Minte antrenată chiar și în vacanță

Copiii au nevoie de activități constante pentru a nu-și pierde antrenamentul și pentru a nu uita ceea ce au învățat. Cristina a terminat o nouă etapă din viața ei. Parcă s-a terminat mult prea repede grădinița așa că din toamnă urmează să intre la școală. Recunosc că am ceva emoții și chiar dacă știu că în clasa 0 nu fac mare lucru sunt ușor temătoare de reacția ei.

Activități din vacanță

Nu pot să spun că sunt genul de mamă în care stau cu gura numai pe copil să învețe sau să aibă zilnic lecții. Sunt convinsă că sentimentele mele de respingere din copilărie sun valabile și în cazul ei. Chiar dacă o dată la câteva zile are de făcut câte o fișă, tot o surprind cum își dă ochii peste cap și are niște reacții din astea de domnișorică deranjată.

Lecții trebuie să facă indiferent dacă îi place sau nu. Încerc să împletesc poveștile, matematica și scrierea pentru a nu face această activitate monotonă. Cred că dragostea mea pentru matematică i-am indus-o și ei pentru că am impresia că și ea este atrasă mai mult de această materie.

Învăț să scriu litere cu Cristina
Micul imbatabil – Învăț să scriu alfabetul

Comand destul de des de pe Libris și de cele mai multe ori aleg cărți pentru Criss. Mi se pare cel mai bun lucru să investesc în educația ei pentru că îmi va mulțumi mai târziu pentru asta. Îmi doresc să învețe mai bine ca mine și măcar să termine o facultate. Evident că aici mai intervin câteva detalii, dar uneori drumul ei în viață și-l mai croiește singură.

Momentan pun bazele sau mai bine zis verific câteva din cunoștințele pe care le are deja. Grupa mare a făcut-o la o altă grădiniță, iar educatoarea pe care a avut-o a fost zbir și a învățat extrem de multe lucruri, chiar lucruri pe care nu credeam că le poate acumula un copil de 5 ani. Important este că a fost încântată Criss de doamna educatoare și că a învățat destul de multe lucruri.

Nu aș putea să spun că Criss nu cunoaște literele, dar cred că o ajută să exerseze să scrie literele și să le învețe. Cristina cunoaște o mare parte din litere, nu știe să citească, dar le poate scrie cu ușurință după model. Micul imbatabil mi se pare un caiet de activități genial pentru cei care doresc să exerseze literele. Ce-mi place cel mai mult este faptul că are o cariocă specială, iar foile sunt lucioase și se pot rescrie ori de câte ori vrem până când literele ies așa cum vrem noi sau până când copilul învață să scrie. Primele litere sunt scrise cu linie punctată pentru a înțelege exact cam cum trebuie trebuiesc scrise.

You may also like

22 de comentarii

  1. Este foarte util un astfel de caiet, mai ales în acesta perioada când nu știm dacă cei mici de vor putea bucura de zilele de școală ca înainte, iar cursurile poate se vor tine de acasă.

 1. Sunt foarte bune aceste caiete ,la asta mică care este la grădiniță nu i-am luat nimic ptr.vacanță ,ea mai are un an de grădi si după la clasa 0 ,dar la cea de la școală i-am luat caiet ptr.vacanță și are mai multe materii într-un caiet ,chiar este super bun că altfel ar uita ce a învățat la școală și așa a făcut anul acesta numai un semestru ,al doilea aproape tot au stat acasă .

 2. Și noi tot cu matematica suntem… Luca nai citește…dar nai mult literele mari de tipar…pe cele mici le încurcă… Mult succes și vouă…grupa 0 ne așteaptă

 3. Într-adevăr timpul trece teribil de repede! Anul acesta cel puțin, nu știu când aproape s-a dus.
  Minunate activitățile și antrenamentul minții, chiar și în vacanță. Felicitări ție și Cristinei!
  Mult succes!

 4. Ce frumos! Finuta mea trece in clasa I si stie sa scrie de tipar momentan. A vrut neaparat sa ii cumpar un stilou ca sa poata sa invete sa scrie si de mana pe cateva caiete speciale pe care si le-a dorit de pe acum

 5. Cred ca sunt foarte benefice aceste carticele pentru copii!Cu siguranta ii si va place sa scrie si sa invete cu astfel de carticele!Sunt foarte sigura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.