Primii mei ochelari cu protecție pentru calculator

În ultimii ani lucrez foarte mult în fața calculatorului. Lumina acestuia afectează în timp vederea și tocmai din acest motiv trebuie să am grijă. Eu nu știu dacă felul în care eu acționez este cea mai bună metodă, dar consider că fac ce este mai bun pentru mine. Tocmai despre asta vreau să vă vorbesc astăzi. Să vă spun ce tip de ochelari am ales, cât de des merg la controlul oftalmologic și cum a evoluat totul în timp.

Controale oftalmologice periodice

Controalele medicale sunt obligatorii dacă îți pasă de sănătatea ta. Acestea ar fi de preferat să fie făcute la 6 luni sau un an. În cazul meu, recunosc că nu am fost la un control oftalmologic foarte des. Am mizat pe faptul că nu aveam niciun disconfort sau vreo problemă reală care să mă conducă la ideea că aș avea o problemă. De obicei simptomele care dau de bănuit sunt durerile de cap după ce stai mult timp în fața calculatorului sau lăcrimezi în momentul în care stai cu privirea fixată prea mult în ecran.

Eu începusem să am o problemă în acest sens prin faptul că lacrimam foarte mult de la soare sau de la vânt. Lacrimile chiar erau o reală problemă și începuse se mi se întâmple tot mai des. Asta m-a determinat să merg la un control să văd dacă nu cumva am o problemă cu vederea. Așa am constatat că nu este tocmai ușor să-ți faci programare la un medic bun și a trebuit să aștept o vreme. Și când spun asta mă refer strict la un control oftalmologic plătit. Nici măcar nu am luat în calcul să merg undeva cu trimitere.

Acest control a fost acum vreo 4 ani la unul din medicii buni din orașul meu. După ce am fost pusă la aparate și am fost analizată, mi-a spus că nu am absolut nicio problemă. AM reluat vizita la medic după 2 ani strict pentru a verifica dacă a apărut sau nu vreo schimbare. Mi s-a confirmat faptul că nu am probleme de vedere, dar având în vedere că-mi petrec foarte mult timp la calculator, ar fi indicat să-mi iau o pereche de ochelari cu protecție pentru lumina albastră.

Prima pereche de ochelari cu protecție pentru lumina albastră

Doamna de la clinică mi-a recomandat să îmi iau o pereche de ochelari pentru calculator doar că eu nu eram convinsă că vreau să încerc. Nici măcar n-am stat să analizez modelele din magazin ca să văd cam ce model mi s-ar potrivi fizionomiei mele. Odată ajunsă acasă am găsit pe www.lentiamo.ro o pereche de ochelari cu protecție pentru calculator care aveau ramele transparente. Vă spun sincer că am făcut această alegere din simplul fapt că acest rame nu ar ieși prea mult în evidență și fizionomia mea nu ar fi afectată deloc de acest mic detaliu. M-am gândit inclusiv ca machiajul să se vadă neschimbat.

Comanda de la Lentiamo a ajuns foarte repede și în felul ăsta mi-am satisfăcut dorința și curiozitatea. Aveam emoții mari până să-i fixez pe nas. Aș putea să spun că nu mă vedeam cu o astfel de pereche de ochelari. Întâmplarea a făcut ca modelul ales să-mi placă enorm de mult și să mi se potrivească perfect fizionomiei mele. Aceștia au venit cu un toc magnetic în care să-i pot pune atunci când nu-i folosesc și am primit și o lavetă specială pentru curățarea acestora. Ochelarii au venit cu un toc din piele vegană și în felul ăsta îmi este ușor să-i iau cu mine și să fie în siguranță.

Nu am niciun disconfort în momentul în care îi port și asta mă încântă teribil. Eu chiar vă recomand acest site în cazul în care sunteți și voi în situația mea și vă doriți un plus de protecție sau în cazul în care aveți nevoie de o astfel de pereche de ochelari.

Ochelari de soare noi

În urma ultimului control oftalmolog am aflat că sunt fotosensibilă. Asta face ca în momentul în care soarele este foarte puternic eu să mijesc ochii și să lăcrimez. Tocmai din acest motiv dacă soarele este mai puternic apelez la ochelarii de soare. Fac asta indiferent de anotimp. În plus, fac aceste mențiuni ca să înțelegeți că acest lucru nu este un moft, ci o necesitate. Cum Eva mi-a rupt ochelarii de soare vechi, am hotărât să-mi iau o pereche de ochelari de soare noi pe care să-i port în permanență în geantă.

Mi-am ales modelul aviator. Acesta este un model clasic și consider că nu are cum să se demodeze prea curând. Am mai mizat și pe faptul că acesta are cadru din metal și ar fi mult mai rezistenți în timp.

Voi folosiți ochelari de protecție pentru calculator?

You may also like

11 comentarii

  1. Eu nu…piticul meu insa da…i-am aplicat pe ochelarii de vedere si protecție ecran…sper sa mai reducem dioptriile ca sa ii pot aplica și fotosensibilitatea

  2. Eu port ochelari de vedere de multi ani si abia acum mi-am pus si protectie pentru calculator. In schimb lui Dragos i-am facut din prima ochelarii cu protectie pentru calculator, fiindca el petrece mult timp in fata ecranelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.