5 tipuri de activități de făcut în casă cu copii în această perioadă

Cu toții traversăm o perioadă destul de grea din toate punctele de vedere. Părinții cu copii de o vârstă mai mică sunt nevoiți să inventeze jocuri, să facă anumită activități la care cei mici să participe. Este important să știm cum să ne organizăm și să facem chestii cât mai atrăgătoare și interactive.  Iată cinci tipuri de activități pe care le putem face împreună cu copiii și care pot fi distractive.

1. Gătitul

Nu este simplu sau ușor să gătim împreună cu cei mici.  Important este să le oferim copiilor libertate și prilejul de a găti ceea ce le place. Pizza este un fel de gustare adorată de majoritatea dintre cei mici. Cum nu putem ieși din casă, este momentul potrivit să învățăm împreună cu aceștia cum să facem aluat de pizza in casa. Vor adora să întindă alături de noi aluatul și să adauge ingredientele dorite.

Deserturile și prăjiturile sunt preferate de cei mici, dar și de cei mari. Este momentul să pregătim alături de cei mici prăjiturile copilăriei noastre. Putem să facem prăjituri la cuptorul electric. Nu trebuie să ne preocupăm de mod sau de funcționare, nu este mare greutate să înțelegem modul cum coacem prajiturile la cuptorul electric. Se folosește destul de ușor,  putem seta temperatura dorită, putem să aruncăm o privire asupra lor ori de câte ori este nevoie.

2. Sport în casă

Sedentarismul este principalul inamic cu care ne confruntăm în mod special în această perioadă. Cei mici sunt plini de energie și tocmai de aceea este important să facem mișcare în casă, cu ei. Gimnastica în casă se poate face în fața calculatorului sau a televizorului. Dansul reprezintă un alt mod distractiv de a face mișcare. Le putem pune copiilor muzica preferată și putem face mișcare pe ritmuri de dans. Să facem mișcare este foarte sănătos, dacă știm cum să facem transformăm acest lucru într-un mod distractiv, totul va fi o adevărată plăcere.

3. Jocuri cu cei mici

În funcție de vârstă, le putem alege copiilor putem alege jocuri adecvate care reușesc să le stârnească interesul. Să facem slime, să modelăm plastilina, să pictăm sau să colorăm împreună, de exemplu. În cazul în care vorbim despre copiii de grădiniță sau clase primare putem să ne jucăm cărți, să pregătim concursuri de cultură generală, să jucăm șah, table sau orice alt joc de societate. Copiii mai mari își găsesc singuri metode de relaxare și de joacă, iar cu ajutorul socializării din online trec mai ușor de plictiseală.

4. Activități educaționale

Ne dorim ca statutul de elev să nu aibă de suferit. Tocmai de aceea este bine să ne preocupăm de aplicațiile și platformele online educative. Să veghem la aprofundarea cunoștințelor și să lucrăm cu ei în platforme online educative. Putem să le dăm mici teste pentru a-și evalua nivelul la care se află din punct de vedere educațional.

5. Facem curățenie împreună

Este important să îi învățăm pe copii să fie cât mai responsabili. Vom împărți sarcinile și îi vom ruga să ne ajute la treburile casei. Dacă le vom da de lucru, nu se vor mai plictisi așa tare. Se vor simți importanți, vor aprecia că avem încredere în ei, plus că vom face ceva util, împreună.

You may also like

23 de comentarii

  1. Frumoase ideile tale! Trebuie sa-i învățăm pe cei mici sa fie cat mai responsabili, sa facem împreună unele lucruri care si lor le plac!

 1. Așa este trebuie să-i includem si pe ei în treburile casnice ,ale mele mă mai ajută și ele la curățenie ,la dat cu aspiratorul și chiar prin grădină la semănat ,plantat floricele ,la udat le place să facă si ele câte ceva ,chiar dacă se joacă pe afară ,mai colorează,desenează ,mai fac și câte ceva trebă adecvată vârstei lor .De noi la curte nu este problema cu plictiseala ,dar de cei la oraș este foarte greu .Mulțumim pentru recomandări draga mea !

  1. Si noi facem curățenie impreuna și gătim câteodată. In rest profităm de vremea frumoasă de afară și ne jucam in curte!

 2. La fel fac si eu cu fetița mea gătim împreună făceam curățenie ne jucăm mulțumim frumos pt articol

  1. Un articol foarte util. Nu am copii dar, daca as fi avut cu siguranță am fi facut tot felul de activități, bucurandu-ne de acest timp de respiro.

 3. Si noi facem curățenie impreuna și gătim câteodată. In rest profităm de vremea frumoasă de afară și ne jucam in curte

 4. Mersi pentru sfaturi…noi avem avantajul unei curți spațioase și stam și departe de agitația șoselei principale…majoritatea timpului ni-l petrecem în curte unde ne jucam tenis, fotbal, coloram cu creta, ne dam cu bicicleta, trotineta… Acesta este unul dintre momentele în care ma bucur ca nu mai stau în oraș

 5. La capitolul curățenie trebuie să lucrez mai mult cu al meu băiețel. Recunosc că l-am cam cocoloșit până acum, însă are deja peste 10 ani și chiar vreau să-l implic mai mult în treburile casnice.

 6. Si eu incerc sa il tin ocupat pe cel mic dar de multe ori ma zapaceste 😛 are foarte multa energie si se plictiseste repede de majoritatea activitatilor! 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.