Supă cremă de ciuperci(rețeta rapidă)

Atunci când afli în ultima clipă că urmează să ai musafiri te gândești cu ce o poți servi. Românii sunt ospitalieri și prima grijă este să te așeze la masă. Asta am făcut și eu când am auzit că-mi vine prietena cea mai bună în vizită. Chair dacă rețeta am făcut-o zilele trexute, abia astăzi m-am mobilizat să vă povestesc exact pașii urmați poate vreți și voi să faceți rețeta asta rapidă.

Ingrediente necesare:

  • 4-5 cartofi medii
  • 300 g ciuperci
  • 1 morcov
  • un păstârnac
  • o rădăcină de țelină
  • o bucată de țelină
  • 2-3 căței de usturoi
  • o ceapă
  • 50 g unt
  • o linguriță amestec legume Sanovita

Pentru a avea o supă cremă perfectă aveți nevoie de un blender Bosch Ergo MiXx pentru că acesta mărunțește foarte bine totul într-un timp record. Este unul dintre cele mai bune mixere verticale pe care eu le-am folosit și din acest motiv vă recomand ceva profi. Are și alte funcții suplimentare care vă pot fi de un real ajutor precum: pasare, mărunțire, amestecare, dar și posibilitatea de vidare.

Mod de preparare:

Se curăță toate legumele și se taie în bucăți mari și se pun la fiert. Ceapa se poate pune întreagă pentru că se va scoate înainte de blenduire. Legumele se acoperă cu apă și se pun la fiert pentru 40-50 min sau până când legumele sunt fierte. Se adaugă un cub de unt sau puțin mai mult pentru ceva mai multă cremozitate. Adăugăm și o linguriță de condimente Sanovita plus un praf de sare după gust. Aici vă puteți pune amprenta personală pentru a o face pe gustul vostru.

Eu am folosit blenderul Bosch pentru blenduire și am făcut acest pas direct în oala în care am fiert totul. Nu uitați să scoateți ceapa. Eu vă sfătuiesc să mai scoateți din zeamă și s-o puneți separat, iar ulterior s-o adăugați în funcție de cât de lichidă vă doriți această supă cremă. De cele mai multe ori eu scot 2-3 polonice pentru că mi se pare mult prea lichidă dacă o las așa.

Cum facem crutoane rapid

Eu îmi prepar crutoanele în casă pentru că se fac rapid. De cele mai multe ori le pregătesc în timp ce fierbe supa. Folosesc pâinea de o zi sau două pentru că nu trebuie pâine proaspătă. O tai cubulețe mai mici sau mai mari în funcție de preferință și le puneți într-o tigaie încinsă. Presărați ulei de măsline, boia dulce și oregano și le lăsați să se rumenească ușor. Nu dați focul foarte tare și amestecați mereu pentru că se pot arde destul de repede.

Pont: Chiar și după ce stingeți focul se pot arde din cauza căldurii degajată de tigaie. Puteți să stingeți focul și să mai amestecați încă 3-4 minute sau le puteți scoate din tigaie ca să nu aveți neplăceri.

Supa cremă de ciuperci poate fi servită cu chip-uri de bacon sau cu smântână deasupra. Totul este în funcție de preferințe și de ceea ce aveți în casă. Poate că nu sunteți atrase de culoare, dar vă asigur că este super delicioasă.

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

24 de comentarii

  1. Intrecut faceam si eu ceva asemanator si da,cum spui si tu ca poate culoarea nu e una foarte atragatoare dar e foarte gustoasa!

  2. Mulțumim frumos pt retetă nu am făcut până acum supă cremă de ciuperci, am să incerc si eu această rețetă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.