Cristina citește: James și piersica uriașă scrisă de Roald Dahl

James și piersica uriașă este o altă carte de pe lista de lecturi. Am luat-o din vară de pe Libris doar că abia acum i-a venit rândul. Nu știam la ce să mă aștept, nu citisem absolut nimic despre această carte, dar autorul era unul foarte cunoscut și apreciat de Cristina și cred că acesta a fost unul din criteriile de care am ținut cont atunci când a ales-o.

James și piersica uriașă – Roald Dahl

Ultima carte citită de Cristina care era scrisă de Roald Dahl a fost Matilda. Această carte a fost una extraordinar de frumoasă și impresionantă și tocmai ea a întins mâna spre ea. Chiar a fost o provocare și pentru mine pentru că nu știam în ce direcție va fi dusă povestea și eram curioasă să văd ce fel urma să fie povestită de către autor.

Povestea a început destul de bine în primele paragrafe doar că la scurt timp am aflat că părinții lui James au fost plecați într-o vacanță și acolo au avut parte de o experiență nefericită. Aceștia erau la o plimbare prin Grădina Zoologică și au fost mâncați de un rinocer uriaș. În acest moment al povestirii m-am lovit de un mic refuz al Cristinei care a spus că și-ar fi dorit o carte mai veselă. Am rugat-o să continue ca să vadă exact ce urma să se întâmple.

James a fost lăsat în grija unor măruși: Spiker și Sponge care nu erau foarte încântate. Băiatul nu era foarte fericit, dar a avut norocul ca într-una din zile să se întâlnească cu un bătrân care i-a dat câteva boabe fermecate care semănau cu niște diamante. Băiatul trebuia să ia acele bobițe, să le combine cu diverse alte lucruri și după asta urma să i se întâmple lucruri minunate, lucruri fantastice și de necrezut. Doar că în drumul spre casă s-a împiedicat și acestea au fost înghițite de câteva insecte și au căzut fix lângă piersicul din grădină.

Piersicul este atins de magica lui James și acesta începe să dea roade. El face o piersică tot mai mare care ajungă să fie vizitată de toată lumea din zonă. Mătușile Spiker și Sponge profită din această minune prin faptul că cer bani pentru a vedea minunea și speră să se îmbogățească. Într-una din seri James intră în interiorul piersicii și așa descoperă insectele care au fost atinse de magia bobițelor fermecate. El se întâlnește cu un miriapod, cu domnișoara paianjen, viermele de mătase, râma, licuriciul și buburuza. Alături de noii lui prieteni pornesc într-o aventură frumoasă și plină de adrenalină.

Aceștia reușesc să desprindă piersica de copac care ajunge tocmai la ocean. Toată lumea este panicată de faptul că nu găsesc soluții pentru a se salva și James vine mereu cu propuneri noi. Cât de interesante sau cât îi vor ajuta ideile lui James rămâne să descoperiți singuri citind cartea.

Cartea o găsiți pe Libris și este de la editura Arthur pe care o ador. Un alt aspect care-mi place mult neste faptul că este cartonată, are un scris suficient de mare și poze creionate sugestiv astfel încât copiii să-și poată face o idee despre cele citite. Ea are 176 de pagini, dar se citește foarte ușor și cu puțin efort poate fi terminată într-o săptămână, cel mult două.

Ce recomandări de lecturi pentru copii mai aveți? Ați citit până acum James și piersica uriașă?

You may also like

10 comentarii

    1. Foarte interesanta… Si Luca prefera cărțile cu imagini si scris mare…
      Acum are Aventurile lui Nils Holgelsson…are aproape 500 de pagini…si scrisul micuț…sper sa o termine într-o luna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.