Noile aventuri ale lui Habarnam (recenzie)

Habarnam este un personaj cunoscut în rândul copiilor. Îmi amintesc de el încă din copilăria mea. În afară de numele acestuia nu mai rețin nimic din ceea ce citisem cândva. Știu doar că era un personaj foarte comic și asta m-a îndemnat să aleg această carte de pe Libris.

Ideea este că am descoperit cartea în momentul în care căutam lecturi ușoare și captivante pentru fetița mea. Ulterior am aflat că Noile aventuri ale lui Habarnam scrisă de I.P.Nosov este cel de-al patrulea volum al seriei. Nu au legătură între ele, dar ar fi bine să le luați treptat și să nu faceți ca mine. Eu am luat această carte pur și simplu și este prima carte din biblioteca mea din această serie. Cu siguranță le voi lua și pe restul pentru că aceasta a fost comică rău.

Habarnam este un personaj foarte simpatic care are o gașcă de prieteni la fel de simpatici. Citind cartea, copii îl vor urma într-o serie de aventuri specifice curiozității unui personaj creat  pe placul copiilor. Acțiunea se desfășoară în Orașul Florilor și Habarnam face tot felul de năzdrăvănii. Locuitorii din Orașul Florilor sunt mai hotărâți ca oricând să-i găsească lui Habarnam ceva de făcut ca să nu-i mai încurce și pe alții.

Dar Habarnam nu se lasă și face ce știe el mai bine: se apucă să dreseze broaște ca să-și deschidă un parc subacvatic, dă buzna pe scenă în mijlocul unui spectacol de teatru, îl uită pe prietenul lui, Gogoșică, în roată la bâlci, își construiește o bicicletă cu patru pătrate și câte și mai câte.

Norocul lui este că scapă de fiecare dată din încurcături și așa avem o lectură plăcută și plină de peripeții. Fetița mea a fost foarte încântată de această carte și sunt nerăbdătoare să iau și restul volumelor pentru că vara abia a început și am dat start sezonului de lecturi captivante.

Voi ați citit vreuna din cărțile lui Habarnam?

You may also like

11 comentarii

  1. Noi am avut aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai… Si poticul meu a fost incantat…
    Îți recomand si seria Erus…

  2. A fost prima carte pe care am împrumutat -o de la Biblioteca Județeană.Bine cred că era o varianta mai veche,că au trecut ceva ani

  3. Ce haioasă e! Sigur mi-ar plăcea să o citesc printre alte lecturi ”grele”.
    Voi căuta toasă seria, să am ”material de lucru”. 🙂 Doar e vară, e vacanță!
    Mulțumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.