Grătarul merge mână-n mână cu vremea bună

Primăvara vine cu vreme prietenoasă și cu o dorință arzătoare de a ne petrece cât mai mult timp în aer liber. Îmi place mult să să stau cât mai mult afară și chiar mă relaxează foarte mult. Norocul meu este că mama stă la curte și mă pot duce la ea ori de câte ori îmi doresc să fac un grătar, să stau la aer sau chiar să las copiii să se joace la curte. În plus, mama le-a făcut o surpriză copiilor și le-a luat o trambulină ca să se poată juca atunci când merg în vizită.

Plăcerea românilor pentru grătar

Grătarul este modul în care oamenii se pot întâlni și socializa. Este un motiv de bucurie și de relaxare în același timp. Nu am auzit pe nimeni care să nu se bucure de o astfel de ocazie. În plus, este un motiv bun de a mânca o mâncare sănătoasă. Dacă te orientezi către un piept de pui la grătar și o salată este o masă numai bună chiar și pentru cei care vor să-și țină greutatea sub control. Nimic nu se compară cu petrecerea unei bune perioade de timp în natură într-o companie plăcută.

Eu am descoperit Artool.ro care este un site complex de bricolaj. Aici se pot găsi foarte multe accesorii utile pentru grătar și nu numai. Mie mi-a atras atenția pentru că am găsit în această categorie produse de care eu am nevoie și care mi-ar fi utile în perioada următoare.

Care sunt produsele de care am nevoie

Înclin să cred că sunt o persoană norocoasă asta pentru că am o casă unde pot face grătar ori de câte ori îmi doresc. Merg acolo pentru relaxare, când vreau să-mi consum energia sau când trebuie să fac câte ceva. Vreau să menționez din start că acolo este mereu de treabă, mai ales în perioada asta caldă când totul începe să înverzească. Chiar dacă nu profit de grădina pe care o am și nu am plantat nimic, tot trebuie să curăț iarba care iese independent de dorința mea. Ca să nu mai vorbesc despre copiii pe care îi am care necesită îngrijire dacă vreau să am ceva mai multă umbră și evident fructe.

La grătar merg din când în când, dar tot mă îngrijesc de cele necesare. Mi-am cumpărat un grătar nou anul trecut care este foarte bun. Nu am nicio poză comercială cu el. Cred că l-am pus într-un video pe contul meu de Tik Tok. Ideea este că este fix modelul menționat mai sus și vreau să-mi iau o husă pentru el ca să-l protejez. Pe timpul iernii îl țin într-o magazie ca să-l protejez, dar vara aș vrea să-l las afară ca să nu mă tot plimb cu el, iar genul ăsta de husă mi-ar fi de ajutor. Îl protejez cât pot de mult ca să mă pot bucura de el pentru o perioadă lungă de timp. Mi se pare că este extrem de eficient și grătarul iese repede și bun la el. Are un mod de aerisire în partea de jos și asta face ca grătarul să se facă rapid.

Ustensilele pentru grătar sunt absolut necesare. Acum se găsesc tot felul de ustensile care ne ușureză munca și nu are rost să folosim improvizații. Mie îmi place să fiu organizată și tocmai din acest motiv folosesc produse speciale. Genul ăsta de ustensile îmi plac mult pentru că ele sunt ținute într-un loc. Îmi place să le folosesc la nevoie apoi să le curăț și să le pun la loculul lor. M-a atras și pentru faptul că peria de sârmă este unul dintre ustensilele pe care le rătăcesc frecvent, iar în felul ăsta voi putea să mă asigur că elimin problema asta. În plus, acest set conține și bețe pentru frigărui pe care le pot reutiliza ori de câte ori îmi doresc. Mai sunt și 4 cuțite cu ajutorul cărora sper să tai cu ușurință carnea direct pe grătar sau imediat ce am scos-o.

Pe Artool.ro sunt multe alte modele de seturi de genul așa că dacă nu vă place modelul ales de mine, găsiți multe alte modele mai scumpe sau mai ieftine. Dar și seturile sunt mai complexe sau mai simple în funcție de ceea ce știți că aveți nevoie sau vă este util în realizarea grătarului perfect.

Mie mi-a mai atras atenția și un grătar special pentru pește. Mă gândesc că mi-ar fi util dat fiind faptul că nu mai risc să se lipească peștele de grătar sau să se lipească. Am auzit recent că peștele trebuie să fie spălat, apoi uscat complet și uns cu puțin ulei. Mă gândesc că aș putea servi peștele direct din acest suport dacă nu reușesc să-l scot. În același timp cred că ar trebui să iau mai multe astfel de produse pentru că dacă am mai mulți pești îi pot face pe toți o dată ca să câștig timp.

Vouă vă plac grătarele? Ce preferați să mâncați la grătar sau care sunt combinațiile pe care le faceți?

You may also like

22 de comentarii

  1. Imi place la grătar si când este cald pe fiecare weekend fac câte un grătărel cu carne de porc ,mici ,dar și ciocănele de pui îmi plac .

  2. Îmi place carnea la grătar dar și legumele sau peștele și de obicei în week-end ne strângem la un pahar de vorba cu prietenii

    1. Asta e ocazia perfectă să iau un grătar și ceea ce mai trebuie la el. Nu mănânc carne, dar legumele la grătar le iubesc.

  3. Ne place și suntem și foarte atenți cu ustensilele și tot ce ține de grătar. Avem unul în curte, construit cum trebuie și îl folosim săptămânal.
    Mă uit pe site să văd dacă găsesc ceva. Mulțumesc pentru recomandare!

  4. Stau la curte și chiar ma bucur de vremea calda și grătare– uite, ustensila pt peste e o idee excelenta, chiar o sa o cumpăr.

    1. Da… Sunt absolut delicioase… Noi stam la casa asa ca și noi facem grătar când ne poftește inima… Mai mult pui facem, preferatul piticului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.