Cum să ții la distanță răcelile de copii și cum îi poți proteja

Răcelile ne creează cele mai mari probleme din perioada asta. Este drept că dacă ai un copil la grădiniță aceasta este provocarea vieții pentru că sunt șanse mari ca două zile să meargă la grădi și restul zilelor să stea acasă. Tot timpul învăț așa că am aflat și eu un mic truc care ajută, dar nu te protejează în totalitate de nedoritele răceli. Vreau să vă arăt ce produse folosesc eu.

Eu am descoperit aceste produse în momentul în care Cristina lua răceală după răceală de la grădiniță. Le-am folosit pentru o perioadă scurtă de timp atunci apoi le-am dat uitării. O dată cu apariția Evei au reapărut problemele. Cristina lua vreun virus/microb ceva de la școală doar că la ea nu se manifesta în niciun fel, iar Eva răcea în ciuda faptului că nu ieșea din casă. Așa mi-am dat seama că ar trebui să folosesc ceva ca s-o pot proteja și pe cea mică. Ca să nu mai vorbesc de faptul că își dădeau răceala de la una la alta foarte ușor.

Spray-ul minune pentru copii, dar și pentru adulți

Rolul acestor spray-uri este de a bloca virușii în bariera protectivă creată la nivelul mucoasei, dezactivează cele mai frecvente virusuri de răceală și gripă și reduce până la jumătate perioada simptomatică. Ambele produse fac cam același lucru și chiar nu știu să menționez punctual diferența dintre acestea, poate că prețul. Ideea este că eu apelez mai des la Gripvis pentru că acesta poate fi folosit de copiii de peste 1 an. Viruprotect se folosește pentru copiii mai mari de 4 ani. Acestea pot fi folosite atât de copii, cât și de adulți. Până-n prezent eu le-am folosit strict pentru copii.

Spray-urile sunt mai eficiente în cazul copiilor și asta pentru că ei sunt mai sensibili. Ei intră în colectivitate și sunt mult mai expuși răcelilor. Tocmai din acest motiv eu am folosit Gripvis doar pentru copii pentru că nu am avut nevoie să-l folosesc și în cazul meu.

În cazul familiilor cu cel puțin 2 copii acesta este foarte bun pentru că el te ajută să-i protejezi ca să nu-și dea răceală de la unul la altul. Cel puțin mie mi-a fost prescris de medicul pediatru. Trebuia să-l reaplic dimineață, la prânz și seara împreună cu restul tratamentului pentru fete. Chiar mi se pare că este de un real ajutor. În felul ăsta am tratat problema fiecăreia în parte și le-am protejat să nu-și împrumute problemele existente.

Mici detalii despre protecția copiilor

Pe prospect scrie că se aplică la fiecare 2 ore, dar nu mai mult de 6 ori pe zi. Mie doctorița mi-a zis să-l aplic dimineața, la prânz și seara și eu am urmat instrucțiunile primite de ea. Eva a început grădinița luni așa că am echipat-o corespunzător și la plecare i-am dat și 2 pufuri de Gripvis. Sper să o pot proteja și să țin răcelile la distanță. Ambele produse se găsesc în farmacii.

Sunt curioasă voi la ce trucuri apelați ca să scăpați de răcelile cu care se confruntă copiii? Știați de aceste spray-uri?

You may also like

13 comentarii

  1. Încă nu am găsit un medicament minune… Piticul meu fura toate răcelile și virușii posibili deja suntem răciți…amandoi
    O sa ma i teresez și eu de viruprotect

  2. Mulțumim pentru informații ,la mine imediat ce au inceput școala ,la vreo trei zile deja au răcit și așa se întâmplă de fiecare dată .

  3. Aceste sprayuri nu, suntem pe cura de vaccin luivac si la baiat si fata, vor racii dar o forma mai usoara sper, tin minte si pun pe lista srayurile tale.

  4. Chiar voi încerca și eu spray-ul.Noi am încercat cam de toate: vitamina C, minimartieni,oscilococcinum însă au venit destul de des cu raceala de la gradi sau de la școală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.