Caiete practice pentru clasa pregătitoare

Clasa pregătitoare mi-a dat mari bătăi de cap. Aș putea să spun că nu am fost pregătită deloc pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu a fost deloc o joacă și nici măcar n-aș putea s-o numesc o continuare a grădiniței pentru că n-a fost deloc așa. În realitate s-a făcut școală cât cuprinde și copiii au avut de învățat extrem de multe lucruri. Mai exact, până la sfârșitul clasei pregătitoare ei trebuiau să citească. Fie că o făceau pe silabe sau citeau cuvântul cu totul, ei trebuiau să se descurce. Unele învățătoare aveau pretenții și la intonație așa că depinde la cine nimeriți.

Eu am fost relaxată la început și când am văzut ce presupune am intrat în panică. Aș putea să spun că nu știam cum aș putea s-o învăț să citească, chiar dacă asta trebuia să se întâmple pe silabe. O fi ușor pentru copiii care știu deja să citească atunci când încep școala.

Pe de-o parte nu se recomandă să învățăm prea multe pe copiii dinainte pentru că se vor plictisi teribil în clasă. Dar eu cred că mai bine are o bază destul de bună în acest sens și acum doar repetă. În felul ăsta ar fi mult mai ușor de înțeles și întipărit în minte.

Clasa pregătitoare – Să citim primele cuvinte și texte

În realitate, în fiecare luni învățau câte o literă și cu aceasta se creau cuvinte. S-a trecut rapid de la una la alta și copiii aproape că pierdeau literele pe drum sau chiar noțiunile. Aș putea să spun că înainte de a intra în clasa pregătitoare Cristina era la nivelul în care cunoștea toate literele doar că nu știa să citească. În momentul în care a început maratonul cunoașterii începuse să uite litere care le știa până în acel moment.

Acest caiet de activități este excelent pentru a putea fi folosit pentru copiii din clasa pregătitoare, dar și ca o recapitulare a lucrurilor învățate. Îmi place mult cum este structurată cartea pentru că au de citit, de scris și chiar de identificat obiectul pe care tocmai l-au citit. Ăsta este doar unul dintre exemplele date, dar în caiet sunt și alte exerciții. Gradul de dificultate crește pe măsură ce parcurgem paginile.

Matematica practică: măsurarea timpului și banii

Matematica la nivelul clasei pregătitoare nu este grea. Este ușor de înțeles doar că trebuie un strop de atenție. În ceea ce privește măsurarea timpului sau banii nu pot să spun că este un domeniu pe care-l stăpânește. A început să înțeleagă cum stă treaba cu banii. A învățat și prin exemple concrete în care eu am lăsat-o să cumpere și să primească rest. În privința timpului nu se prea pricepe și trebuie să mai lucrez. Chiar dacă recunoaște doar atunci când este oră fixă sau și jumătate.

Este o carte simplă, ușor de înțeles, dar și de lucrat după ea. Dacă și voi aceleași probleme ca și mine atunci puteți apela cu încredere la ea. Eu am luat-o de pe Libris.

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.