Cum ne alegem șamponul potrivit

Șamponul este foarte important atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Este are rolul de a curăța scalpul și de a împrospăta podoaba capilară. Pe piață sunt tot felul de șampoane și tocmai din acest motiv trebuie să ne cunoaștem problemele existente pentru a ști exact ce fel de șampon avem nevoie.

La prima vedere pare a fi un subiect banal. Nu este mare filozofie să ne alegem un șampon. Problemele apar când la mijloc este vorba de o problemă legată de aspectul părului sau chiar din dorința de a încerca un sampon nuantator. Trebuie să vedem exact ce ne alegem pentru a avea un păr frumos și sănătos.

Alegerea șamponului în funcție de scalp

În primul rând ar trebui să ne alegem șamponul în funcție de tipul de scalp pe care-l avem. De preferat ar fi să fie un scalp normal fără probleme. Problemele apar în momentul în care scalpul produse foarte mult sebum și părul nostru se îngrașă foarte repede.

Ideal ar fi să ne spălăm părul o dată la 3-4 zile. Nu este recomandat să ne spălăm zilnic pentru că părul se obișnuiește în felul ăsta și este destul de dificil de întreținut și îngrijit. Ar fi de preferat să amânăm acest proces de îngrijire prin folosirea produselor de styling precum șampoane uscate care amână cu o zi sau chiar două spălarea părului.

Problemele cauzate de un scalp cu cojițe sau chiar mătreață pot fi neplăcute. Ar fi de preferat să tratăm această problemă și să căutăm cel mai potrivit produs care să ne rezolve această problemă. Consider că acest tip de păr este cel mai problematic și cel mai greu de îngrijit. Vă recomand produsele drug store în primă fază, adică cele găsite în magazine, iar dacă problema persistă înseamnă că este nevoie de produse mult mai eficiente. De preferat ar fi să apelați la game produse tratament.

Șampoane care oferă o atenție sporită firului de păr

Firul de păr poate suferi de diverse probleme, iar noi trebuie să le tratăm în așa fel încât el să fie sănătos și frumos. Șamponul pentru părul vopsit este cel mai ușor tratament de care poate beneficia părul. Acesta are rolul de a proteja firul de păr și de a menține culoarea o perioadă cât mai lungă de timp. Un astfel de șampon poate fi folosit în paralel sau chiar independent cu un șampon nuanțator. Cele mai folosite șampoane nuanțatoare sunt cele pentru părul roșcat sau blond. Părul roșcat capătă nuanțe mai aprinse, iar părul blond poate căpăta nuanțe mai calde. Aceste nuanțe calde sunt date de nuanța violet a șamponului care mai taie din tentele mult prea gălbui.

Șamponul pentru vârfuri despicate mi se pare unul dintre cele mai ineficiente. Niciodată nu am văzut minuni în cazul acestuia. Soluția pentru vârfuri despicate rămâne în continuare foarfecul. Ar fi de preferat să avem grijă de părul nostru pentru ca acesta să nu se despice pentru că o dată cu apariția acestui fenomen nu mai putem face mare lucru. Eu niciodată nu am văzut rezultate.

Voi cum vă alegeți șamponul? Folosiți și produse de styling pentru păr în afară de șampon?

You may also like

18 comentarii

 1. Eu m-am vopsit de vreo lună de zile ,dar după o perioadă destul de lungă,mai sigur după aproximativ un an ,făcusem pauză din cauză că ultima dată ,acuma un an și ceva în urmă a început să-mi cam cadă părul și am fost convinsă că de la vopsea era ,acuma foosesc un șampon anumit ptr.păr vopsit ,mască ,ser ptr.vârfuri și nu mai am probleme cu căderea părului .

 2. Folosesc șampon și balsam sau mască.
  După fiecare vopsire folosesc cam de 6- 8 ori șampon nuantator pentru atenuarea culorii oranj din păr.

 3. Sa știi ca la acest capitol chiar am probleme cumplite. Am încercat toate metodele… Inclusiv sfaturile pe care le dai tu… Tot nu sunt mulțumită de parul meu….

 4. Aleg șamponul în funcție de ingrediente și de ceea ce oferă. Nu am mai avut probleme cu șamponul ales de foarte mult timp.
  Folosesc la fiecare spălare balsam și săptămânal mască pentru păr.

 5. Am câteva game card îmi merg…nu am un par pretențios…incerc ii totdeauna noutățile…singura problema…se ingrasa repede însă îl mai păcălesc cu șamponul uscat

 6. De obicei folosesc șampon pentru părul gras.Am mare noroc ca nu am un scalp sensibil,nu fac măreață daca schimb samponul sau alte reacții

 7. Intr-adevar, samponul se alege avand in vedere mai multe aspecte, dar la mine, singurul care primeaza este ca ma vopsesc, imi fac parul permanent si astfel am nevoie mereu de ceva care sa protejeze firul deteriorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.