Ultimele cărți apărute la Corint Junior

Îmi plac cărțile de la Corint Junior și suntr super ușoare pentru adolescenți sau pentru micii iubitori de lectură. Cristina nu este tocmai pasionată de această activitate, dar eu tot sper să-i insuflu această pasiune pentru cărți și povești. Am primit 3 cărți noi în cadrul întâlnirii de bloggerițe și vreau să vă prezint pe scurt aceste cărți, urmând să vă spun spre final carfe cred eu că ar fi cea mai potrivită pentru mine și Criss.

Povestea norocoasei Ruth – Ruth Behar

Ruthie Mizrahi este supranumită Domnișoara Șotron, Regina din Queens, atât de bună este la acest joc pentru fete. Familia sa e refugiată de puțin timp din Cuba, iar Ruthie are de învățat multe despre limba, obiceiurile și cultura noii sale patrii, America. Un accident auto schimbă totul. Prizonieră într-un corset de ghips, Ruthie învață mai întâi să se cunoască și să facă față neputinței. Din fericire, ajutată de familie și de prietenii care se perindă prin camera ei, aducându-i daruri frumoase și povești de viață, Ruth se simte mai puțin singură, mai puțin abandonată și găsește forța de a-și vindeca trupul și sufletul, redevenind astfel Domnișoara Șotron, Regina din Queens.

Autoarea și-a construit cartea inspirându-se dintr-o experiență personală din copilărie, astfel încât nu e deloc surprinzător că povestea lui Ruthie sună atât de autentic. Tonul cărții este liric și bogat în nuanțe, amănuntele culturale (etnice, religioase și sociale) se întrepătrund, iar povestea în sine este foarte captivantă.

Diamantul lunii sângerii – Peter Bunzl

Nori amenințători se abat asupra lui Lily și Robert când maleficul Jack Ușă evadează din închisoare. Teribilul hoț de diamante e în căutarea unui misterios medalion în forma de semilună, dar măcar de l-ar interesa doar atât…

Nebănuite secrete din trecutul său îl pun în primejdie pe Robert. Jack a ticluit un plan cumplit, iar Robert e implicat fără voia lui. Lily și Malkin, vulpea mecanică, trebuie să fie mereu cu un pas înaintea lui Jack, asta până când ticălosul nu apucă să își joace și cea din urmă.

Inimă cu cheiță – Peter Bunzl

Viața lui Lily este în mare pericol. Tatăl ei a dispărut fără urmă, iar din întuneric o pândesc niște oameni cu ochi de argint. Ce ar vrea de la ea?

Lily și prietenii ei—Robert, fiul unui ceasornicar, și Malkin, vulpea mecanică a familiei sale — sunt aruncați într-o lume sumbră și amenințătoare. Foarte curând, Lily își dă seama că tocmai persoanele care îi sunt dragi i-ar putea sfâșia inima … Crima, haosul și misterele abundă în această captivantă aventură din epoca victoriană.

Inimă cu cheiță parcă mă atrage cel mai tare și îmi doresc să încep cu ea lectura. Mi-ar plăcea să încerc s-o implic și pe Criss în aceste povești în speranța că îi voi capta și ei atenția.

Voi citiți astfel de cărți? Cum vi se par cărțile de la Corint Junior?

You may also like

19 comentarii

    1. Noi încă suntem mititei,citim povești,însă pe viitor mi-ar plăcea să le citesc astfel de carticele

  1. Pacat ca copii nu se apuca de citit!Sunt atat de interesante si frumoase unele carti!Mi.a placut foarte mult rezumatul primei si ultimii carti!

  2. Să știi că și mie îmi place să citesc cărți ptr.copii ,îi citesc asteia mici seara la culcare mai mult ,o am pe fetița mai mare de 10 ani citește cărți non -stop și ptr.oameni mari nu numai de copii ,îi place foarte mult să citească .Ultima mi se pare și mie mult mai frumoasă (Inimă cu chiță ) .

  3. Momentan nu am achiziționat nici o cărticică,deoarece fetiță mea este încă mică,dar cu siguranță când va mai crește voi achiziționa cărticele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.