5 produse de papetărie care încurajează creativitatea celor mici

Pe măsură ce copii noștri cresc încep să descopere lucruri noi și devin creativi. Putem descoperi talente ale celor mici și este bine să îi încurajăm și să le sporim creativitatea. Ca părinte, ne dorim un copil creativ care să vină cu idei originale. Unii părinți aleg să își înscrie copii la anumite cursuri pentru a le cultiva creativitatea. Însă, este posibil să descoperim talentul celor mici și la noi acasă. Ne putem îndrepta atenția către produsele de papetărie. Avem o gama vastă de produse cu ajutorul cărora putem să încurajăm creativitatea copilului nostru. Iată cinci produse de papetărie care ne pot ajuta să descoperim talente ale celor mici.

1. Tabla magnetică

În școlile din țara noastră au apărut puțin mai târziu modelele de tabla magnetica și sunt și școli în care încă nu regăsim o astfel de tablă. O tablă magnetică este de nelipsit din casa în care se află copii mai mici sau mai mari. Este bine să îi lăsăm pe copii să facă orice tip de activitate își doresc pe ea. Îi putem lăsa să scrie, să deseneze sau să se exprime așa cum își doresc pentru a descoperi plăcerea lor de a crea diverse. Putem să le descoperim pasiunea pentru desenat. Iar pe cei mici îi putem lăsa să facă ce mâzgâleli vor ei pentru a se obișnui cu scrisul și desenatul. 

Tabla magnetică este apreciată și la nivelul instituțiilor și marilor companii. Sunt rezistente în timp și le găsim la prețuri accesibile.

2. Creioane colorate

Acest instrument de colorat este important pentru conturarea personalității celor mici. Ele îi pot ajuta să își exprime gândurile, trăirile și stările de moment pe care le au. Atunci când copii noștri colorează este bine să le oferim libertatea de a alege în ce nuanțe vor să coloreze, să le oferim posibilitatea de a colora ceea ce își doresc. Să îi lăsăm să contureze gândurile lor în nuanțele care le definesc trăsăturile.

3. Banda dublu adezivă

O banda dublu adeziva este un obiect care îi poate ajuta foarte mult pe cei mici în crearea de obiecte specifice vârstei lor. Banda adezivă poate fi folosită pentru ambalarea cadourilor, pentru a lipi anumite decorațiuni pe felicitările handmade, etc. Cu ajutorul unui astfel de obiect putem să mărim îndemânarea si controlul asupra anumitor activități pe care le fac cei mici. Crearea anumitor obiecte de tip handmade sporește și funcțiile motorii, dar îi ajută pe copii să fie cât mai concentrați.

4. Foarfeci creativi

Găsim în librării și pe piața produselor de papetărie, foarfeci cu forme cât mai variate. Acestea nu sunt deloc periculoase fiind ușor de folosit. Cu ajutorul lor copii pot da forme diverse copiilor, reușind să creeze felicitări cu forme inedite. Descoperă noi forme și le pot memora mai ușor.

5. Coli colorate

Sunt în toate librăriile coli în orice nuanță ne dorim. Ideal ar fi să avem în casă coli în toate culorile. Sunt zile în care cei mici vor să creeze o floare, să scrie o felicitare, să facă un bilet, etc. Stările prin care trec pot fi diferite de la o zi la alta. Cu ajutorul acestor coli putem înțelege mai  bine ce se întâmplă cu copii noștri.

You may also like

17 comentarii

  1. Activități foarte bune ,tabla magnetică am și eu ,dar s-a cam plictisit de ea ,într-un timp desena,colora ,lipea litere ,cifre pe ea ,dar acuma mai repede colorează in carte de colorat ,s-au mă pune să-i fac desene pe foaie și ea le colorează . Afară cum se trezește vrea să meargă să se joace ,când era iarna mai stătea în casă ,dar acuma ar sta numai afară ! Mulțumim pentru articol draga mea !

  2. Avem si noi tabla magnetică pe care noi lipim magneti de la danonino. Ii place maxim piticei mele . Avem si coli pe care le bazgalim si le rupem. Multumim de articol!!!

  3. Mulțumim pentru idei, în aceasta perioada sunt bine venite. O tabla magnetica încă nu i-am luat, dar as vrea. O idee foarte bună și cu hârtia colorata.

  4. Este tare greu, i-am explicat copilului ideea aceasta problematica si îngrijorătoare cu virusul, ne este greu când trebuie să plecăm de acasă, o vad ca se supără ca nu o mai luam cu noi ,asa cum procedăm alta data si incercam sa compensam prin activitati drăguțe si interesante facute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.