Pune bazele unei afaceri de familie cu clocitoare de ouă

Cine nu își dorește să aibă o mică afacere care nu presupune mult efort și care să aibă un profit decent. Vreau să vă ofer o idee de afacere de familie care sigur trebuie să meargă pe profit. Cred că știți foarte multe dintre voi ce este o clocitoare de ouă, dar trebuie să aflați că ar putea repezenta baza unei viitoare afaceri.

Modul de funcționare a unei clocitoare de ouă

Îmi plac puișorii de găină, în copilărie alergam dupa ei prin curtea bunicii. Înainte, bunica obișnuia să pună ouă sub forma tradițională, cu o găină, iar după un timp ieșeau pui, într-un număr mic, 6-7 puișori pe care îi bibilea toată ziua. Astăzi lucrurile stau mult mai ușor. Mătușa mea a pus bazele unei mici afaceri cu pui de curte rezultați de la un incubator. Nu știam foarte multe detalii despre această metodă de a obține puisorii de la o clocitoare de ouă. Așa că am rugat-o să îmi spună mai multe. Am aflat că nu este deloc greu. Se poate obține un număr foarte mare de puișori, în funcție de tipul de clocitoare oua pe care îl avem.
Un incubator automat este economic și nu este necesar să facem prea multe lucruri pentru a avea pui. Clocitoarele de ouă moderne sunt prevăzute cu funcții  care ne anunță dacă este cazul să adăugăm apă caldă. Trebuie să punem apă caldă pentru a menține condițiile optime dezvoltării puilor. Se poate obține un număr mare de pui într-un timp scurt. Ceea ce vă mai pot dezvălui din informațiile pe care le-am obținut este că spre deosebire de incubatoarele de altă dată cele moderne rotesc automat ouăle la fiecare două ore, scutindu-ne de grija acestora. Practic, tot ce trebuie să facem este să achiziționăm o clocitoare de ouă la care adăugăm ouăle și așteptăm.
 

Cum alegem cel mai bun incubator pentru ouă

Eclozarea ouălor cu ajutorul unui incubator are o rață mare de evoluție pozitivă, de până la 80%. În funcție de scopul nostru putem alege tipul de clocitoare de ouă dorit. Incubatoarele universale sunt aparate de dimensiuni mari care conțin compartimente pe care putem pune un număr foarte mare de ouă. Incubatoarele specializate se axează doar pe îngrijirea ouălor de găină sau a unui singur tip de păsări, cum sunt cele exotice.

Avantajele folosirii unei clocitoare de ouă

Primul și cel mai important atuu este că ne scutește de un minim de efort. Incubatoarele actuale sunt moderne, tocmai de aceea nu trebuie să fim tot timpul cu ochii pe ele. Un alt avantaj este reprezentat de faptul că se pot ecloza un număr mare de păsări. Clocitoare de ouă pot reprezenta baza unei afaceri mai mici sau mai mari. Fie că alegem să vindem pui obținuți sau vrem să îi vindem la maturitate ori alegem să creștem păsări pentru a spori vânzarea de ouă, afacere nu va da greș.

 

You may also like

Un comentariu

  1. fix la fel e si clocitoarea soacra-mii. E mai comod sa scoti pui in ea decat sub closca, dar sunt si dezavantaje pentru ca are si gaina rostul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.