Cât de des ar trebui să ne spălăm pe mâini?

Un subiect atât de banal poate da mari bătăi de cap multor persoane. Trebuie să avem o rutină de îngrijire și curățare a mâinilor și nu numai pentru ca copiii noștri să vadă și să le fim drept exemplu. Săpunul trebuie să ne ajute să îndepărteze toată mizeria și microbii și să ne ofere acea siguranță că mâinile ne sunt perfect curate.

Când ne spălăm mâinile?

Mâinile pot fi spălate ori de câte ori considerăm că avem nevoie să le curățăm. Nu există prea des. Și cu toate astea, simplul spălat pe mâini ne poate feri de foarte multe boli și probleme. Am să vă dau câteva exemple

 • imediat cum am ajuns acasă
 • înainte de a ne așeza la masă
 • după ce am folosit toaleta sau am schimbat un scutec
 • imediat după ce tușim, strănutăm sau ne suflăm nasul
 • după ce ne-am jucat cu un animal
 • după ce fumăm
 • oricând considerăm că acestea necesită spălare

Știu că multă lume cunoaște toate aceste reguli doar că ar fi de preferat să le respectăm. De câte ori nu ați văzut cum strănută o persoană și cu aceeași mână vrea să dea noroc sau pune mâna pe bara unui autobuz sau oricare situație mai puțin neplăcută. Ar trebui să fim cu atât mai prudenți când suntem în colectivitate.

Săpun lichid Jason (recomandarea mea)

M-am obișnuit cu săpunul lichid și cel solid îmi dă impresia că îmi lasă mâinile aspre. Impresia mea este că săpunul solid nu este la fel de eficient ca cel lichid. Poate că ține doar de obișnuință. Oricum ar fi, consider că săpunul lichid este mult mai igienic prin simplul fapt că acesta dozează cantitatea necesară spălării pe mâini. În cazul săpunului solid acesta este atins de toți membrii familiei și, în plus, acesta stă în săpuniera cu apă care nu mi se pare că este cel mai bun mediu.

Sapun lichid Jason

Săpunul lichid Jason este una dintre cele mai bune variante de săpun care poate fi încercat. Acesta Nu are parabeni, Nu are coloranți, Nu are parfum și Nu are sulfați. Este săpunul perfect la care putem apela atât noi, cât și copiii. Mă așteptam să simt un parfum puternic și înțepător de tea tree. Am fost plăcut surprinsă că are un miros fresh. Nu aș putea să compar mirosul cu ceva anume. În plus, acesta nu persistă absolut deloc și chiar îmi place acest aspect.

Gradul de spumare este foarte mic. Nu face cine știe ce spuma, dar spuma nu are nici o treabă cu curățarea eficientă așa că nu este un factor deranjant. Cantitatea acestui săpun este de aproape 500 ml și ajunge o perioadă destul de lungă de timp. Acesta poate fi găsit pe Rangali.ro.

Recomand cu drag produsele de la Jason pentru că acestea au ingrediente extrem de curate. Eu am mai folosit de la acest brand un ser de stimulare a creșterii părului și stick antiperspirant bio cu aloe. Eu chiar urmăresc produsele acestui brand și îmi doresc să încerc cât mai multe produse de la ei.

Voi cât de des vă spălați mâinile? Ați încercat produsele Jason până acum?

You may also like

9 comentarii

  1. Eu ma spal destul de des pe maini si chiar caut mereu un sapun lichid care sa fie cat mai eficient. Acest sapun nu l-am incercat dar zic ca merita mai ales ca are tea tree..stiu ca e un bun dezinfectant.

 1. Eu de foarte multe ori mă spăl pe miimi,mai ales că stau și la casa ,trebăluiesc pe afară și de cate ori intru in casa trec pe la baie.

 2. Eu ma spal pe maini ori de cate ori simt nevoia sau dupa ce fac anumite lucruri „murdare”. Si incerc sa-mi invat si copilul sa faca la fel.

 3. Si eu insist pe spalarea repetata a mainilor. În special elevilor mei le repet asta si sper ca vor tine cont de toate sfaturile mele si-n viitor.

 4. Si eu si sotul meu ne spalam cam obsesiv pe maini si fetita la fel!In ziua de azi trebuie sa ne spalam pe maini!

 5. Pare foarte fain acest sapun lichid. ^_^ Am vazut multe produse de la Jason pe Rangali. Imi plac regulile scrise de tine. Sunt de igiena si bun simt in acelasi timp!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.