Cum îți poți rotunji veniturile cu ajutorul blogului

Blogul meu a luat naștere undeva prin 2009. Știu că este o perioadă destul de lungă de atunci și până acum și recunosc că tot ce știu am învățat treptat și am avut foarte multe momente în care l-am abandonat. Atunci l-am făcut din curiozitate și nici nu știam ca pot să obțin vreun venit de pe urma lui. L-am făcut dintr-o pură curiozitate și l-am abandonat destul de rapid pentru că nu mai găseam motivația necesară să scriu.

Primul an de blogging este cel mai greu

Nu știu alții cum au făcut de au reușit să ridice nivelul blogului încă din primul an pentru că mie acesta mi s-a părut cel mai greu. Faptul că tu scrii pe blog și observi că nu te citește nimeni este cel mai dezarmant. Evident că trebuie să-ți asumi și acest risc pentru că trebuie să te faci cunoscut cumva pentru ca lumea să te caute și să te citească.

În plus, trebuie să scrii niște subiecte de interes pentru ca prietenul nostru Google să înceapă să te recomande. Aici începe mica aventură pentru că google ține cont de câțiva indicatori și cuvinte cheie pe baza cărora începe să te poziționeze pe tine printre primele căutări. Sunt cărți care se ocupă de aceste detalii sau puteți citi multe articole de genul pentru a putea să înțelegi mecanismul. Eu pot să spun că mereu învăț câte ceva și nici acum nu pot să spun că stăpânesc suficient de multe informații în acest sens. Țin cont de câteva lucruri pe care le folosesc și pe care am să le punctez pentru a vi le face cunoscute.

Bani din Blog

Toată lumea vrea bani doar că ei nu apar peste noapte. Pentru a putea să monetizezi blogul în vreun fel ai nevoie de conținut. Cu alte cuvinte dacă un an scrieți pe blog de drag și de plăcere, fără a vă gândi la bani, eu sunt convinsă că după această perioadă veți putea să scrieți și advertoriale(articole plătite).

În primul rând cred că cel mai accesibil mod de scoate bani este să te înscrii pe o platformă care are posibilitatea de a aduna mai mulți sponsori, gen www.articoleseo.ro , care pot distribui la rândul lor articole pentru blogurile aflate în portofoliu. Este destul de simplu să te înscrii pe site și să aștepți să fii contactat pentru ofertele care apar.

Prețul este un subiect tabu. Inițial am fost destul de contrariată și eu la început că nu puteam găsi un preț concret care poate fi cerut pentru un articol. Și totuși prețurile diferă și fiecare își evaluează munca așa cum crede. Sunt persoane care cer sume fabuloase și nu au nici o bază solidă. De cele mai multe ori prețul trebuie să reflecte calitatea conținutului unui articol, traficul pe care blogul îl poate face lunar și interacțiunile din rețelele sociale. Nici nu știu dacă aș putea să dau un minim și un maxim în acest sens pentru că totul diferă.

Ponturi care pot ajuta să crești un blog mai ușor

Blogspot sau wordpress sunt cele mai cunoscute platforme pe care îți poți face un blog absolut gratuit. Eu am început pe blogspot și este extrem de ușor de folosit. Chiar și o persoană începătoare reușește să înțeleagă exact cam cum funcționează totul. WordPress mi se pare mai greu și chiar n-aș recomanda pentru începători. Dacă vreți totuși ca firmele și colaborările să vină mai ușor atunci este nevoie de mici investiții.

În primul rând trebuie să vă cumpărați un domeniu și să plătiți lunar pentru găzduirea acestuia. Inițial am pornit de la www.rokolla.blogspot.ro și acum vreo 3-4 ani am trecut pe www.rokolla.ro. Deja aveam mai multă credibilitate în fața sponsorilor și colaborările au început să vină mult mai repede decât m-aș fi așteptat. Nici eu nu am stat degeaba pentru că m-am obișnuit să scriu pe blog cu o anumită frecvență și asta a făcut ca traficul meu să crească și să fiu citită și puțin mai cunoscută. Nu sunt o vedetă și nici nu am ajuns la vizite record, dar mă bucur ca un copil când primesc complimente sau când verific statisticile la sfârșitul unei zile cu vizite record.

O dată ce blogul a trecut pe domeniu aveți mult mai multe oportunități să creșteți blogul. Aici intervine partea de SEO despre care vă spuneam. Vă povesteam că nici eu nu cunosc multe tehnici doar că încerc să folosesc cuvinte cheie în titlu, conținut, subtitlu și etichete. Un alt aspect de care țin cont este faptul că un articol mult prea scurt nu este luat în considerare. Nu uitați să folosiți linkuri utile în articole pentru că asta ajută mult în credibilitatea acelui blog. Chiar și imaginile folosite în articole trebuiesc optimizate corespunzător și acestea trebuie să primească titluri sugestive pentru că lumea poate ajunge pe blogul vostru și prin intermediul fotografiilor folosite. Chiar și așa, folosiți poze proprii pe cât cu putința sau apelați la platforme care oferă poze gratuite.

Ca un ultim punct care îmi vine acum în minte ar fi și faptul că interacțiunea cu alți bloggeri este foarte importantă. Citiți cât mai multe bloguri care au aceeași nișă cu a voastră. Acest aspect are drept scop învățarea abordării unor subiecte și trebuie să lăsați cât mai multe comentarii pe blogurile pe care le vizitați pentru că asta vă poate aduce trafic.

Nu știu dacă am atins toate subpunctele pe care eu le știu sau le folosesc, dar consider că dacă țineți cont măcar de cele menționate nu aveți cum să nu aveți succes. Important este că pentru blog nu este nevoie de un program scurt și poate fi făcut independent sau în paralel cu un job.

You may also like

24 de comentarii

 1. Conteaza foarte mult subiectele care sunt dezbatute pe un blog! Ca sa aiba succes trebuie sa fie cat mai utile si interesante pentru urmaritori!

 2. Un articol interesant,poate pe viitor o sa încerc sa imi fac si eu un blog cu informațiile scrise de tine!Mulțumesc

 3. Chiar este prima oară la citesc despre așa ceva. Habar nu aveam câtă munca se depune și că e dezamăgitor uneori

 4. Mulțumim pentru acest articol foarte util ,implică multă muncă pentru un asemenea blog și ca să ai urmăritori mulți trebuie să scrii și articole interesante și mai sunt și dezamăgiri mai ales la început până ajungi să te faci cunoscut mai bine .

 5. Destul de greut…felicitari…trebuie sa fi cu adevărat pasionat de blogging ca să atingi un nivel ca al tău… Faci o treaba minunata și îmi face placere sa îți citesc articolele

  1. Felicitări ptr articolele minunate pe care le scrii si mult succes in continuare îți doresc draga mea

 6. Ai cam atins toate subiectele care erau de atins, într-adevăr este foarte greu să te faci vizibilă în blogosferă având în vedere câte mii de bloguri sunt, dar nu e imposibil. Platforma articoleseo promite multe, pare o idee bună să aderăm la ea.

 7. Multe informatii utile pentru incepatori. De ceva timp ma bate si pe mine gandul sa imi cumpar domeniu propriu. Cred ca o voi face cat de curand.

 8. Foarte utile informațiile. În prezent păstrez blogul mai mult ca o pasiune, însă mi-ar plăcea ca în timp să ajungă o sursă de venit. Ar fi pe de o parte un fel de recunoaștere a eforturilor mele.

 9. Foarte util, multumesc!
  Nu stiam de acest website nou, cu siguranta util pentru bloggeri dar si pentru cei care doresc articole seo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.