a le citi copiilor din carte. E o minunată cale de a apropia generațiile între ele. Eu am preferat s-o ascult, dar în funcție de preferințe o pot citi și părinții copiilor.

Cartea este ușor de lecturat. Nici nu știu când s-au dus cele aqproape 176 de pagini. Mi-a plăcut mult autorul și mă bucur mult că am pus mâna pe această carte pentru că am rămas plăcut impresionată de aceasta. Aș putea să spun c-o recomand cu drag. O puteți găsi pe Libris.

Voi ați citit copiilor această carte? Aveți vreo recomandare pentru mine?

You may also like

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.