Cât de important este scaunul de la birou

Munca la birou implică o serie de activități solicitante. Majoritatea persoanelor care lucrează la birou petrec foarte multe ore pe scaun, într-o poziție incomodă. Poziția pe care o oferă un scaun birou trebuie să fie comodă. Inegal.ro ne oferă o gamă variată de modele de scaune birou. O poziție incomodă va avea efecte în timp asupra sănătății noastre și de asta este important să avem grijă la acest mic detaliu.

Importanța unui scaun ergonomic

În funcție de stilul pe care îl are biroul tău, poți alege pentru birou scaune directoriale sau un model de tip ergonomic. Modelele directoriale sunt ideale pentru acele persoane care pun preț pe eleganță și design. Se potrivesc stilului clasic, dar și celui elegant. Acestea impun respect și sunt confortabile. Însă, scaunele ergonomice aduc avantaje sănătății. Acestea ne protejează coloana, pentru că atunci când petrecem mai multe ore în fața calculatorului sau când avem mult de lucru la birou spatele nostru are de suferit și apar durerile și problemele de sănătate.

Scaunele de acest gen permit reglarea pe înălțime, ceea ce este un lucru foarte bun. Un scaun ergonomic de calitate este special conceput din materiale de bună calitate care rezistă foarte bine în timp. Tocmai de aceea, merită să investim într-un astfel de scaun de calitate,  de care ne vom bucura vreme îndelungată. Atunci când ne aflăm o perioadă mai mare de timp într-o poziție incomodă, circulația sângelui are de suferit. Tocmai de aceea un scaun ergonomic este foarte apreciat pentru că ne oferă poziție confortabilă care permite o bună circulație a sângelui. Aceste scaune au un mecanism care ne permit să ne deplasăm în interiorul biroului fără a ne  ridica de pe scaun. Este prevăzut de altfel , cu un sistem care permite blocarea roților, făcându-l să rămână stabil. Cumpara pentru birou scaune ergonomice dacă vrei să ai grijă de spatele tău.

Cum alegem un scaun pentru birou

Primul criteriu care ne poate influența alegerea scaunului este oferit de bugetul de care dispunem sau de suma pe care vrem să o investim într-un scaun. Ar fi de preferat să fac un mic efort și să alegem un scaun care să reflecte calitatea prin preț. Nu ar trebui să ne zgârcim la acest mic detaliu pentru că scaunul cumpărat va ține ani buni. Există modele de scaune pentru toate buzunarele și avem de unde alege ce ne dorim. Gradul de confort pe care îl oferă scaunul ales este un punct forte. Avem nevoie de un scaun care să protejeze zona lombară și să ne asigure o bună circulație a sângelui.

Designul scaunului pe care ni-l dorim ne poate influența alegerea. Ne vom orienta către un model potrivit stilului nostru și potrivit pentru designul biroului nostru. Scaunele ergonomice sunt elegante și impun respect persoanelor care ne pășesc pragul biroului. Pentru a ne bucura de tot confortul când suntem la birou ne vom preocupa să alegem acel scaun care să răspundă cât mai bine nevoilor noastre.

You may also like

21 de comentarii

  1. Trebuie să avem grijă ca scaunul nostru să fie unul comod și cât mai confortabil ,dar să ne și încadrăm în bugetul de care dispunem !

    1. Este foooaarrte important.Iti spune cineva ce abea a plecat de la serviciu cu dureri de spate din cauza scaunului

  2. E f adevarat ceea ce ai spus ! F util articolul ! Si daca nu suntem atenti la ce alegem tragem consecinte dupa !

  3. Eu încă stau prost la capitolul acesta. Nu mi-am luat un scaun de birou ”cum trebuie” din motive estetice, pt că nu se potrivește cu restul camerei în care mi-am amplasat biroul.

  4. E tare greu sa nimeresc scaunul potrivit mie… Greu am ales modelele de pana acum si cred ca as vrea altul in curans. Mersi mult pentru idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.