5 beneficii aduse de animalul de companie

Mulți iubitori ai animăluțelor îi îndrăgesc atât de mult, încât iau decizia de a avea un cățel, o pisică, o broscuță sau un acvariu cu pești în propria locuință. Un animal de companie reușește să ne aducă multă bucurie. Se creează o relație atât de specială cu acestea, încât devin un membru al familiei. Un animal de companie aduce beneficii pentru trup și suflet. Iată cinci avantaje de care ne bucurăm dacă avem în preajmă un animal de companie.

1. Reduce riscul de alergii

Specialiștii în domeniul alergologiei susțin faptul că, având în casă un animal de companie se reduce posibilitatea de a dezvolta alergii. Ba, mai mult, reușește să reducă probabilitatea apariției astmului. Cred că doar pentru aceste aspecte este bine să luăm în calcul ideea de a avea un mic animăluț.

2. Înlătură stresul

După o zi obositoare petrecută la locul de muncă, poți să te bucuri acasă de iubirea unei pisicuțe sau de dragostea unei cățel. Necuvântătoarele ne oferă iubire necondiționată. Au nevoie doar de un strop de atenție și puțină iubire. Medicii psihologi ne recomandă să avem în preajmă un cățel sau o pisică pentru că afecțiunea pe care ne-o oferă ne dă o stare de bine. În cazul copiilor cu probleme speciale se recomandă terapia de relaxare cu ajutorul animalelor.

3. Te învață să devii responsabil

Creșterea și îngrijirea unui câine presupune respectarea unui program. Animăluțul trebuie dus la un control medical periodic. Vom avea grijă să oferim hrana caini sau pisici recomandată vârstei pe care acestea o au. Un cățeluș sau o pisicuță sunt la fel precum copiii. Adoră să fie răsfățați și să ofere multă iubire. Putem cere o oferta pet shop pentru orice avem nevoie. Atât hrana de care au nevoie, cât și vitamine, hăinuțe, accesorii sau jucării ne pot fi aduse direct acasă printr-un simplu click.

4. Previn bolile cardiovasculare

Interacționând cu animalul de companie vom fi mai puțin tensionați, astfel că avem șanse mari să ne reducem creșterea tensiunii arteriale. Timpul petrecut cu animalul de companie ne oferă o stare de bine și înlătură stresul.

5. Ne învață să fim activi

Oricât de mult chef de leneveală am avea, un câine sau o pisică ,,trag” de noi și ne scot din casă. Un câine ne poate fi un bun coleg de alergare prin parc, iar o pisică ne poate însoți la plimbare prin parc. Câinii sunt foarte inteligenți și cu ei putem avea parte de acțiuni amuzante și destul de active chiar și în casă. Putem pune muzică și putem încerca să dansăm cu ei în casă. Astfel de momente se vor dovedi a fi distractive și ne vom dori să mai încercăm și pe viitor asemenea experiențe. Un animal de companie este motiv de bucurie, o binecuvântare care înseninează și cele mai posomorâte zile.

Pe de altă parte vreau să punctez și faptul că un animal de companie implică o responsabilitate. Trebuie să conștientizăm că atunci când hotărâm să ne luăm un animăluț nu-l luăm pentru o săptămână. Acesta se va atașa de noi și va suferi dacă va fi nevoit să se despartă de noi așa că trebuie să analizăm foarte bine totul. Dacă ne știm o persoană comodă atunci este mai bine să nu ne angajăm la o astfel de responsabilitate.

Voi aveți animale de companie? Ați luat în calcul toate aceste aspecte înainte de a lua decizia de a vă lua un animal de companie?

You may also like

17 comentarii

 1. Da ,am animăluțe ! Am 2 căței și două pisici ,dar nu-i țin în casă ,ci afară ,în curte ! Pisicile le las înăuntru ,dar numai ziua ,noaptea nu ,nu-mi place deloc să văd păr de pisică pe paturi sau așternuturi ,mai ales că fetița mea ,mai
  mică toată ziua le ciufulește !

  1. Cam de 3 saptamani am acceptat la bloc ca fetita mea sa aiba o pisica!Are acum responsabilitati ce tin de ingrijirea ei!

   1. În casă nu avem animale… Doar în curte… Aveam un pisoi care stătea mai mult în casă…insa înainte de Crăciun a murit…cel mic a suferit mult…am decis sa nu nai luam animalute momentan… Rămânem la câinele lup din curte

 2. Sunt o mare iubitoare de animale am 2 caini si 1 motanel siamez si asa este ne fac viata mai frumoasa si ne scapa de stres!

  1. Momentan nu mai avem animal de companie,din pacate cățelușa a murit anul trecut.Avem însă căței în curte

 3. Avem in curte 4 catei, 5 pisicute si sunt cam multicele , una din catele a facut 7 catelusi dar i am dat ca erau prea multi si pentru ea , niciodata nu am tinut in casa un animal , am citit articolul si intradevar au si beneficii frumoase !

 4. În casă nu avem animale… Doar în curte… Aveam un pisoi care stătea mai mult în casă…insa înainte de Crăciun a murit…cel mic a suferit mult…am decis sa nu nai luam animalute momentan… Rămânem la câinele lup din curte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.