Dory Fantasmagory și oaia neagră

Cristina nu este cea mai mare amatoare de lecții, citit și alte nebunii legate de școală. Tot încerc eu să-i explic că este bine și că trebuie să-și dea mai mult silința. Sper să reușesc să-i insuflu dorința de a citi, a învăța mai mult și a-și dori să fie cât mai bună. Pot să mă bucur de un lucru: iubește colecția de cărți cu Dory și m-a determinat să-i iau toate cărțile cu ea pentru că este numai ochi și urechi atunci când i-o citesc.

Dory Fantasmagory și oaia neagră

Cartea este una ușor de citit. Scrisul se împletește frumos cu imagini creionate frumos pentru ca cei mici să fie atrași să asculte povestea în sine, dar să urmărească și desenul pentru a înțelege cât mai bine acțiunea cărții. Dory este o fetiță pusă mereu pe năstrușnicii așa că această carte are un nou obiectiv.

Dory chiar vrea să citească. Câțiva dintre prietenii ei știu deja să citească. Ea a aflat ca cititul ajuta la dezvoltarea imaginației. Dar imaginatia lui Dory este deja mare – foarte mare! Nu mai e nimeni ca ea. Apelează la tot felul de trucuri pentru a învăța să citească. Hoața Cotoroanța este una din vrăjitoarele rele care apare în imaginația ei și mereu îi pune bețe-n roate. Dar, Dory mai are și alți prieteni care vin mereu în ajutorul ei așa că Mary este cea mai bună prietenă a ei și o susține în toate trăznăile pe care ea vrea să le facă. Domnul Nuggy este zâna ei cea bună care mereu apare în momentele când are cea mai mare nevoie de ajutor. De data asta s-a oferit să-i facă o licoare magică care s-o ajute să citească.

Evident că planurile ei nu merg foarte bine. În toată povestea ei apare mama ei și cei doi frați: Luca și Violeta. Dory nu se înțelege foarte bine cu frații ei pentru că aceștia râd mereu de ea și de ceea ce încearcă ea să facă.

Părerea mea despre Dory Fantasmagory și oaia neagră

Dory Fantasmagory este o colecție de cărți super drăguțe și ușor de citit care te transpun în lumea copiilor. Este o carte amuzantă atât pentru adulți cât și pentru copii. Cristina(7 ani) s-a identificat cu personajul principal și se distrează pe seama cărților. Mi s-a întâmplat ca de multe ori întâmplările lui Dory să le asocieze cu ceea ce face ea și să o dea drept exemplu.

Eu am luat cartea de pe Libris și mai am încă 3 în colecția mea, dar am văzut că sun t în jur de 7 cărți în total. Aștept cu drag să iau o nouă carte cu Dory ca să văd ce mai pune la cale.

Voi ce cărți de copii îmi recomandați? Ați citit Dory Fantasmagory până acum?

You may also like

18 comentarii

  1. Imi place cum e ilustrata. Nu am carti sa-ti recomand, poate doar Calendarul de Advent de la Litera, pe care l-am luat anul asta si care are 24 de povesti de Craciun absolut superbe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.