Topul pieselor care se vor defecta rapid la orice mașină

Defecțiunile apărute la mașini sunt cauzate de întreținerea deficitară, de uzură, de stilul de condus de asemenea. Desigur, acum magazinele de piese auto sunt mai multe ca oricând și piesele necesare pot fi cumpărate online destul de ușor. La fel de bine și ofertele din centrele de dezmembrări sunt de avut în vedere, uneori având chiar prețuri mai accesibile.

Turbocompresorul

Fie din cauza faptului că apar corpuri străine în turbină sau din lipsa ungerii, turbocompresorul se poate defecta. Începe să șuiere și să scoată zgomote deranjante mai ales când accelerezi, iese fum negru prin eșapament, iar performanța mașinii scade.

Acesta este sensibil la ungere neadecvată, așadar o recomandare este de a schimba uleiul la timp. Durata sa de viață este undeva de până la 180.000 de km.

Filtrul de particule

Cauzele aici țin de probleme în dozarea de carburant, reziduuri de ardere densă sau folosirea mai frecventă a combustibilului de proastă calitate. Când filtrul este aglomerat de reziduuri și mașina nu mai poate face renegerarea acestuia, apare și un martor în bord ce avertizează despre funcționarea proastă din acest punct de vedere.

Un filtru de particule are o durată de viață de până la 90 de mii de km.

Electronice

Dacă temperatura ambientală este scăzută, dacă umezeala pătrunde în interiorul mașinii sau dacă sunt ceva contacte oxidate, nu este exclus să te trezești cu elemente electronice stricate. Apare eroare în bord, dar și motorul mașinii pare că funcționează mai limitat și nu răspunde la accelerație așa cum ar trebui.

Alternator

Motivele pentru care un alternator se poate defecta țin de uzarea periilor sau de rulmenții deterioriați, de cureaua de antrenare slăbită spre exemplu. Un martor de încărcare ineficientă a bateriei îți va apărea aprins în bord. Apar probabil și fluctuații ale intensității luminilor mașinii ori chiar te lasă bateria.

În general vorbind, există o medie a acestor piese, de până la 100.000 de km.

La centrele de dezmembrări piesele pot fi ceva mai ieftine. Poți căuta dezmembrari Craiova sau aferente oricărui oraș, vei găsi Wolcar. Avantajul este că piesele pe care le poți cumpăra de aici sunt testate și oferite cu garanție la pachet, valabilă timp de 3 luni. Cât despre compatibilitatea acestor piese ține cont că atunci când le alegi trebuie să bifezi conform tipului de mașină și de toate detaliile – ai un filtru disponibil în cadrul paginii vw-dezmembrari.ro.

You may also like

14 comentarii

  1. Dacă avem mașină trebuie să ținem cont și de aceste informații foarte bune ! Mulțumim pentru articol draga mea !

      1. La mașina noastră a cedat ambreiajul de curând. Nici nu știam că este consumabil. A cedat și cureaua alternatorului, făcea un zgomot îngrozitor și eu credeam că este din cauza plăcuțelor de frână…

  2. Mersic pentru recomandări… Sotul se ocupă cu întreținerea…el verifica dacă este ceva în neregulă și o duce în service

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.