Ce pot face în Tenerife? Să facem împreună un ghid de călătorie

Tenerife este cea mai mare insula din arhipeleagul Canare din Oceanul Atlantic. Această destinație de vis aparține Spaniei – suprafața ei compactă (80 km lungime, 50 km lățime) înglobează o multime de atracții turistice unde distracția atinge cote maxime.

Ce poți face în Tenerife? Îți voi spune pentru început că poți face o mulțime de lucruri – te poți distra pe cinste, poți vizita fiecare orașel al insulei. Trebuie să știi că partea de nord din Tenerife este extrem de diferită de cea din sud, dar despre asta vom discuta mai pe larg în cele ce urmează.

Nordul insulei Tenerifie – locul perfect pentru persoanele mai în vârstă

Să știi că temperaturile din nordul insulei sunt puțin mai scăzute față de cele din sud. Tot aici, riscul de a te prinde apa, plimbându-te, este mult mai mare față de zona de sud.

În această parte a insulei vei întâlni multe persoane în vârstă – fiind un loc mai liniștit, pentru turiști ce nu doresc neapărat să se avânte în mare sau cel puțin să facă plajă. Totuși, dacă vrei să vizitezi partea de nord a insulei Tenerife trebuie să treci neaparat pe la Loro Pargue. Întreg parcul se întinde pe 13,5 hectare, deci poți vizita o mulțime de animale.

Aici poți participa și la celebrele spectacole cu delfini și orci. Atenție însă, există scaune cu eticheta „splash zone” – datorită săriturilor pe care delfinii le fac, acelea sunt zonele în care ajunge cea mai mare cantitate de apă, deci, în funcție de acest lucru, tu alegi pe ce scaun te așezi.

Plajele în zona de nord sunt cu nisip negru, cu reziduuri vulcanice – nu este chiar locul propice pentru a simți nisipul printre degete. Însă, această zonă este perfectă pentru tine dacă îți plac drumețiile – sunt atât de multe trasee prin păduri, munți și chiar prin sate încât nu le vei putea explora pe toate.

Sudul insulei – locul în care relaxarea atinge apogeul!

O vacanta in Tenerife nu este completă dacă nu vizitezi puțin și sudul insulei. Pentru a înțelege mai rapid cum e atmosfera în partea de sus îți voi spune că lucurile sunt aproximativ ca în Mamaia – partea de sud a insulei e un fel de pseudo-Mamaia. Totodată, întreaga insulă, având doar 80 km lungime, poate fi vizitată în aproximativ 4 ore – dus și întors.

Aici există 3 mari stațiuni extrem de populate – Playa de Las Americas, Los Cristianos și Costa Adejde. Dacă le vizitezi și alegi să te cazezi aici, să știi că distracția atinge cote maxime – aceste stațiuni sunt renumite pentru multitudinea de lucruri interesante pe care le pun la îndemâna turiștilor.

De exemplu, din Costa Adeje și Las Americas poți pleca în trasee cu barca pe ocean pentru a vedea balenele și delfinii. Îți garantez că nu te vei plictisi, deoarece acestea durează între o oră și trei ore, perioada în care cu siguranță vei fi fascinat/ă de peisaj.

Totodată, sudul este locul propice pentru a petrece timp de calitate la plajă. Acestea sunt extrem de extinse, nisipul este fin, alb, iar în combinație cu apa mării creează un tabloul divin. Nu mai sta pe gânduri – accesează ocaziituristice.ro și programează-ți un sejur de neuitat în insula în care poți trăi emoții diverse!

You may also like

23 de comentarii

  1. Mi-am propus sa aju g în vara asta acolo și sper sa reușesc! Voi tine cont de recomandările tale!

  2. Imi place foarte mult in Tenerife! Un pont: magazineleoutlet de fabrica de la Benneton si Sisley. Preturi foarte bune pentru produse de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.