Carte de bucate Jamie Oliver – 5 ingrediente

Jamie Oliver este unul dintre bucătarii mei preferați și asta pentru că folosește ingrediente cunoscute și face combinații care mi se par ușor de reprodus. L-am cunoscut o dată cu descoperirea canalului tv Paprika și de atunci mai găsesc ocazional câte o emisiune de-a lui și o urmăresc cu plăcere și cu interes. Mi s-a întâmplat de câte ori să încerc să-mi notez rețeta tocmai pentru că mi s-au părut tare interesante.

Cartea lui Jamie Oliver – 5 ingrediente am descoperit-o pe Libris. M-am gândit că trebuie să mi-o cumpăr și asta pentru că denumirea cărții era asemănătoare cu una din emisiunile pe care eu o urmăream. Am zis că este perfectă în biblioteca mea și mi-ar fi de un real ajutor atunci când vreau să gătesc ceva rapid.

Jamie Oliver – 5 ingrediente

Cartea are copertă cartonată și are 320 pagini. Rețetele sunt însoțite de lista de ingrediente, timpi necesari pentru pregătire și gătire, calorii, dar și o scurtă prezentare a rețetei. Mi se pare că este suficient de explicit în prezentarea rețetelor și acestea sunt ușor de realizat.

Promisiunea din titlu se respectă și în interiorul cărții. Rețetele nu sunt greu de făcut doar că sunt unele ingrediente care nu sunt tocmai la îndemâna tuturor. Mă bucur totuși că rețetele cu astfel de ingrediente sunt destul de rare și că nu mă lovesc de acest impediment la marea majoritate a rețetelor.

Un alt punct forte al acestei cărți îl constituie structurarea acesteia pe grupe de ingrediente precum pui, porc, miel, vită și desert. În momentul în care ai o carne și nu știi cu ce o poți combina să ți se ușureze puțin munca. Eu chiar am încercat câteva rețete din cartea lui doar că rezultatul nu a fost demn de pozat și nu am îndrăznit să apar cu tot felul de poze aici. Trebuie să ai un talent aparte ca să poți poza și mâncarea și s-o faci să arate bine în farfurie chiar dacă gustul este genial.

Gătitul îmi ocupă destul de mult timp. Nu este tocmai ușor să faci de mâncare și să diversifici meniul în fiecare zi. Pentru copii este simplu. Nu le place, nu mănâncă și asta chiar dacă eu mi-am petrecut ore bune în bucătărie.

Voi folosiți cărți de bucate? Care este rețeta voastră preferată? (îmi doresc să mai gătesc și altceva așa că mici sugestii îmi sunt de ajutor)

You may also like

18 comentarii

 1. Este foarte bună o astfel de carte ,trebuie să-mi achiziționez și eu una ,chiar vine zile când nu știu ce să mai gătesc,parcă m-am săturat de toate felurile și nu mai știu ce să mai fac ,dar dacă ai o carte din aceasta este mai ușor .Să te bucuri de ea draga mea !

 2. Eu mi-am achizitionat o carte de bucate a lui Horia Varlan,ti-o recomand gasesti de toate felurile de mancare foarte usor de facut.

 3. Am trei cărți se bucate, dar n-am preparat nicio rețetă de acolo.
  Aceasta mi se pare interesantă.

   1. Sincer m-am obisnuit sa caut pe net însă as incerca rețetele din această carte,văd că arată tare bine

 4. Am o carte de bucate dar nu sunt o mare pasionata de gatit , am noroc cu mama soacra ca e as in asta . O carte ca aceasta cred ca ar fi super si mai ales ca foloseste combinatii care se pot prepara usor !

 5. Am cărţi de bucate, chiar multicele, la care ţin mult şi le şi folosesc.
  Am cărţi vechi, noi, cărţile lui Radu Anton şi, bineînţeles pe ale lui Jamie Oliver.
  Mulţumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.