Casa cu mansardă? Sună bine

În trecut, când ne refeream la o casă cu mansardă vorbeam despre un spațiu aproape improvizat. Era podul casei redefinit pentru a beneficia de ceva extra spațiu. Acum însă când vorbim despre case cu mansardă ne referim, de fapt, la construcții moderne. Mai ales pentru cei care au un teren nu foarte mare, spațiu cât să ridice o casă cu amprenta mică, exploatarea pe înălțime este o necesitate.

Casa cu mansardă – de ce da, de ce nu

Dacă răsfoiești în cataloagele de profil câteva proiecte case cu mansarda îți sunt suficiente pentru a te convinge că acestea sunt practice. Sunt însă, dincolo de preferința pentru acest gen de casă, câteva avantaje ale acestui gen de construcție:

  • Aspectul este unul aparte, intim. Poate fi spațiu ideal pentru birou, spațiu de lucru, cameră de joacă, camera adolescentului etc.
  • Din punct de vedere al costurilor implicate există și avantajul financiar. În plus, mansardarea o poți alege ulterior construirii casei.  Altfel spus, o mansardă îți permite să extinzi casa fără să ridici un alt etaj, iar dacă casa are un pod înalt, cu atât mai bine pentru că vor fi necesare mai puține modificări.
  • Construcția în sine va presupune o greutate redusă a clădirii, ceea ce este realmente un avantaj, iar riscul de distrugere este mai scăzut.
  • Costuri mai mici privind întreținerea.

Dacă viziunea ta este despre casa ideală egală cu o casă înaltă, cu mai multe etaje, poate că nu ar fi bine să compromiţi acest vis cu o mansardă. Poți câștiga un etaj în plus, totuși construcția aceasta va fi una mai modestă. Elimini din start posibilitatea ca mansarda să fie spațiu de depozitare, astfel că în compartimentarea casei ar trebui să incluzi și această necesitate, aparte.

Casa cu mansardă, aleasă din faza de proiect

Poți alege o astfel de casă de la bun început. Portofoliul de astfel de case la Smart Home Concept este unul vast. Proiectele achiziționate de aici beneficiază de modificări gratuite pe care viitorii proprietari și le doresc. Pentru orice proiect achiziționat din altă parte, aici poți cere o a doua părere pentru a optimiza costurile și materialele necesare pentru construcție.

Casa cu mansardă poate fi o alegere atât pentru case mici, de până la 100 mp, cât și pentru cele mari de la 165 mp minim. Descoperă oferta de preț la smarthomeconcept.ro

You may also like

11 comentarii

    1. Noi în loc de mansardă am optat pentru pod, ca să avem unde depozita diverse lucruri de care nu vreau să mă lovesc toată ziua prin casă. Dar ar fi fost faină și o mansardă, acum că stau și mă gândesc.

  1. Mi se pare un proiect accesibil si in plus folosesti acel spatiu care oricum incepe sa se umple cu tot felul de lucruri pe care nu le mai flosesti niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.