Importanța vizitei la medicul veterinar

Sunt foarte multe persoane care au animale de companie. Acestea sunt în jurul nostru si ne însoțesc prin casa și adesea și pe afară, în parc sau în alte locuri permise. Cine are o pisică sau un cățel știe că se bucură de multă iubire și afecțiune din partea lor. Stăpânul animalului își asumă și o serie de responsabilități în privința acestuia. Îngrijirea animalului este vitală pentru a evita îmbolnăvirea lui. Vizita la medic trebuie să se facă periodic. Un consult la medicul veterinar este obligatoriu și nu este opțional.

Când mergem la medicul veterinar

Pentru un pui de câine se recomandă vizita la medicul veterinar încă de la 6 săptămâni, în vreme ce pentru un pui de pisică este bine să mergem la medicul veterinar din săptămâna a noua de viață. În urma consultului medical vom afla care este starea lui de sănătate și vom primi sfaturi cu privire la îngrijirea si la hrănirea sa. Este primordial să îi asigurăm hrana pe care medicii veterinari ne recomandă să o oferim. 

În permanență trebuie să ne asigurăm că animalul este hidratat corespunzător. La fiecare 6 luni putem merge la medic pentru a efectua vaccinurile și pentru a realiza deparazitarea acestuia. În carnetul de sănătate al animalului vor fi trecute toate evidențele sale medicale. Este bine să mergem doar la același medic veterinar de fiecare data, pentru că între animalut și medic se creează o anumită relație. Unele animale se sperie de medic. Dacă pisica sau cățelul nostru se vor vedea frecvent cu aceeași persoană, vor exista motive de bucurie și nu se va teme de doctor.

Probleme îngrijorătoare care nu trebuie neglijate

Chiar dacă vom merge periodic la consulatul veterinar,  acest fapt nu ne scutește de posibilitatea de îmbolnăvire a animalului.  Situațiile de urgență în care starea lui ne transmite că ceva nu este în regulă impun vizita imediată la cabinetul medicului veterinar.  Lipsa poftei de mâncare, starea lui de monotonie și tristețe sunt semnale ale faptului că ceva nu este în regulă cu animalul nostru. Putem fi mai atenți decât de obicei și să verificăm animăluțul dacă are febră, este deranjat la burtă ori alte simptome neobișnuite. Putem să îl examinăm pentru a observa dacă prezintă vreo lovitură sau un alt semn de probleme ce pot apărea. Pentru problemele minore sau cu care ne-am mai confruntat putem să încercăm să apelăm la o farmacie veterinara.

Boli frecvente ale animalului de companie 

Dacă vom avea grijă cât mai corect de animalul nostru, vom ține la distanță problemele de sănătate. Însă, este bine să știm cu ce probleme de sănătate ne putem confrunta. Dermaticoza cauzată de viermi inelați poate fi recunoscută prin leziuni prezente pe pielea animalului și puncte rosii. Aceasta cauzează si lipsa blăniței pe zonele afectate. Viermii cauzează probleme indiferent de natura lor. Unii pot afecta vederea, pot provoca tulburări digestive grave care îi afectează enorm pe câini sau pisici. Diabetul sau bolile cardio-circulatorii pot apărea și vor afecta semnificativ viața animalului nostru de companie. Cu o vizită la medicul veterinar putem primi recomandări de pastile pentru afectiuni cardio-circulatorii la animale. Acestea îi vor salva viața și îi vor reda starea lui de spirit.

Un animal de companie merită îngrijit cât mai bine pentru a ne bucura de prezența lui. Este important să nu trecem cu vederea anumite probleme care ar putea apărea. Din grijă și iubire față de animăluțul nostru ne vom preocupa să veghem la asigurarea unei bune stări a sănătății acestuia.

You may also like

29 de comentarii

  1. Îmi plac animalele de companie! Am si pisicuță si cățel! Am grijă de sănătatea lor si îi vaccinez periodic. Sunt parte din familie!

  2. Iubesc animalele,am fost cu el la veterinar ca a luat capuse si mi-a dat o solutie si este bine acum nu a mai luat!

  3. Asa este trebuie să avem grijă și de animăluțele de companie ,am și eu 2 căței și 2 pisici ,dar cățeii stau în curte ,pisicile intră în casă ,le las înăuntru ! Iubesc mult animalele ,am grijă de ele ,le dau permanent cu prafuri si le pun la ceafă in fiecare primăvară câte o fiolă pentru a nu mai avea căpușe !

    1. Imi plac animalele, îmi place să le îngrijesc! Le hrănesc doar cu hrană special creată pentru ele si le vaccinez de cate ori este nevoie!

  4. Un articol foarte util multumim frumos trebuie să avem grijă de animalute să mergem cu ele periodic la medicii veterinar

  5. Și noi am avut o cățelușa care din păcate s-a stins anul trecut după 14 ani în care ne-a fost alături. Și a stat internata în urma cu cativa ani, deci vizitele la veterinar ne sunt familiare

  6. Noi de obicei chemam veterinarul din sat acasă… Este un ciobănesc german grasan…nu are cine să-l care… Din fericire nu prea a avut probleme

  7. Animalutele au nevoie de grija mare asa ca e bine sa mergem cat de des posibil la veterinar pentru controalele de rutina. ^_^

  8. Asa cum avem grija de noi, trebuie sa avem si de sufletelele astea mici, ba chiar poate mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.