Cât de ușor este să-ți convingi copilul să aibă o igienă orală perfectă

Igiena orală este foarte importantă pentru toată lumea. Normal că fiecare persoană trebuie să înțeleagă acest aspect și să-și îngrijească corespunzător dantura. Pentru adulți sunt foarte multe produse pe care aceștia le pot folosi, în schimb, pentru cei mici un mic periaj ar putea fi suficient. De multe ori este mult mai greu să convingi un copil care, dar nu cred că este imposibil.

Bazele unei igiene sănătoase se pun în copilărie. Cel puțin eu am niște amintiri încă prezente de pe la 7-8 ani când mama îmi lăsa periuța pregătită pe marginea chiuvetei, iar eu trbuia doar să mă spăl. În 90% din cazuri îmi amintesc că eu mergeam la baie doar pentru a spăla periuța și nici măcar nu o foloseam. Nu cred că sunt singurul copil care făcea asta. Părinții încercau să mă convingă doar că eu nu conștientizam că ar fi bine să îmi fac un obicei.

Experiența mea ca mămică în ceea ce privește igiena orală a fetiței mele de 5 ani

În cazul meu aș putea să spun că au stat lucrurile ușor diferit. Cristinei i-a ieșit primul dințișor în jurul vârstei de un an. Am înțeles că este bine că îi ies dinții mai târziu pentru că îi vor cădea mai târziu și, implicit, îi vor apărea ceva mai târziu dințișorii cu care va rămâne. M-am pregătit corespunzător și mi-am luat un fel de degetar cu ajutorul căruia îi spălam dințișorul și chiar era extrem de încântată. Stătea s-o spăl zilnic pe dințișor și chiar soțul meu zicea că fac asta din lipsă de ocupație.

Eu mă gândeam că în felul ăsta o voi învăța cu ritualul spălării dințișorilor. Evident că în câteva luni totul s-a pierdut și a uitat. A fost suficient să facă câteva toane ca eu să cedez și să-mi doresc puțin mai multă liniște.

În prezent este tare greu cu spălatul pe dinți. Am încercat să mergem împreună la baie și atunci când mă vede pe mine să o determin și pe ea să vrea să se spele, să-i spun că are microbi și că trebuie să se spele sau mici șantaje care nu prea funcționează decât pe termen scurt. A funcționat foarte bine să-i cumpăr pastă de dinți cu personajele preferate sau chiar periuță cu personaje. Acest aspect a funcționat destul de bine pentru o perioadă.

Impresii despre prima impresie cu pasta de dinți SPLAT

Pasta de dinți pentru copii SPLAT este o pastă de dinți care poate fi găsită în magazinele Sensiblu. Aceasta are extrem de multe beneficii, este o pastă de dinți naturală, protejează gingiile și ajută la protejarea dinților împotriva cariilor.

În prezent, pasta de dinți SPLAT poate fi găsită în 2 variante:

# SPLAT Baby Apple & Banana 0-3 ani oferă protecție eficientă împotriva cariilor și întărește smalțu

  • protecție totală împotriva cariilor cu ajutorul sistemului inovator patentat LUCATATOL
  • efect anti inflamator cu ajutorul extractelor de ploante
  • nu poate cauza probleme în caz de înghițire
  • peste 99% din ingrediente, din natură
  • Nu conține: mentă, fluor, parabeni, SLS, produse petrochimice sau alergeni

#SPLAT Kids Fruit Ice Cream 2-6 ani oferă protecție eficientă împotriva cariilor și sprijină dezvoltarea dinților

  • L-arginina și gelul de Aloe Vera au efect anti inflamator și calmant asupra gingiilor
  • Protecție totală împotriva cariilor cu ajutorul sistemului inovator patentat Lucatatol
  • peste 99% din ingrediente, din natură
  • Nu conține: mentă, fluor, parabeni, SLS, produse petrochimice sau alergeni

Recunosc că nu mi-a fost ușor să o conving pe Cristina să se spele pe dinți cu această pastă de dinți. Având în vedere că este o mare iubitoare de înghețată mă gândeam că-mi va fi ușor să o conving. A fost foarte reticentă și o bună perioadă de timp chiar a ignorat-o. Într-un final am convins-o doar s-o încerce și dacă nu-i place să folosească ea ce vrea și …. surpriză. I-a plăcut și a mai vrut s-o folosească.

Eu mă bucur că indiferent cu frecvența cu care se spală pe dințișori Cristina are o dantură perfectă. Când spun asta mă refer că nu are nici măcar o carie în ciuda faptului că mănâncă dulciuri destul de des. Înclin să cred că produsele de calitate și smalțul bun al ei au fost eficienți până acum.

Voi cum îi convingeți pe cei mici să se spele pe dinți?

You may also like

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.