Cutia creativă pentru copii(corpul omenesc) de la Creative Thinking

În ultimul timp îmi place să fac activități cu Cristina. Trebuie să recunosc că îmi place și mai mult când cooperează și ea și nu prea-mi place s-o forțez să facă o activitate dacă ea nu și-o dorește. Asta s-a întâmplat și atunci când am hotărât să aleg o cutie creativă de la Creative Thinking având ca temă corpul omenesc.

Corpul meu – noi descoperiri

Această cutie este gândită în cele mai mici detalii pentru ca copiii să descopere corpul lor în cele mai mici detalii. Corpul uman este un organism complex și uimitor prin felul în care este alcătuit și cum funcționează. Oamenii de știință încă descoperă lucruri noi și fascinante despre corpul nostru.

Eu am ales cutia corespunzătoare vârstei fetiței mele și mai exact 5-6 ani. Am zis că eu nu am punctat tot ceea ce Cristina trebuie să știe și că prin joacă îi va fi mult mai ușor să înțeleagă anumite lucruri. Cu ajutorul cutie creative de la Creative Thinking putem face 20 de activități, un joc și un experiment. Toate detaliile sunt foarte bine puse la punct. Fiecare punct este detaliat și în cutie se găsesc toate materialele necesare pentru realizarea acestuia ambalate individual.

Planul meu cu această cutie creativă

Am luat această cutie creativă în vacanța de o lună a copiilor din primăvară. M-am gândit că în timpul în care nu are ce face să poată să se apuce de treabă și să facă planșe de genul cu ajutorul cărora ar putea să învețe câte ceva, dar să o țină și puțin ocupată. Din păcate am făcut foarte puține planșe dintre cele propuse. Aș putea să spun că am făcut cam jumătate dintre acestea deși trebuie să recunosc că mie îmi plac tare mult. Mie mi se par chiar antrenante.

Experimentul a avut succes

În afară de cele 20 de planșe am găsit în cutie și un experiment tare interesant care a făcut-o pe Cristina să înțeleagă ce se întâmplă cu mâncarea în stomăcelul ei. Tot procesul a fost ușor de înțeles și cu lucruri la îndemână. Vă las și pe voi să descoperiți acest experiment, dar și jocul cu care ne-am tot jucat în ultimul timp.

Ce părere aveți despre cutiile creative organizate în jurul unei anumite teme?

You may also like

17 comentarii

  1. Foarte educativă aceasta cutie.Sincer nu am făcut astfel de activități pana acum cu fetita mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.