Cafeaua – băutura cea mai apreciată în fiecare dimineață

Experiența consumului de cafea este mai mult decât un ritual de răsfăț gustativ cu numeroase beneficii pentru sănătate, jucând un rol important în multe culturi din lume și prin crearea unui context de socializare alături de familie, prieteni, colegi. Tocmai din acest motiv astăzi vreau să vă povestesc câte ceva despre cafea și curiozitățile despre aceasta.

7 curiozități despre cafea – una dintre cele mai populare băuturi din lume, după apă

 1. Sunt 2 tipuri de boabe de cafea: Arabica și Robusta
 2. Cafeaua se cultivă în peste 50 de țări din întreaga lume și este cea mai vândută marfă din lume, după petrol.
 3. Profilul senzorial al unei cești de cafea variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv: tipul și amestecul boabelor de cafea, sursa geografică, metoda de prăjire
 4. Cafeaua a apărut în Europa în secolul al XVII-lea. Prima cafea europeană a fost comercializată în farmacii ca remediu medicinal.
 5. Este nevoie de 42 de boabe de cafea pentru a prepara un espresso
 6. Cafeina se regăsește în boabele de cafea și în alte 60 de specii de plante inclusiv cacao, nucile de kola, frunzele de ceai.
 7. 100 ml de cafea simplă, fără zahăr sau lapte au doar 1-2 kcal

Topul preferințelor mele în ceea ce privește cafeaua

Cafeaua nu mi s-a părut deloc apetisantă și asta pentru că avea un gust amar care nu-mi plăcea absolut deloc. Mult timp nu am putut să mă apropii de gustul ei și nici nu credeam c-am să mă îndrăgostesc vreodată de gustul ei. Pentru că aveam nevoie de o băutură caldă care să mă trezească, am zis că ar fi perfect să încep cu un 3 in 1.

În facultate îmi făcusem un obicei în a servi în fiecare dimineață o cană de 3 in 1. Am încercat cam tot ce era pe piață în acea perioadă. Favoritul meu a fost 3 in 1 Nescafe Original. Un gust echilibrat de dulce, dar în același timp cu un gust plăcut al cafelei. Băutorii de cafea nu mă puteau înțelege și nici nu-mi păsa. Important era și este că acest 3 in 1 îmi place și acum la fel de mult.

Între timp am descoperit și gustul cafelei. Pentru că atunci când ieșeam în oraș nu puteam să-mi satisfac acea dorință de a bea un 3 in 1, apelam destul de des la capuccino cu spumă de lapte. Cu un gust plăcut, potrivit de tare și cu o cantitate de lapte destul de mare, acesta era preferatul meu. Nu-l puteam reproduce acasă și asta pentru că nu găseam espressorul care să mă ajute. Acasă mă obișnuisem să beau cafea cu lapte și puțin mai dulceagă.

Cu timpul cafeaua a început să-mi placă tot mai mult așa că în prezent o servesc obligatoriu cu lapte condensat pentru că mi se pare că în felul ăsta capătă o cremozitate aparte. Folosesc un îndulcitor pentru cafeaua mea de zi cu zi. Am o căniță mică pe care o beau zilnic și foarte rar mi se întâmplă să beau 2 cești.

Noi sortimente de cafea descoperite cu ajutorul Asociației Române a cafelei

Asociaţia Română a Cafelei (ARC) promovează interesele comerciale şi economice ale industriei cafelei. Asociaţia Română a Cafelei sprijină crearea unei pieţe a cafelei competitive şi transparente, astfel încât consumatorii români să beneficieze de o cafea de cea mai bună calitate, la cele mai bune preţuri. ARC este deschisă tuturor societăţilor comerciale active din industria cafelei din România. Membrii ARC sunt: Strauss România (www.strauss-group.com), Nestlé România SRL (www.nestle.ro), Jacobs Douwe Egberts (www.jacobsdouweegberts.com) și Tchibo România (https://www.tchibo.com/ro).

Cu ajutorul lor am descoperit câteva game noi ale cafelei. Am primit un pachet cu cafea de la diverse brand-uri enumerate mai sus. Dintre acestea, primul pe lista mea a fost 3 in 1 de la Nescafe Toffee Nut care are o aromă festivă de alune și caramel. Este o variantă în ediție limitată așa că dacă vreți să-l încercați acum este momentul.

Jacobs original este cafeaua pe care o beau cel mai des. Mi se pare că se potrivește perfect cu gusturile mele deși trebuie să recunosc că atunci când nu găsesc Jacobs cumpăr Doncafe. Poate că nu sunt cea mai fină degustătoare pentru că între cele 2 nu pot face mari diferențe. Variantele pe care le-am primit eu sunt mai intense și diferite față de variantele clasice care se găsesc în magazine.

Voi ce fel de cafea savurați? Care este preferata voastră?

You may also like

18 comentarii

  1. Imi place mult cafeaua naturală ,o servesc doar dimineața cu lapte sau pudră . De obicei beau Iacobs sau Doncafe .Să le savurezi cu plăcere draga mea !

 1. Dacă nu beau cafea dimineața, toată ziua ma doare capul … O cana mareeeee pt toată ziua… 3in1 trebuie neapărat sa îl încerc… Si un ness… N-am mai băut de o suta de ani sa le savurați cu drag

 2. Imi place mirosul de cafea, dar eu beau foarte rar deoarece nu-mi prieste la stomac. Cu toate acestea degust cand simt mirosul! Ce faine sunt curiozitatile!! ^_^

 3. Nu sunt bautoare de cafea dar mereu fac cadou Jacobs, dupa parerea mea este cea mai buna din ce am auzit din toate parerile celorlalti din jurul meu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.