Ce imprimantă mi-am luat pentru școală

Cristina a intrat în clasa a doua și se întâmplă frecvent să aflu în ultimul timp că trebuie să scot ceva la imprimantă pentru școală. De fapt asta s-a tot întâmplat în clasa întâi. Am avut și fel de fel de proiecte care m-au determinat să-mi cumpăr o imprimantă cu care să-mi fac treaba. Vreau să vă spun cum am ales imprimanta și care sunt criteriile de care am ținut cont atunci când am decis să fac achiziția.

Ce caut la o imprimantă

În primul rând știam că am nevoie de o imprimantă monocromă. Am avut nevoie destul de rar de pagini color, plus că o imprimantă color are consumabile mult mai costisitoare. Un alt aspect important pe care mi-l doream era să aibă wireless. În felul ăsta aș fi putut să printez orice-mi doresc de pe telefon sau de pe laptop fără să mai fie nevoie să stau cu cabluri înșirate prin cameră.

Nici bugetul nu era tocmai de neglijat. Îmi doream să nu cheltuit foarte mulți bani. O imprimantă la 300-400 lei am zis că ar fi mai mult decât ok. Eu aveau un voucher de 100 lei pe emag și am decis ca site-ul de pe care îmi voi face achiziția va fi aici.

Prima opțiune a fost Xerox

M-am tot interesat asupra modelului pe care urma să-l cumpăr. Una dintre cele mai bune recomandări a fost Xerox Phaser 3020. Pe emag era 425 lei. Mie mi se părea o ofertă bună, mai ales că cartușul avea toner, nu cerneală. Acest lucru era un plus pentru că puteam să scot multe foi cu el și refilul sau cartușul nou avea un preț accesibil. Mi-am comandat imprimanta, am instalat-o rapid și …. surpriză. Nu reușeam să scot nimic, nu mergea s-o setez și asta pentru că Laptopul meu nu este prevăzut cu CD. Laptopul vechi avea așa că am instalat-o și am reușit să scot la ea. De pe telefon nu reușeam, dar a mers într-un final.

A doua zi am luat-o de la capăt. Când vedea imprimanta, când n-o vedea. Nu înțelegeam cum de totul era bine cu o zi înainte și ulterior să fie probleme. M-am tot chinuit, am căutat aplicații pentru mobil și am abandonat. Curios era că acum mergea, apoi nu mai mergea. Am sunat la service să expun problema în speranța că eu făceam ceva greșit. Mi-au zis să trimit imprimanta în service. Eu am ambalat-o și am dat-o retur. Țin să menționez că cei de la emag sunt extrem de serioși. Au venit în aceeași zi să ia coletul și banii au intrat aproape instant sau transferul a fost făcut rapid. Spun asta pentru că nu am verificat contul, ci vă spun despre mesajele primite.

Eu am verificat review-urile persoanelor care au comandat această imprimantă și majoritatea o recomandă. Înclin să cred că am avut eu ghinion cu această imprimantă. O puteți lua în considerare pentru că prețul este foarte bun.

A doua opțiune a fost Brother

Am început căutările pentru o nouă imprimantă și așa am dat peste Brother HL-1222WE. Imprimanta aceasta îmi îndeplinea absolut toate cerințele: este monocromă, cu toner și cu wireless. Într-adevăr este cu 100 de lei mai mult decât varianta Xerox, dar n-am avut ce face. Am plătit 520 lei pe ea. Mi-am instalat-o pe laptop căutând direct driverul pe internet pentru că laptopul meu nu este prevăzut cu CD. A mers din prima s-o instalez și pentru telefon mi-am luat aplicația IPrint&Scan Brother cu ajutorul căreia totul este extrem de rapid și de ușor.

Merge perfect și sunt foarte mulțumită. Chiar vi le recomand dacă și voi aveți nevoie de niște imprimante bune, care să scoată câteva foi bune și să vă puteți folosi din plin de funcția wireless. Este exact ce mi-aș fi putut dori.

P.S. Nu are rost să luați ceva cu scan dacă nu aveți constant nevoie de această funcție. Eu fac acest lucru cu telefonul. Merge perfect varianta asta dacă aveți un smartphone

You may also like

16 comentarii

  1. Am achiziționat și noi una în timpul pandemii… Sunt foarte mulțumită de ea… Este foarte utila…mie îmi era foarte greu sa merg sa scot la imprimanta în oraș, asa ca am preferat sa luam una pentru acasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.