6 Întrebări Pe Care Să Ți le Adresezi Înainte de a Solicita un Împrumut

Majoritatea proprietarilor de afaceri mici au nevoie de un împrumut la un moment dat, iar solicitarea unui astfel de credit presupune mult mai multe decât completarea actelor și rostirea unei rugăciuni pentru aprobare. Printre altele, trebuie să iei în considerare atât nivelul tău financiar, cât și pe cel al afacerii tale, cum vei rambursa împrumutul și câți bani ai nevoie de fapt.

Iată câteva dintre întrebările esențiale pe care trebuie să ți le adresezi înainte de a trimite o solicitare de împrumut:

Cât de probabil este să mă calific pentru împrumut?

Istoria ta de credit va fi afectată dacă soliciți un împrumut pe care nu îl vei primi. „Dacă cererea ți-a fost refuzată, se pare că următorului creditor o să i se pară că prezinți riscuri”. Creditorii ar trebui să te informeze care este scorul de credit minim pe care îl solicită, care este nivelul bănesc de care trebuie să dispui și toate acele criterii de care țin cont în aprobarea solicitării.

Dar ne-am gândit la tine și am găsit un serviciu care te va ajuta să obții un împrumut online în câteva minute. Înainte de a lua un împrumut, compară opțiunile. Și avem un serviciu de comparare a creditelor online pe care ți-l recomandăm. Cel mai bun din Moldova.

Cu serviciul de comparație Monily.md credit rapid tu poți fi cel care alege creditorul, nu invers. Nu trebuie să te înregistrezi pe o mulțime de site-uri doar pentru a obține un credit online în Moldova. Cu Monily, solicitarea unui credit online urgent va fi mult mai ușoară. Te va ajuta să găsești cele mai bune opțiuni de creditare, care sunt special personalizate pentru tine.

Tehnologia și resursele oferite de Monily îți permit, în calitate de client, să alegi opțiunea ideală de credit online, în cel mai practic și mai inteligent mod.

Echipa de la Monily depune toate eforturile pentru a îți oferi acces la oferte de credit rapid online fără adeverință de salariu; platforma este online, ceea ce înseamnă că poți utiliza sistemul lor oriunde și oricând. Nu trebuie să te deplasezi la bancă și să aștepți săptămâni pentru aprobare. Pentru că ei au creat un sistem unic de căutare rapidă a împrumuturilor și întregul proces poate fi făcut online sau folosind telefonul, laptopul sau tableta.

Care este suma de care am nevoie cu adevărat?

Înainte de a aborda creditorul, asigură-te că știi exact care este suma de bani ce îți trebuie. „Ar trebui să știi cât de mulți bani ai nevoie și cum vei folosi fondurile înainte de a solicita un împrumut de la creditor.”

Dispun de flux de bani adecvat pentru a rambursa împrumutul?

Creditorii caută acele afaceri care dispun de suficiente resurse bănești și este posibil să fie nevoie să le prezinți o situație a fluxului de numerar disponibil. „Nu își prea doresc să vadă că te afli în situația de a pierde un client și că nu îți vei putea plăti rata din această lună la împrumutul acordat. Dacă proiecțiile tale arată că există un nivel limitat în ceea ce privește resursele financiare , este posibil să îi sperii.”

Banii împrumutați vor ajuta afacerea mea să se dezvolte?

Gass spune că ar trebui ca banii împrumutați să fie investiți în acele părți ale afacerii care vor genera mai multe venituri în timp și  carete vor ajuta să reduci nevoile viitoare de creditare. „Dacă iau acei Lei și îi pui în valoare, investindu-i în vânzări și în marketing, iar acestea conduc la obținerea de câștiguri mai mari – 100 de Lei să aducă 500 Lei – atunci merită. Totul este să-ți dezvolți afacerea cât mi bine.”

Sunt finanțele mele personale așa cum trebuie să fie?

Creditorii s-ar putea să fie interesați de „situația ta financiară globală”, inclusiv de informațiile bănești personale, cum ar fi împrumuturile restante, datoria personală pe care o ai cu cardul de credit și plățile la creditul ipotecar. Până când afacerea nu va atinge un nivel de dezvoltare substanțial, creditorul se va baza foarte mult pe situația  ta  financiară personală și pe istoria de credit personală pentru a determina bonitatea afacerii tale.

În caz de rambursare anticipată a împrumutului trebuie să plătesc vreo penalitate?

În momentul în care soliciți un împrumut trebuie să te informezi ce se întâmplă în cazul în care efectuezi răscumpărarea banilor înainte de termen, dacă există sau nu vreo penalitate.

„Plata anticipată este deosebit de valoroasă dacă crezi că afacerea ta se poate dezvolta mai rapid și este posibil să ai nevoie de o linie de credit mai mare”, spune Jeanne Brutman, consultant financiar pentru proprietarii de afaceri mici și care activează în New York. „Înapoierea banilor la linia de credit deschisă pentru afacerea ta îi arată creditorului că ești responsabil în ceea ce privește datoriile și că poți gestiona în mod corespunzător creșterea solicitărilor tale bănești printr-un nou credit.”

You may also like

11 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.