Mașina de la firmă se cumpără sau nu?

Una dintre meseriile care implică alergătură, dar este mai profitabilă decât o muncă la birou este cea de agent vânzări. Salariu poate varia în funcție de implicarea avută și cred că merită să faci eforturi în acest sens. Evident că satisfacțiile sunt infinite atunci când vezi că primești comisioane în funcție de munca prestată. Eu știu că pot fi luni în care te implici, agiți și totuși rezultatele întârzie să apară. Nimic nu ține de noi și nu putem decât să încercăm.

Mașina de la firmă pe care o conduceam

Eu, ca și agent de vânzări am o mașină cu care îmi pot face treaba. Trebuia să ajung de la o locație la alta și pentru asta aveam nevoie de o mașină care să mă ajute să pot ajunge la cât mai mulți clineți într-o zi. De cele mai multe ori mașinile de firmă sunt printre cele mai ieftine din clasa lor și nu au foarte multe dotări. Pentru mine nici nu contează prea mult detaliile tehnice sau caii putere atâta timp cât trebuie să-ți desfășori activitatea în oraș.

În cazul meu era vorba despre un Opel Astra cu care mă descurcam de minune. Era acel tip de mașină care nu era foarte mare, ușor de condus și accesibilă ca și consumabile. Mașina pe care o conduceam eu am luat-o de la 50.000 de kilometri și la 100.000 mergea la fel de bine. În afară de schimbul de ulei și alte mici lucruri nu am fost nevoită să schimb la ea. Am știut de fiecare dată ceea ce s-a făcut la mașină și știu că era verificată la sânge de fiecare dată.

Experiența mea după ce-am cumpărat mașina de muncă

În momentul când mașina a făcut 120.000 de kilometri firma a decis să scoată mașina la vânzare pentru că intenționau să schimbe tot parcul de mașini. Ideea a fost că am avut prioritate atunci când aceasta a fost scoasă la vânzare și am analizat destul de bine problema. Prețul pe care trebuia să-l plătesc pentru ea era unul bun și asta m-a făcut să iau în calcul achiziția acesteia. Atâta timp cât aveam mașină de muncă nu era absolut nevoie să am o mașină personală. Dat fiind faptul că aceasta era considerată o oportunitate, că altfel nu aș fi investit într-o nouă mașină, am zis să fac un efort și s-o cumpăr. Am luat în calcul și faptul că nu mi-a creat mari probleme și mă atrăgea gândul că nu trebuie să investesc în ea.

Mașina a fost mai mult pentru mici mofturi sau câteva concedii la mare și la munte. Distanțele parcurse cu ea nu erau foarte mari. După aproape un an a trebuit să-i fac distribuția și au mai căzut câteva piese pe care au reușit să le achiziționez la un preț bun de la dezmebrări auto. Nu este o mașină foarte pretențioasă și faptul că Opel Astra este o mașină destul de des întâlnită în România, mă ajută să găsesc ușor piese atât la dezmembrări, cât și în magazinele de piese auto.

Dezmembrari-piese-auto.ro este unul din site-urile la care apelez destul de des atunci când am nevoie de o anumită piesă. Până acum am găsit cam tot ce am avut nevoie pe site. Îmi este mult mai ușor să comand ceva pe internet. De obicei, am un mecanic care mi-o verifică de fiecare dată când sunt probleme și pe baza listei de piese primite îmi comand ce trebuie de pe site.

Per total am fost mulțumită de investiție. Nu aveam bani de o mașină nouă și o mașină SH nu mi-aș fi luat prea curând. În felul ăsta, am știut exact ce cumpăr, cunoșteam mașina și-i știam toate hachițele așa că mi-a fost ușor s-o conduc, iar asta a contat cel mai mult. Aș repeta cu brio experiența și dacă ar fi nevoie să trec la un model mai bun, de ce nu?

Sunt curioasă cum ați fi reacționat voi? Credeți că merită să investiți în mașina de firmă? Care sunt criteriile de care țineți cont?

You may also like

15 comentarii

 1. Deși am permis de conducere nu ma pasionează absolut deloc șofatul deci în situația mea iese din calcul aceasta posibilitate

  1. Eu as prefera una noua, de la bun început..dar ținând cont de preturi + altele poate as lua în calcul și varianta asta, cu mașina de la firma. Atâta timp cât încă mă pot baza pe ea.

 2. .Buna.
  Sincer eu nu as lua o masina de la serviciul sotului meu! S-a reinnoit parcul auto la ei si au bagat masinile vechi la vanzare. Din pacate, desi este firma mare de piese auto, au service auto, ITP, pentru masinile de serviciu au uitat sa schimbe uleiul, sa puna lichid de parbriz, sa completeze cu antigel. Iar o asemenea masina, care il ia pe sotul meu de acasa, s-a defectat in trafic si a trebuit sa vina platforma de la firma sa ii duca cu tot cu masina la munca. Este vorba de Fiat Punto.
  Eu am un OPEL ZAFIRA, 1.8, benzina si gaz, automata, 2003, dar nu as da-o pe una luata de la serviciu.
  Parerea mea!

 3. Noi am cumparat masina noua, dar sunt multe situatii cand nu exista posibilitate si oricum este dificil.. important e sa te interesezi de conditia masinii in caz ca nu e noua si sa ai incredere in sursa.

 4. Cred că dacă este o mașină pe care o cunoști, merită să o cumperi. Altfel, probabil ar trebui să te pricepi foarte bine la mașini, să știi ce iei și dacă merită, de ce nu?
  Succes și mulți km la bord fără evenimente rutiere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.