Unde găsești ie populară cu broderie manuală

Ia populară are o însemnătate aparte pentru noi, românii. Sunt convinsă că fiecare a văzut la bunici sau chiar părinți astfel de tradiții și asta i-a făcut să-și dorească să ducă tradiția și portul popular mai departe. Eu am astfel de costume populare de pe vremea când eram micuță. Cred că mama îmi cumpăra în fiecare an câte un costum nou pentru că am primit o colecție impresionantă de la ea pentru copii. Acestea au fost ținute corespunzător și s-au păstrat foarte bine în ciuda faptului că au trecut ceva ani peste ele.

Grădinița este locul unde se pun bazele portului tradițional

La grădiniță mi s-a cerut pentru prima oară costum popular. Vroiau să sărbătorească Ziua României în port tradițional și mi s-a păru genială ideea de a avea totuși aceeași ținută. Parcă costumele sunt mult mai frumoase atunci când sunt purtate de pitici și recunosc cu îi priveam cu drag și admirație ori de câte ori sărbătoreau Ziua României sau Ziua Marii Uniri. Într-un an doamna a hotărât să poarte inclusiv la serbare costum popular.

La școală a trebuie să fac ceva achiziții noi pentru că ceea ce aveam deja îi rămăseseră mici. Mi-a fost tare greu să găsesc un model pe placul meu, să aibă broderie manuală și să se așeze frumos pe corp. Știam cam ce așteptări am de la un costum și înclin să cred că am fost puțin prea exigentă din punctul ăsta de vedere.

Primul meu costum popular

Au fost multe momente în viața mea în care mi-aș fi dorit să am un costum popular. Aveam nevoie de el pentru a participa la diverse evenimente sau chiar la tot felul de întâlniri. De fiecare dată mă gândeam cu groază și cu disperare că nu am un costum tradițional de femei și amânam achiziția unuia. Este drept că este o investiție pe care o faci o dată. Ulterior acesta poate fi purtat ani și ani la rândul. Poate că unul dintre motive a fost faptul că prețul nu este tocmai mic. Și totuși eram conștientă că un costum autentic are un preț puțin mai mare.

Camasatraditionala.ro este unul din site-urile unde am văzut multe modele de costume populare. Toate acestea sunt cusute manual și nici nu vreau să-mi închipui cât de migălos este să faci toate acele detalii. Am analizat foarte bine produsele și m-am gândit dacă mi-aș cumpăra un costum complet. Este drept că nu prea mă văd purtând fusta chiar dacă aceasta întregește perfect întreaga ținută. Cu toate astea, ar fi șanse mari să nu pot purta ambele piese. Cel mai potrivit ar fi să combin tradiționalul cu modernul. Pentru mine asta înseamnă să combin o bluză cu o pereche de blugi. În felul ăsta eu mă simt extrem de confortabilă și totuși îmi îndeplinesc și dorința de a avea o ie a mea. Chiar consider că este o combinație chic asociată cu o fustă sau un pantalon. În felul ăsta eu mă simt în elementul meu chiar dacă ținuta aleasă este ușor ieșită din tiparul meu de zi de zi.

Produse tradiționale care pot fi găsite pe Camasatraditionala.ro

Eu recunosc că prefer magazinele online care au o diversitate bogată atunci când vine vorba de produse. Mai exact, pe Camasatraditionala.ro am găsit exact ceea ce căutam. Are costume populare atât pentru copii, cât și pentru mine. Site-ul este foarte bine aprovizionat și am văzut tot felul de modele și de combinații de culori din care puteți alege. În felul ăsta pot face o singură achiziție. Înclin să cred că produsele sunt făcute pe baza comenzii primite pentru că în dreptul fiecărui produs apare un termen de livrare între 15-25 zile.

În plus, pe site se găsesc produse cu ajutorul cărora puteți crea un look tradițional complet. Vreau să menționez faptul că se găsesc inclusiv opinci. Nu am purtat niciodată o astfel de pereche, dar le-am admirat pentru că îmi plac modelele disponibile. Găsiți cel puțin 10 modele din care puteți alege. Un alt produs pe care l-am remarcat și mi-a plăcut a fost brâul. Este un element important și chiar puteți arunca o privire.

Voi aveți în garderobă o ie?

You may also like

16 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.