Dureri de cap și de gât, respirație greoaie, temperatură sau frisoane, tuse sau scurgeri nazale … sunt stări pe care nu ni le dorim să le simțim, dar care ne pot izola și ne trimit la pat. Gripa și răceala sunt boli de sezon, cărora le putem face față dacă ținem cont de câteva sfaturi pentru a ne proteja organismul.
1. Igiena personală
Pentru a ne proteja de eventualitatea unei gripe sau răceli trebuie să ne spălăm cât mai des și cât mai corect mâinile. Să ne frecăm mâinile cu săpun atât pe interior, cât și pe exterior și să insistăm minim 10-15 secunde. Folosirea unor măști de protecție atunci când ne expunem în zonele aglomerate pot reuși să ne protejeze. Din geantă sau rucsac nu ar trebui să ne lipsească șervețele umede antibacteriene și dezinfectantul.

2. Vitaminele pentru imunitate
Persoanele care au o imunitate mai scăzută sunt frecvent expuse răcelii și gripei. Ne putem întări imunitatea cu ajutor suplimentelor alimentare și al vitaminelor. Corpul nostru are nevoie de vitamina D care reușește să fortifice sistemul imunitar și să aducă multiple beneficii organismului nostru.

3. Alimentație corectă
Suntem ceea ce mâncăm! De aceea, vom acorda multă atenție alimentelor pe care le consumăm. Este bine să încercăm să consumăm cât mai multe fructe și legume proaspete. Ceapa, usturoiul, produsele apicole funcționează pe post de antibiotice naturale care ne protejează de gripă, răceală și chiar și de sinuzita. Cea din urmă este o consecință a unei gripe tratată necorespunzător și care ne chinuie organismul destul de tare. Un ceai îndulcit cu miere în care adăugăm un strop de lămâie ne protejează foarte bine organismul în sezonul rece.
4. Evitați spațiile aglomerate
Specialiștii ne recomandă să nu petrecem prea mult timp în zonele aglomerate. În mijloacele de transport în comun, parcuri, spații comerciale sau alte locuri în care se afla un număr mare de persoane, cu siguranță se pot afla și persoane care ar putea să ne transmită gripă, răceală sau un alt virus. Ne vom limita în a face deplasări cu mijloacele de transport în comun. Vom evita să petrecem prea mult timp la cumpărături și vom încerca să ne deplasăm în mijloacele de transport în comun în intervale orare intens circulate.
5. Odihnă suficientă
Lipsa somnului duce la scăderea imunității. Persoanele care nu se odihnesc suficient sunt predispusă gripei sau răcelii. Un somn odihnitor este benefic pentru întregul organism. Este de preferat să mergem la somn devreme și să evităm să pierdem nopți. Somnul reface organismul și ne ajută în lupta cu problemele ce pot apărea în sezonul rece. Este considerat un somn odihnitor cel cu o durată de cel puțin opt ore în cazul unui adult și minim zece ore pentru un copil.
33 de comentarii
Mulțumim ptr sfaturi foarte utile este foarte important este să evităm locurile aglomerate să se spălăm cât mai des mâinile, o alimentatie corecta
Au venit la tanc aceste sfaturi! Multumimmm!
Eu incerc sa ma feresc cât pot de spatiile aglomerate,mă spăl foarte des pe mâini cu sapun ,consum foarte multe fructe si legume până acum nu am avut probleme, să sperăm că nici n-o să avem
Trebuie sa evitam spatiile aglomerate! Multumim pentru articol!
Am cam scăpat cu fetele de răceală iarna aceasta ,dar mai este puțin ,nu s-a terminat încă și nu se știe până la urmă ,chiar de ceapă și usturoi nu știam că dacă consumi ne ferește de gripă! Mulțumim frumos pentru recomandări draga mea ,trebuie să știm să ne protejăm din timp ,ca să nu fie dupa prea târziu !❤
Foarte bune sfaturile… Pe majoritatea le urmam cu strictețe… Un articol foarte util…
Mulțumim pentru sfaturi ,incerc sa evit locurile aglomerate,mă spăl pe mâini toată ziua bună ziua și tot am răcit puțin.
Benefic articol, traim vremuri foarte îngrijoratoare!
Ne spălăm pe mâini de fiecare dată când intrăm in casă, vitamina C,ceaiuri multe și pentru copii pestisorii de la Mollers
Da, toate acestea dar și atitudinea psihica, pozitivismul contribuie la sănătatea generala a organismului.
incercam cat putem, sper sa ne ocoleasca desi este destul de greu, mai ales in colectivitati!
Multumim frumos pentru articol! Sfaturi foarte utile!
Foarte bune și utile sfaturile tale. Mai ales în aceasta perioada. Eu consum foarte multe fructe. Din păcate mai greu cu evitarea spatiilor aglomerate, merg zilnic cu metroul și tramvaiul.
Nu sunt racita,ma feresc de frig cat pot!Multumim pentru sfaturi!
Uh! Sunt o norocoasă! Folosesc usturoi aproape în orice fel de mâncare.
Mulți uită de hidratare și de odihnă suficientă.
Esre binevenit acest articol, foarte multe persoane sunt speriate de ceea ce se întâmplă
Sunt binevenite sfaturile tale! Chiar e perioada răcelii și a gripei și trebuie să ne ferim de ele.
Sfaturi utile și la îndemâna oricui. Numai bunăvoință și puțin mai multă grijă ne trebuie pentru a ne proteja și pentru a nu suferi.
Mulțumesc!
Foarte bune sfaturile tale ❤️
Foarte bune sfaturile tale. Intr-adevar, igiena si alimentatia au o foarte mare importanta.
Exact aceste sfaturi incercam sa le urmam si noi pentru a trece cu bine peste acest sezon.
Puterea mintii,incerc sa nu ma gandesc la asta si chiar ajuta. Pe alta parte igiena, iar vitamine doar cand e necesar.
eu mai bag cate o vitamina C efervescenta in apa de zi cu zi si mai ocolesc racelile, desi in decembrie m-a pus pe chituci o bronsita cu complicatii la amigadale de-am stat 3 saptamani in casa si la pat!
Eu consum foarte multa Vitamina C din citrice, și multa miere.
Partea cu spalatul pe maini insistent e chiar esentiala, tin mult la acest aspect. Am cam scapat doar cu o usoara raceala.
Trebuie să avem mare grijă de sănătatea noastră și să nu ignorăm simptomele.
Odihna si alimentatia sau sportul cred ca trebuie sa fie modificate la mine pentru a nu mai raci asa des.
La faza cu odihna ar trebui sa recuperez. In rest, zic ca le cam bifez. Multumim de articol!!
Ma protejez de raceala mereu, insa o data pe an tot ma racesc…
Intr-adevar toate acestea concura la o buna imunizare a organismului nostru!
Odihna multa si o alimentatie sanatoasa, dar ajuta mult si sportul.
Sincer, cred ca co teaza mult sa ai grija de tine in general. Atat în ceea ce privește alimentatia, cat si odihna
Evit sa ies . Evit spațiile cu mulți oameni. Mănânc fructe si legume . Beau ceai de ghimbir cu lămâie multă.