Cum am scăpat de tuse cu Plantusin

Răceala m-a ocolit în ultimii 2 ani … de fapt aproape 3 ani. Nici nu mai știu de când nu am mai răcit. Cristina a fost cel mai mult în colectivitate, dar am reușit s-o protejez pe Eva și ea să fie mult mai bine. Nu mă pot lăuda și de data asta cu aceste aspecte și vreau să vă povestesc despre răceala din ultima săptămână, despre cum am reușit să scap eu de o tuse păcătoasă și cum m-a ajutat Plantusin.

În primul rând, vreau să punctez faptul că eu aveam un colet de PR primit de la Fares cu produse Plantusin. Până la momentul acestei răceli folosisem doar ceaiul Plantusin. I l-am dat Cristinei în momentul în care era puțin răcită. Despre siropuri nu știam mai nimic, nu le încercasem și ăsta este și motivul pentru care nu le-am scos în față. Astăzi vreau să vă spun cum a fost după ce le-am folosit și cât de ușor am scăpat de una dintre cele mai păcătoase tuse pe care am avut-o vreodată.

Storytime despre cum am reușit să răcesc

Eva are 1 an și 9 luni și încerc s-o protejez pe cât pot de răceli și alte lucruri mai puțin plăcute pentru un bebeluș. Spun asta pentru că săptămâna trecută a fost ger afară și vreo 4 zile nu am scos-o absolut deloc din casă. Cristina a mers la școală în tot acest timp și tind să cred că ea a venit cu vreun microb de acolo. Un microb care asupra ei nu s-a manifestat nicicum, dar Eva a răcit. A fost singura răcită din casă și a început să facă febră și să-i curgă nasul. Nu mă panichez repede așa că i-am dat un Panadol și pentru moment s-a rezolvat. Nasul îi curgea foarte tare, dar nu o deranja la somn așa că totul era sub control. A doua zi a făcut iar febră așa că în jurul prânzului i-am dat iarăși Panadol.

După 2 zile de la apariția primei febre deja s-a instalat tusea. O tuse plină, foarte zgomotoasă care parcă o deranja. Dădea să plângă în momentul în care o lua tusea. Am zis ok, îi dau un siropel de tuse ce am prin casă și sper să treacă repede. Ea a început să doarmă lângă mine și să adoarmă cu mine de gât așa că îmi respiră fix în nas. A doua zi eram și eu înfundată și tușeam exact la fel ca ea. Abia atunci am înțeles-o cât de deranjantă era tusea.

Recomandările medicului pentru tratarea problemei

Eu sunt extrem de stresată atunci când tușesc copiii pentru că am tot auzit că tusea asta se poate duce la plămâni și îmi e groază să răcească la plămâni. Ca să nu mai zic că îmi e groază de spitale și încerc să previn sau să tratez problema înainte de a fi prea târziu. Asta înseamnă că dacă o tuse persistă mai mult de 2-3 zile deja eu iau legătura cu medicul. Sunt puțin disperată, știu, dar până acum se pare că a funcționat și merg pe aceeași linie.

Tratamentul Evei a fost așa aerosoli cu Respisun și 1 ml de Fluimucil de 2 ori pe zi, Panadol dimineață și seara ca să nu mai facă febră, 5 ml de PLANTUSIN pentru copii de 2 ori pe zi și ERDOMED 4 ml alternat cu Plantusin și administrat la 4 ore distanță. În plus, un sirop cu vitamina C și zinc. Nu vreau ca cineva să urmeze tratamentul meu. Vreau doar să punctez ceea ce m-a ajutat pe mine. La aerosoli stă pentru că îi pun desene și cânt cu ea, siropelele le ia cu sau fără voia ei și m-am ținut de tratament. Totul a început joi spre vineri(13 ianuarie) la ora 4.30 și astăzi(20 ianuarie) Eva mai tușește rar, dar se vede că este mult mai bine. Mucișorii nu au cedat încă și sper să se termine și ei curând.

EU i-am spus Doamnei doctor Georgiana că de 2 zile iau nurofen pentru răceală pentru că dimineața simt cum mă dor oasele, mă doare capul, etc. Semnele clare că te ia o răceală. I-am cerut ajutorul în momentul în care a apărut și la mine aceeași tuse. Tratamentul meu a fost panadol alternativ cu nurofen de 200 mg la 4 ore distanță, PLANTUSIN sirop , dar și pastile de supt tot Plantusin și să iau și eu vitamina C cu zinc. Acum a fost prima oară când am încercat eu pe propria piele siropul de la Fares. Are un gust plăcut și mi-a fost ușor să-l iau. Ideea este că în 3 zile tusea a cedat și am scăpat aproape în totalitate de ea. O tuse păcătoasă de care nu credeam că scap prea ușor.

Produse naturale Plantusin

Sirop din plante medicinale cu acțiune atât în tusea seacă prin efect de calmare, cât și în tusea productivă prin efect expectorant.

Una dintre cele mai vechi rețete românești de sirop. Plantusin, este alegerea românilor de peste 20 de ani.

Reteta complexă cu 12 plante medicinale și 4 uleiuri esențiale pentru sănătatea aparatului respirator. Mugurii de pin fluidifică secrețiile bronșice,  favorizând expectorația. Alături de scai vânăt, flori de tei și cimbrișor, împreună, calmează iritațiile de la nivelul mucoaselor și le protejează.

Pentru bunici, copii, adulți și mame. Poate fi folosit și în sarcină, dar și pe perioada alăptării. Nu are reacții adverse.

Gust și culoare date de plante. Aroma siropului este dată de florile de tei. Culoarea plăcută are la bază cimbrișor și scaiul vântului.

Voi ați încercat produse Plantusin până acum?

You may also like

15 comentarii

  1. Foarte bune sunt toate produsele de la Fares !
    Si eu in momentul de fata folosesc de la ei Sirop de Patlagina ! Foarte bun este ! Il recomand cu incredere !

  2. Si eu am fost ferita de raceala, din fericire, dar multumesc pentru recomandarea minunata, produsele Plantusin sunt de avut in casa, e sezonul racelilor si e bine sa fim pregatiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.