Am nevoie de un aparat dentar? Cât de costisitor este să-mi pun unul

Vizitele la medicul stomatolog ar trebui să fie regulate. Cred că nimeni nu mai are dubii în acest sens. O dantură frumoasă îți oferă mult mai multă încredere în tine și, în plus, poți fi mult mai sănătos pentru că masticația este una corectă. Făcând o paranteză la acest aspect, vreau să vă spun că am văzut multe persoane frumoase care arătau cu mult îmbătrânite sau mult mai rău din cauza faptului că aveau probleme cu dantura. Vreau să vă povestesc experiența mea la ultima vizită la stomatolog și cât am plătit ca să-mi rezolv toate problemele stomatologice.

Marea majoritate a persoanelor care nu țin totul din scurt este legat strict de partea financiară. Este drept că sunt niște costuri exorbitante și că nu toată lumea își permite să-și facă cele mai inovative tratamente. Important este să le faceți tratamentele absolut necesare pentru a putea fi pe lina de plutire. Cel mai bine este să mergeți regulat pentru că în felul ăsta micile carii sau probleme să fie tratate. Eu asta am făcut pentru că îmi era teamă să nu se agraveze mai mult situația.

Rezolvarea problemelor stomatologice

In urmă cu un an am decis să merg la un control stomatologic ca să-mi spună exact cât mă costă să-mi repar toți dinții. Poată că nici nu m-aș fi dus dacă unul dintre premolari nu s-ar fi rupt și îmi era teamă că pot rămâne cu un gol în acel loc. Nu este bine deloc să lăsați spații între dinți pentru că aceștia se deplasează și se retrage osul. Acest aspect nu este deloc plăcut și trebuie să faceți implant(dacă vreți să investiți mai mulți bani) sau să vă faceți o coroniță în cazul în care vreți să vă ajungă ceva mai ieftin.

Recunosc că nu a fost tocmai ieftin ceea ce mi-am făcut, și nici n-am avut cine știe ce de făcut. Cu toate astea am plătit 6000 lei pe o coroniță pentru 4 dinți, o plombă interdentară și de schimbat plombele la 2 măsele. Plombele trebuiau schimbate pentru că erau vechi și își schimbareră culoarea. Costurile nu au fost mici, dar am făcut un efort pentru că trebuiau făcute. Mă bucur că am reușit să pun totul pe linia de plutire. Nu am eu dantura perfectă, dar nu mai am niciun fel de problemă și chiar țin să merg periodic la stomatolog pentru a nu mai ajunge la probleme mult mai grave.

Aparatul dentar de la moft la nevoie

În ciuda faptului că nu am probleme, asta nu înseamnă că dinții mei sunt drepți sau că am cea mai bună mușcătură. Știu că am probleme în acest sens, dar m-am obișnuit cu problemele actuale și acest mic aspect nu mă mai deranjează. Mă deranjează că dinții sunt mult prea înghesuiți în parta din față și asta face ca ei să se așeze destul de ciudat. Până acum câțiva ani nu aveam această problemă, dar de ceva timp am sesizat că s-au întâmplat mișcări și că dinții sunt mult prea înghesuiți în partea de jos. Din păcate soluția ar fi aparatul dentar.

Problema mea este doar în partea de jos. Mi-aș dori să-mi pun aparat doar în partea de jos și cu acest gând m-am dus la cabinet. Le-am povestit problema mea deși un ortodont are ultimul cuvânt și poate spune cu exactitate de ce am eu nevoie. Mă bucur că am dat peste niște profesioniști. Rezultatul final a fost că eu voi trebui să-mi pun aparat dentar atât în partea de sus, cât și în partea de jos. Explicația a fost simplă și am înțeles exact. Mușcătura se schimbă complet și în felul ăsta trebuie să așeze perfect. Am primit mult mai multe explicații doar că eu am înțeles esențialul și chiar îi dau dreptate. Problema este că a trebuit să amân toate aceste proceduri pentru că erau costuri mult mai mari decât prevăzusem eu. Costurile se ridicau la minim 4.000 lei, dar cred că trebuie să fiu pregătită și cu ceva în plus.

Voi când ați fost ultima dată la stomatolog? Ce părere aveți de aparatele dentare?

Date de contact Prolident 0741.215.513 / 0264.542.446 sau email office@prolident.ro

You may also like

16 comentarii

    1. Urmează sa fac și eu o vizită, as avea și eu de făcut o mica corecție dar nu cred ca îmi pune cineva apărut doar pt atât. Succes,

  1. Din păcate costurile procedurilor stomatologice este prea piperat in comparație cu salariile noastre.Dar un zâmbet sănătos merita toate eforturile

  2. Din fericire nu am nevoie de aparat dentar. Nici pe la dentist nu am mai ajuns in ultima vreme, dar voi merge neaparat dupa ce nasc.

  3. Am avut o experienta cu baiatul , stomatologul ne spusese ca este nevoie de aparat dar lui nu i cazuse toti dintii si asa ne am razgandit .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.