Îți dorești o casă sustenabilă? Află cum poți construi casa viitorului tău și al naturii

Anul 2022 a adus cu el, mai mult ca niciodată, dorința oamenilor de a recurge la schimbări. Deoarece schimbările climatice nu sunt favorabile, sustenabilitatea a devenit un subiect intens dezbătut și aplicat la nivel mondial. Încălzirea globală a venit cu repercusiuni neplăcute ce se reflectă în viața de zi cu zi, iar marile organizații ale planetei au decis să propună o serie de schimbări ce contribuie la protejarea naturii. Însă, știm cu toții că schimbarea vine de la fiecare persoană în parte, iar tu poți fi un erou al planetei, chiar din confortul casei tale sustenabile ce are cel mai mic impact negativ asupra mediului înconjurător.

Iată 4 metode în care îți poți construi o casă sustenabilă

  1. Acordă atenție mărimii casei tale

Cel mai important pas în a construi o casă este reprezentat de alegerea mărimii acesteia. O casă ce are dimensiuni mari, nu va fi niciodată ecologică și sustenabilă. Motivul este foarte clar, o casă mai mare, va necesita mai multe resurse pentru energie și încălzire. Prin urmare, consumul va fi mai ridicat pentru ca tu să beneficiezi de mai mult confort. Așadar, sfatul nostru este să îți construiești o casă adaptată necesităților tale.

           2. Alege resursele naturale 

Energia solară este o resursă naturală, potrivită pentru un mediu înconjurător prietenos și sănătos. Soarele eliberează, zi de zi, o cantitate mare de căldură și poate îndeplini toate necesitățile energetice ale întregii lumi. Este o alternativă favorabilă mediului, cât și a oamenilor, fiind o sursă de energie verde nepoluantă, spre deosebire de combustibilii fosili care poluează foarte mult. Așadar, instalarea panourilor solare presurizate de la Dbsolar.ro, pe acoperișul casei tale, te vor ajuta să beneficiezi de apă încălzită într-un mod sustenabil, iar costurile vor fi scăzute și vei contribui la un viitor durabil. 

         3. Izolația casei, un detaliu esențial

Pentru a avea o casă sustenabilă și pentru a economisi resursele despre care aminteam anterior, este esențial să izolezi fiecare încăpere. Există o multitudine de variante și materiale ecologice din care poți alege, iar tu te vei bucura de beneficiile pe care acestea le oferă. Costuri reduse și un mediu înconjurător propice pentru tine și familia ta.

         4. Folosește materiale de construcții ecologice

Pentru a beneficia de o locuință sustenabilă este necesar să alegi materiale de construcții ecologice. Fie că te inspiri din reviste de specialitate sau te documentezi de pe internet, discută cu un specialist care te va ajuta să-ți alegi cele mai potrivite materiale pentru casa ta eco-friendly. Poți folosi materiale reciclate, deoarece acestea au fost reprocesate sau, de ce nu, materiale refolosite care prezintă mici reparații. De asemenea, bambusul este ușor și rapid regenerabil și este folosit, în mare parte, la pardoseli. Acesta are capacitatea să crească până la 1 metru pe zi, așa că, este un bun exemplu de material sustenabil.

Un alt detaliu important este achiziționarea materialelor din surse locale. Astfel, vei evita transporturile pe distanțe mai lungi, iar emisiile de gaze vor fi diminuate, ceea ce va duce la mai puțină poluare a mediului.

În concluzie, orice contribuție personală de a alege surse ecologice atunci când dorim să ne construim sau să ne amenajăm o casă, contribuie la bunăstarea casei tuturor, și anume, planeta Pământ. Tu te-ai alăturat mișcării care contribuie la salvarea Planetei?

Sursa foto: Pexels.com

You may also like

18 comentarii

  1. As mai adauga și panourile fotovoltaice care ne ajuta sa economisim la factura de energie electrică, sau după caz,ne ajuta chiar sa devenim independenți energetic

  2. Cu totii ne dorim acum o casa si o viata sustenabila si fiecare face ce poate pentru asta: donam, reciclam, cautam solutii care sa nu polueze Planeta.

  3. Mai am pana sa ma gandesc la astfel de actiuni vis-a-vis de constructia unei case, insa punem in aplicare si alte idei ce sa contribuie la „salvarea planetei” : )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.