Cinci unelte indispensabile oricărei gospodării

Într-o gospodărie se găsește tot timpul câte ceva de făcut. În casa și în curte este nevoie să reparăm și să renovăm mereu. De câte o unealtă și de câte un aparat avem nevoie pentru a ne ușura îndatoririle zilnice. Este de preferat să avem o magazie, bine dotată cu echipamente care ne sunt de folos și ne ajută să ne facem treburile cu ușurință. De ce să plătim pe cineva pentru a ne efectua anumite lucrări. Strictul necesar de unelte și de echipamente ne vor ajuta să avem mereu o casă și o curte mereu îngrijite și la cele mai bune preturi. Iată o listă cu 5 astfel de lucruri de care avem nevoie pentru a fi un bun gospodar.

1. Trusa de scule

Un cui de bătut în perete, un șurub slăbit, un corp nou de mobilier de montat, activități pentru care avem nevoie de o trusă de scule. De o șurubelniță, de un ciocan, chei sau de un clește, vom avea nevoie mereu. În lipsa lor, am putea plăti costuri destul de mari pentru a chema un meseriaș care să se ocupe de activitățile banale. Dacă vrem să achiziționăm o trusă de scule, este de preferat să alegem o trusă complexă, în care să se regăsească mai multe unelte pentru mai multe reparații. Este de preferat să avem chei de dimensiuni diferite, un ciocan mic și unul mare. O trusă de scule mereu își va găsi utilitate în casa noastră.

2. Compresor de aer

Un compresor de aer este foarte necesar și util la multe dintre activitățile noastre. Acesta ne ajută să umflăm anvelopele mașinii indiferent de dimensiunea lor. Ar fi neplăcut să ne trezim cu anvelopele dezumflate și să nu avem cu ce să ajungem la muncă. Având un compresor de aer în magazie, ne putem rezolva rapid și siguri problema. Pe piață regăsim diferite modele de compresor de aer precum cele de aici. În funcție de ceea ce ne dorim, dacă vrem unul portabil sau doar pentru uzul la domiciliu, îl alegem pe cel de dimensiunea de care avem nevoie. Ideal pentru vopsirea anumitor suprafețe, un compresor de aer, ne ajută să economisim bani și timp. Un compresor de aer este ajutorul nostru în casă și curte pe care trebuie să îl avem fără doar și poate.

3. Mașina de tuns iarba

O curte frumoasă trebuie să aibă un gazon impecabil. Este important să îngrijim iarba din curte și să o tundem la timp pentru a creste cât mai frumos. O mașină de tuns iarba este ușor de manevrat si va tunde gazonul suficient cât să arate frumos și să creasca din nou.

4. Bormașină

De o mașină de găurit este oricând nevoie. Putem alege o bormașină cu fir sau una fără fir. O mașină de găurit de calitate ne va ajuta să facem cu precizie găuri pentru micile modificări. De exemplu, este utilă chiar și pentru aceste plăci, dar și pentru a fixa diverse lucruri.

5. Drujba

Pentru cei care locuiesc la curte, încălzirea locuinței se face mai mult cu lemne. Pentru a nu munci foarte mult la tăierea lemnelor, este ideal să avem o drujbă pentru a tăia lemnele la dimensiunea dorită de noi. Un copac uscat fin curtea noastră este imposibil de salvat. Îl putem tăia folosind drujba și în locul lui putem planta alt copac.

Care este unealta pe care o folosesti cel mai des în gospodărie?

You may also like

17 comentarii

  1. Avem mereu nevoie de unelte, eu locuiesc la curte și mereu avem ceva de făcut și fără o cheie, fără un ciocan, o grebla, sau alte minunății nu putem face unele treburi.un compresor se aer folosim des, mai ales pentru rotile mașinii.

  2. menghina polizor fix (mare) flex Fierăstrău pendular rindea pistol ptr silicon lampa cu butan gaz suporturi pentru smirghel Șuruburi de strângere {prese} etc etc etc

  3. Tot felul de scule am in sertarul mesei de bucatarie, dar restul… poate ceva de tuns iarba, dar nu masina, ci o motocoasa, insa eu n-am folosit-o niciodata, ca ma tem. Taica-meu o folosea. In rest, compresor nu cred ca am avut vreodata, ca nu am avut niciodata masina. Dar bormasina??? :))) zau, nu m-am gandit vreodata ca as avea nevoie de asa ceva, desi, cred ca am si din asta prin boxa :))

  4. si sotul meu a gasit un compresor la oferta si m-am suparat pe el cand a venit cu el acasa, dar s-a dovedit a fi foarte util. Il foloseste pentru umflatul rotilor, curatatul calculatorului si al laptopului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.