4 motive pentru care este bine să folosești SPF pentru ten

Protecția solară este extrem de importantă pentru sănătatea noastră. Expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete ale soarelui poate avea efecte dăunătoare asupra pielii și ochilor noștri. Soarele nu ne este prieten și trebuie să ne ferim de el cât de mult putem. Fața este cea mai expusă și tocmai din acest motiv trebuie sa folosit creme pentru protectie solara fata adecvate. Iată 4 motive pentru care protecția solară este importantă:

1. Protecție împotriva arsurilor solare

SPF 50 oferă o protecție ridicată împotriva radiațiilor ultraviolete B (UVB), care sunt responsabile de arsurile solare. Arsurile solare pot fi dureroase și pot provoca leziuni grave pe termen lung, inclusiv îmbătrânire prematură a pielii și creșterea riscului de cancer de piele.Tocmai din acest motiv trebuiesc luate măsuri înainte de a pleca de acasă. Se recomandă folosirea cremelor cu SPF cu cel puțin 20 de minute înainte de expunerea la soare.

Toate cremele au menționată pe ambalaj ce filtre are și dacă are protecție pentru radiațiile UVA și UVB.

2. Prevenirea îmbătrânirii pielii

Radiațiile solare, în special radiațiile ultraviolete A (UVA), pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii, apărând riduri fine, pete solare și pierderea elasticității pielii. Utilizarea unui produs cu SPF 50 ajută la prevenirea acestor efecte nedorite și la menținerea unui aspect tânăr și sănătos al pielii.

Eu folosesc creme speciale cu SPF și le aplic chiar dacă BB cream-ul sau fondul de ten au factor de protecție. Pe perioada verii, SPF 50 este absolut indispensabil și ar fi indicat să nu folosim un nivel mai mic de protecție. M-am obișnuit să aplic SPF indiferent dacă ies sau nu din casă. Mi-a intrat în rutină zilnică acest pas. Aplic dimineața Bioderma Cicaderm SPF 50+ și nu mai țin cont dacă produsele aplicate peste cremă au sau nu factor de protecție. Un alt aspect important este faptul că folosesc un spray La Roche Posay ANTHELIOS cu SPF 50 pe care-l aplic după 2 ore sau după ce ies de la muncă pentru un plus de siguranță. Acest spray poate fi aplicat cu succes peste machiaj pentru că nu trebuie uniformizat, nu strică machiajul și parcă dă și o notă fresh tenului. Eu l-am cumpărat de pe Notino doar că observ că acum nu mai este pe stoc.

3. Prevenirea hiperpigmentării

Expunerea la soare poate duce la apariția petelor solare sau a hiperpigmentării. O cremă cu SPF 50 ajută la prevenirea acestor probleme și menține un ton uniform al pielii. Punctez acest aspect pentru că eu am câteva pete pigmentare apărute în urma sarcinii. Acestea nu mai dispărut indiferent câte produse am folosit, iar dacă nu folosesc suficient SPF pe ten aceste pete se intensifică și tenul meu arată inestetic.

Aceste pete pigmentare pot apărea pur și simplu de la soare. Sunt atât de neplăcute încât eu chiar vă recomand să preveniți apariția acestora pentru că apoi este greu spre imposibil să scăpați de ele.

4. Reducerea riscului de cancer de piele

Cancerul de piele este cea mai frecventă problemă cu care ne confruntăm și asta datorită soarelui care nu este tocmai prietenos cu pielea. Protecția solară adecvată, inclusiv utilizarea regulată a unui produs cu SPF 50, poate reduce semnificativ riscul de cancer de piele. Existența SPF 50 oferă o barieră eficientă împotriva radiațiilor solare dăunătoare și contribuie la menținerea sănătății pielii.

Recent am descoperit produsele Cocosolis SPF 30 și am folosit de la ei atât SPF 30, cât și SPF 50. Din păcate cel cu SPF 50 l-am terminat. Îmi plac produsele lor pentru că pot fi folosite atât pentru față, cât și pentru corp. Varianta de SPF 30 este un produs foarte bun care-mi oferă protecție și foarte multă siguranță. Asta și pentru că are foarte multe filtre care protejează pielea. Dacă factorul de protecție este mai mic, atunci protecția trebuie aplicată mai des.

În plus față de utilizarea produselor cu SPF ridicat, este recomandat să evităm expunerea la soare în orele de vârf, să purtăm îmbrăcăminte de protecție și să ne adăpostim în umbră ori de câte ori este posibil.

Voi ce creme de față cu protecție solară folosiți? Ați încercat vreuna din cele pe care eu le folosesc?

You may also like

14 comentarii

  1. Nu folosesc SPF decât le timpul verii însă cred că ar trebui sa îmi schimb acest obicei

  2. Folosesc tot timpul sof 50…
    Am una de la larochepossay… Una de la anew… Isidin…. Nivea

  3. Folosesc zilnic SPF si incerc sa apelez la brnaduri cunoscute pentru ca am incredere in ele. Parca as vrea sa incerc sa dau credit si cosmeticelor coreene. Cocosolis vreau si eu sa incerc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.